به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک دكتر حسن مظفری متخصص تغذیه درباره نخوردن سحری در ماه مبارك رمضان گفت: از نظر تغذیهای روزه بی سحری توصیه نمیشود . در افرادی که بیسحری روزه میگیرند ، کمبود بیش از حد انرژی باعث می شود، بدن از منابع چربی برای تامین انرژی استفاده کند و در اثر سوخت ناقص چربی ها ، ترکیبات ستونی در بدن ایجاد می شوند که منجر به ایجاد بوی بد دهان، سردرد، دردهای عضلانی میشوند و فرد احساس میكند كه سالم نیست.
وی در ادامه افزود : صرف سحری برای همه روزهداران به خصوص نوجوانان در حال رشد ضروری بوده و سحری باید شامل یك وعده غذای كامل برای هر فرد باشد.
یك روزهدار در طول روز با كمبود آب و نمكها یا الكترولیت و قند مواجه است، بنابراین در هنگام افطار به نحو شایستهای این كمبودها باید جبران شود. شروع افطار با مایعات گرمی مانند آب، چای، شیر، سوپ سبزیجات به همراه چند عدد خرما مناسب است.
وی گفت : مصرف نان، پنیر، سبزی و مایعات، به همراه خرما بهترین افطار به شمار میرود و صرف شام به منظور جلوگیری از ولع بعد از افطار دو ساعت بعد توصیه میشود. اما درمورد نوجوانان و افرادی كه تازه به سن تكلیف رسیدهاند (چون در دوران رشد هستند ) باید افطار و شام در یک وعده با هم خورده شوند. غذای شام باید شامل مواد گوشتی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، سالاد و ماست باشد.
كشمش و خرما جایگزین زولبیا و بامیه شود
این متخصص تغذیه توصیه كرد كه به جای مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارك رمضان، كشمش و خرما را كه از سودمندترین قندهای طبیعی هستند ، مصرف کنند كه اثرات جانبی بسیار كمی هم دارند.
دكتر مظفری در مورد مصرف و تولید بسیار بالای زولبیا، بامیه و نقل و نبات در ماه رمضان گفت: باید مصرف شیرینی بخصوص شیرینیهایی مصنوعی متعادل باشد، چون مصرف بیش ار حد قند در بروز بیماری های قلبی و عروقی نقش دارد و به نسبت افزایش مصرف آن ، بدن از دریافت مواد غذایی دیگر محروم میشود.
وی درمورد فواید و مضرات مصرف غذاهایی نظیر سوپ و آش در هنگام افطار گفت: اینكه برخی افراد هنگام افطار غذاهای بسیار سادهای نظیر آش و سوپ مصرف میكنند و بعد از چند ساعت شام میخورند، بد نیست چون دستگاه گوارش ابتدا با حجم كمی از غذا آماده فعالیت میشود و از میزان عطش نیز كاسته میشود و بدن با دست آوردن حالت ثبات آماده شام میشود؛ اما اینكه برخی از همان ابتدا افطار و شام را با هم مصرف میكنند و یك دفعه مواد غذایی بسیاری را وارد دستگاه گوارش میكنند زیاد مطلوب نیست و روش اول بسیار بهتر است./س