يك متخصص بيماري هاي دهان گفت: جراحی های دهان و دندان در بیمارانی که میزان پلاکت آنها کمتر از 50 هزار در میلی متر مکعب است جایز نيست.

به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دکتر علی اکبر داوودی ضمن بیان این مطلب گفت: بیماری های انعقادی به دو شاخه ارثی و اکتسابی تقسیم می شوند که بیماری های انعقادی ارثی شامل سه دسته  فون ویلبراند، هموفیلی A وB و نقایص فاکتورهای انعقادی است.
 
وی ادامه داد: بیماری های انعقادی اکتسابی نیز از طريق مصرف داروهای با اثر ضدانعقادی هپارین، وارفارین و NSAIDS و مشکلات انعقادی دراثر عوارض جانبی بیماری های سیستمیک (بیماری کبدی، بیماری سوء جذب روده، نقص ویتامین k) بروز مي كند.
 
وی افزود: تظاهرات بالینی بیماران دارای مشکلات عروقی به صورت علائم خونریزی داخلی مفاصل اصلی ( زانو ) که منجر به اختلال عملکرد مفاصل می شود و یا بصورت تپشی و پورپورا ( نقاط کوچک قرمز رنگ روی پوست و مو در اثر اختلالات عروقی) و یا بزرگی کبد و طحال، خون دماغ و یا خونریزی خود به خود از لثه بروز می کند.
 
دکتر داوودی گفت: تست شمارش پلاکتها (که میزان نرمال آن بین 150 هزار تا 450 هزار در میلی متر مکعب می باشد) و تست های PT/INR و PTT و PFA100 از تستهای مهم آزمایشگاهی برای شناخت و پایش این بیماری ها است.
 
وی در خصوص طبقه بندی اختلالات خونریزی دهنده گفت: اختلالات خونریزی دهنده شامل اختلالات دیواره قلب، اختلالات پلاکتی و اختلالات آبشار انعقادی است.
 
وی در خصوص روشهای شناخت بیماران مراجعه کننده به مطب دندان پزشکی كه دارای اختلالات انعقادی هستند، گفت: پزشک با توجه به گزارش وجود سابقه فامیلی توسط خود بیمار، بررسی داروهای مصرفی بیمار، وجود بیماری های سیستمیک نظیرهپاتیت کبدی، سیروز کبدی، بیماری کلیوی، بدخیمی های خونی و تردموساتیونپی وهمچنین گزارش مصرف بیش از حد الکل توسط بیمار برای سالهای متمادی (آسیب به کبد) اختلالات انعقادی را در بیمار تشخیص داده و در جهت درمان وی اقدام می کند.
 
دکتر داوودی در خصوص مدیریت خونریزی بعد از اعمال جراحی در بیماران با مشکلات انعقادی خاطرنشان کرد: جراحی های دهان و دندان در بیمارانی که میزان پلاکت آنها کمتر از 50 هزار در میلی متر مکعب است جایز نيست.
 
وي ادامه داد: تزریق هر گونه بی حسی باید با احتیاط فراوان، فشار ملایم و به آهستگی (با زمان بیشتر) به بافت اطراف ضایعه صورت گیرد.
 
وی افزود: تزریق هر گونه دارو به اين بيماران فقط بايد از مسیر درون رگی انجام شود چرا كه تزریق عضلانی باعث هماتوم عمقی و خونریزی می شود./عط
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.