یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم های درمانی گفت:در ماه مبارک رمضان باید آب بدن تامین شود بنابراین توصیه می شود روزه داران برای کاهش مشکل کم آبی بین افطار تا سحر حتما از سبزیجات و میوه جات آبدار استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

عاطفه نادری گفت : از آن جا که طول ساعات روزه داری در فصل تابستان طولانی تر است و معده و روده در این زمان بیشتر در حالت استراحت هستند، باید در وعده افطار با کمی آب یا چای کمرنگ گرم که زیاد داغ نباشد و یا شیرکم چرب گرم افطار را شروع کرد.

وی با بیان اینکه نباید در زمان شروع افطار از قند و شکر ساده و غیر طبیعی استفاده کرد، بر استفاده از قند طبیعی که دارای فیبر باشد تاکید کرد و افزود: مصرف سه تا چهار عدد خرما و یا مقداری کشمش می تواند به تدریج افت قند خون را جبران کند، البته نباید در مصرف خرما و یا کشمش زیاده روی کرد، چرا که اشتهای فرد برای دریافت سایر موادغذایی مفید از بین می رود.

این کارشناس ارشد تغذیه، مصرف زولبیا و بامیه در زمان افطار را مناسب ندانست و گفت: افرادی که در حد زیاد این مواد را استفاده کنند، بعد از رمضان دچار اضافه وزن می شوند، چرا که بدن قسمت کمی از این مواد را جذب می کند و بقیه را در کبد نگه می دارد و این مهم خود علتی است برای ابتلای فرد به کبد چرب و چاقی .

نادری با تاکید بر اینکه باید در زمان افطار از مصرف غذاهای پر چرب، حجیم و پر ادویه پرهیز شود، افزود : استفاده از غذای بسیار گرم و یا بسیار سرد در این زمان معده را دچار آسیب می کند.

وی تصریح کرد : خوردن آش یاسوپ با محتوای سبزیجات، ماهیچه و یا گوشت مرغ از بهترین موارد برای افطار است.

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: از آنجا که فاصله افطار تا شام در فصل تابستان کمتر است، استفاده از میوه جات آبدار مثل هندوانه، خربزه و طالبی ومایعات مفید از جمله آبمیوه های طبیعی، دوغ کم نمک و بدون گاز توصیه می شود.

وی گفت: دوغ گازدار حجم معده را زیاد می کند و اشتهای استفاده از غذاهای مفید را از بین می برد.

نادری افزود: در هنگام شام نیزخوردن نان و پنیر و سبزی، کتلت و کوکوی کم چرب و عدم مصرف غذهای برنجی توصیه می گردد.

این کارشناس ارشد تغذیه ادامه داد: استفاده از شربت آبلیمو و دم کرده های گیاهی در فاصله شام تا خواب نیز از دیگر توصیه های تغذیه ای در این زمان می باشد .

وی گفت: مصرف میوه هایی چون سیب، هلو و هندوانه و سالاد خیار، گوجه و کاهو در سحر بسیار مناسب است، چرا که به کاهش کم آبی در طول روز کمک می کند./س





برچسب ها: تابستان ، روزه ، سبزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.