به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، صمدزاده امروزدر جلسه مشترک با فرماندار شهرستان هشترود برای بررسی مشکلات پرورش شیلات در این شهرستان اظهار کرد: ایجاد بازارچههای محصولات آبزیان در شهرها ضروری است زیرا یکی از چالشهای اصلی جامعه بشری امنیت غذایی است و جامعهای که بخواهد سالم، پویا و خلاق باشد باید مواد غذایی مفید مانند ماهی را در سبد غذایی خود جای دهد.
وی از افزایش مصرف سرانه مصرف ماهی استان به 4.5 کیلوگرم خبر داد و افزود: طبق تحقیقات انجام گرفته مشخص شده فقدان بازارهای مناسب و پراکندگی فروشگاههای عرضه غیربهداشتی تاثیر زیادی در کاهش مصرف آبزیان دارد از این رو توسعه بازارها و فروشگاهها، بهداشتی کردن عرضه، تنوع محصول و هویت داشتن محصول همچنین رقابتی کردن بازار و تبلیغات میتواند سبب افزایش مصرف ماهی در جامعه باشد.
صمدزاده ادامه داد: بهرهبرداران چاههای کشاورزی دارای پروانه بهرهبرداری با حداقل کارکرد دو هزار ساعت در طول فصل زراعی و برق کشاورزی، از تمام تخصصهای کارشناسان شیلات در سراسر استان به صورت رایگان بهرهمند خواهند شد.
وی پیشبینی تولید ماهی برای برنامه پنجم در استان را 6 هزار تن اعلام کرد و افزود: با اجرای این طرحها تا پایان برنامه، تولید ماهی در استان به 13 هزار تن میرسد.
صمدزاده بهره گیری از دستگاههای جدید و مدیریت صحیح در مزارع پرورش ماهی را از جمله علل افزایش تولید آبزیان در استان اعلام کرد.
نجاری فرماندار هشترود نیز گفت: سد سهند هشترود بهترین مکان برای پرورش انواع ماهی است؛ از این روز ایجاد و احداث پرورش ماهی بزرگ در حاشیه این سد بخشی از پرورش ماهی استان را تامین میکند.
وی افزود: زمینهای دولتی حاشیه رودخانهها هم برای پرورش ماهی به کارشناسان کشاورزی جویای کار داده خواهد شد.
جعفر صادقی مدیر جهادکشاورزی هشترود هم از اجرای طرح پرورش ماهی در آبهای سطحی حاشیه رودخانههای هشترود خبر داد و افزود: این مدیریت برای احداث کارگاههای پرورش ماهی در کنار رودخانهها حمایت مالی خواهد کرد و پرورشدهندگان میتوانند بدون ارجاع به استان در شهرستان پروانه احداث پرورش ماهی صادر را بگیرند./ب