آیت‌الله مکارم شیرازی در حرم مطهر رضوی به تبیین اهمیت رعایت حجاب توسط بانوان مسلمان پرداخت و گفت: متأسفانه امروز مشاهده می‌شود که برخی‌ها مسأله حجاب را ساده گرفته‌اند.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی، آیت الله مکارم شیرازی در جمع هزاران نفر از زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی ثامن الحجج(ع) در صحن جامع رضوی گفت: آنچه امروز در کشورهای غربی و اروپایی تحت عنوان تولد فرزندان نامشروع رواج یافته و از هر پنج فرزندی که متولد می‌شود، یکی نامشروع است، به‌دليل بی‌توجهی به مسأله حجاب است.

وی با بيان اينكه حجاب ثمرات و برکات فراوانی دارد و امنیت اجتماعی و استوار کردن پایه‌های زندگی از نتایج آن است، تصریح کرد: بدون شک رعایت حجاب به جامعه امنیت مي‌دهد و مانع پاشیده‌شدن کانون خانواده مي‌شود

این مرجع تقلید در ادامه به تشریح آثار نماز پرداخت و اظهار داشت: نماز مکتبی به تمام معنا برای تربیت انسان‌هاست، بدین معنا که منجر به نجات انسان در دنیا و آخرت مي‌شود.

وی با بیان این که پنج اثر حداقلی برای نماز ذکر کرده‌اند، ابراز داشت: خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید «نماز انسان را از منکر و فحشاء دور می‌سازد»، بدین معنا که نماز انسان را در مقابل گناهان بیمه کرده و نمی‌گذارد که آدمی آماده ارتکاب گناه شود.

وی با بيان اينكه نماز حقیقی، انسان را در برابر گناهان بیمه می‌کند، تاکید کرد: انسان در هنگام اقامه نماز حقیقی، خداوند متعال را در همه جا ناظر و حاضر بر اعمال خود می‌بیند.

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم دومین اثر نماز خواندن را یاد و ذکر خدا دانست و خاطرنشان کرد: انسان هنگامی دچار مشکلات می‌شود که ذات اقدس الهی را فراموش کند و این فراموش‌کاری منشأ انواع گناهان است و آرامش را از آدمی سلب می‌کند، یاد و ذکر خداوند متعال آرامش‌بخش است و اجازه نمی‌دهد که انسان منقلب و یا عصبانی شده و دست به کارهای ضد اخلاقی بزند.

آیت‌الله مکارم شیرازی از«پرواز روح در سایه نماز» به عنوان سومین اثر اقامه نماز گزاردن به درگاه الهی یاد کرد و با اشاره به روایت «الصلاة معراج المؤمن»، اذعان کرد: پیغمبر اکرم می فرمایند «اگر انسان در حال نماز محتوای نماز را متوجه شود و مفهوم آن را دریابد به آسمان پرواز می‌کند»، بنابراین انسانی که در شبانه روز پنج بار روحش به معراج برود و پرواز کند حال و هوای زندگی‌اش بسیار نیک و پسندیده می‌شود.

وی تصریح کرد: چهارمین ویژگی نماز «تقویت‌کنندگی روح و جسم انسان» است و مولای متقیان حضرت علی(ع) هنگامی که می‌خواستند به دنبال کار مهمی بروند ابتدا نماز می‌خواندند زیرا قرآن کریم می‌فرماید«از نماز کمک بگیرید و مشکلات را در سایه نماز حل کنید»، بنابراین نماز اراده انسان را تقویت می‌کند و موجب می‌شود انسان در مواجهه با مشکلات احساس تنهایی نکرده و نماز را برای خود یار و یاور ببیند.

وی ادامه داد: پنجمین اثر نماز شست‌وشوی زنگار و گناهان از دل آدمی است و رسول خاتم(ص) در این خصوص می‌فرمایند «این نمازی که می‌خوانید همانند آب زلال چشمه‌ای است که در خانه شماست و هر روز خود را پنج مرتبه در آن می‌شویید»، بنابراین انسان هنگامی که نماز می‌خواند آثار معصیت بر دل و جان او نمی‌نشیند.

وی تصریح کرد: نماز خواندن به زبان عربی رمز وحدت مسلمانان است، در زیارت بیت‌الله الحرام مسلمانان از 50 کشور اسلامی دور خانه خدا حلقه‌زده و نماز می‌خوانند و همه با یک زبان متحد نماز را اقامه می‌کنند.

وی در ادامه افزود: اسلام مسلمانان را به وحدت دعوت کرده و ما اگر نمازها را جدا کنیم و هر کس به زبان خود نماز بخواند، دیگر حلقه اتصالی بین مسلمانان ایجاد نمی‌شود.

يادآور مي‌شود؛ در طول ماه شعبان‌المعظم نماز مغرب و عشاء در صحن جامع حرم مطهر رضوی به اقامه آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی برگزار شده و مراسم سخنرانی این مرجع عالیقدر نیز شب‌های جمعه پس از اقامه نماز برگزار می‌شود. /س

برچسب ها: پایداری ، خانواده ، امنیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.