دستگاه هرزکن درخت انجیر با قابلیت مکانیکی و سرعت بالا در شهرستان نی ریز ساخته شد.


به  گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران فارس،محمد اسماعیل صحت پور ، دانشجوی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز ، موفق به ساخت این دستگاه شده است .
  صحت پوردرخصوص عملکرد این دستگاه گفت: دستگاه هرزکن انجیر با قابلیت مکانیکی تا شعاع2 سانتیمترو با سرعت بالا قابلیت پاکن کردن علفهای هرز اطراف درختان انجیر را دارد.
او افزود: اندازه کوچک این دستگاه این امکان را فراهم کرده که بر خلاف تیلر های موجود در بازار ، به راحتی در میان انجیرستان حرکت کند و بدون آسیب رسانی به ریشه و درخت ، اطراف درخت را پاکن و صاف کند .
ابعاد این دستگاه 40 در 20 سانتی متر و کوچکتر از یک جاروبرقی خانگی ست .
دستگاه هرزکن انجیر با تقویت سامانه انتقال قدرت و دور موتور، برای نقاط کوهستانی و متناسب با درختان بوته ای شکل انجیر طراحی شده است .
انجیرداران هرساله در اسفند ماه ، تا شعاع یک متر ، اطراف درخت انجیر را پاکن و صاف کرده که به این کار ، بهارکنی می گویند .
این مخترع جوان ، قیمت تمام شده این دستگاه را 10 میلیون ریال عنوان کرد و گفت : در صورتی که به تولید انبوه برسد تا 600 هزار تومان کاهش می یابد .
  شکوهی ، مدیر پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز گفت : این اختراع ، موفق به اخذ بودجه طرح تحقیقاتی دفتر تحقیقات و مطالعات کشور شد .
این اختراع به شماره 42560 در اداره کل مالکیت صنعتی به ثبت رسیده است.
شهرستانهای استهبان و نی ریز عمده ترین تولید کننده گان انجیر در فارس هستند .
فارس با وسعت کشت 45 هزار هکتار و تولید سالانه بیش از 37 هزار تن محصول انجیر خشک در سال نخستین تولیدکننده انجیر خشک کشور است.
بزرگترین انجیرستان دیم جهان به وسعت22 و نیم هکتار در شهرستان استهبان قرار دارد./س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.