به گزارش
سرويس علمي، پزشكي
باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر بابک عشرتی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک و رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: آحاد مردم و بدنه درمان كشور با مشاركت فعالانه برنامه پزشک خانواده،بستر رفع چالش ها و باروری آن را مهیا كنند.
دکتر بابک عشرتی اظهار داشت: تشكیل صندوق واحد بیمه ای رهاورد مهم برنامه پزشك خانواده است.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی بیان کرد: با اجرایی شدن برنامه پزشك خانواده در سطح كشور از شهریورماه جاری نظام ارجاع سلامت،همگانی شده و بیمه نیز با الگو و شیوه اجرایی جدید خدمات می دهد.
وی ادامه داد: تشكیل پرونده الكترونیك سلامت برای هر شهروند و جمع شدن دفترچه های درمانی اتفاق مباركی است كه بستر دستیابی به سوابق بیماری افراد را مهیا كرده و تسهیل و بهبود كیفیت خدمات درمانی را بهمراه دارد.
دکتر عشرتی یادآور شد: همخوان شدن خدمات بیمه ها در قالب صندوق واحد و قرار گرفتن افراد فاقد بیمه در چتر بیمه ایرانیان یكی از نیازهای زیربنایی حوزه سلامت است كه با برنامه پزشك خانواده تحقق عینی می یابد.
وی گفت: ثبت نام پزشكان عمومی داوطلب در برنامه پزشك خانواده استان از طریق صفحه" برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع" در آدرس webda.arakmu.ac.ir آغاز شده و تا یكم مرداد ماه ادامه دارد.
رییس مركز بهداشت استان مركزی در پایان تصریح كرد: پس از تكمیل مرحله ثبت نام پزشكان، مرحله تعیین و انتخاب پزشك خانواده برای هر خانوار شهری آغاز می شود. با اجرا شدن برنامه پزشک خانواده بیمار در انتخاب پزشك متخصص و فوق تخصص آزاد است.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: یكی از ویژگی های برنامه پزشك خانواده این است كه پزشك عمومی سطح یك تنها ارجاع به سطح دو و سه را انجام می دهد و بیمار در انتخاب پزشك متخصص و فوق تخصص آزاد است.
بر اساس این گزارش، سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز افزود: به منظور رعایت عدالت در ارجاع بیمار به متخصصان و فوق تخصص های استان مرکزی، نظام نظارتی قوی طراحی شده و در صورت مشاهده ارجاع كمرنگ یك پزشك حمایت های خاص برای سوق بیمار طراحی شده است.
دكتر سید محمد جمالیان از تدوین نقشه نظام ارجاع برنامه پزشك خانواده در استان مركزی خبر داد و گفت: كمیته ای ویژه در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكی اراك با جمع آوری اطلاعات پزشكان عمومی، تخصصی و فوق تخصص و مراكز و خدمات درمانی و پاراكلینیكی برنامه ریزی جامعی را برای استفاده حداكثری از ظرفیت های موجود در قالب الگوی نظام ارجاع طراحی و تدوین كرده اند.
وی اضافه كرد: از این پس بهره مندی از خدمات درمانی سطح دو و سه با مشاوره و تایید پزشك عمومی انجام می شود.
وی توضیح داد: امضای تفاهم نامه هایی با استان های همجوار برای بهره مندی متقابل از خدمات درمانی،آزمایشگاهی و پاراكلینیكی در دست پیگیری است و در حوزه های خدمات درمانی كه استان در آن كمبودهایی بر مبنای الگوی جمعیتی دارد مبادله بیمار با استان های همجوار دیده شده است.
دکتر جمالیان خاطرنشان كرد: اسامی تمامی تخصص ها و همكاران این حوزه ها تهیه شده و با آغاز برنامه پزشك خانواده،هر ماهه برای شبكه های بهداشتی و درمانی استان مركزی ارسال می شود تا همکاران متخصص و فوق تخصص جدید به کلیه شبکه ها معرفی شوند.
گفتنی است: برنامه پزشك خانواده از شهریور ماه امسال در تمامی مناطق شهری استان مركزی همزمان با سراسر كشور اجرا می شود./ح