دکتر عبدالهی، مدیر دفتر بهبود و تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با
خبرگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران ، اظهار داشت: براساس رسم حاکم بر ماه رمضان ، مصرف آش رشته ، زولبیا و بامیه طرفداران خاص خود را دارد اما ماه رمضان امسال به علت بلندی روزها و ساعات طولانی روزه داری توصیه می شود از مصرف آش های حجیم ، پرچرب ، زولبیا و بامیه در سفره های افطار خودداری شود .
عبدالهی افزود: این آش ها حاوی حجم بالایی از
فیبر ، سلولز ،
پروتئین و چربی هستند که در فاصله بین افطار تا سحر قابل هضم نیستند و در
معده باقی می مانند و موجب نفخ ، ورم معده و تشنگی می شوند که مصرف آنها در ماه رمضان مناسب نیست.
وی با بیان اینکه بهتر است آش و سوپ رقیق و کم چرب را جایگزین آش های غلیط و پرچرب کنیم خاطرنشان کرد: سوپ های رقیق علاوه بر تامین آب ،املاح ، الکترولیت های بدن به راحتی از معده به روده رفته و جذب می شوند و احساس سنگینی و نفخ معده را در سحر از بین می برند .
وی تصریح کرد: برای استفاده هر چه بیشتر از برکات ماه رمضان توصیه های پزشکی به مصرف موادی تازه ، سبک ماننده سبزیجات ، پروتئین های کم چرب و لبنیات است تا بتوان علاوه بر داشتن رژیم سالم غذایی از بهره مندی های معنوی این ماه استفاده نماییم ./ح