فرماندار زاهدان در آیین طرح‌های آبرسانی در ۳۳۴ روستای این شهرستان، مدیریت روان‌آب‌ها برای توسعه تامین آب در سیستان و بلوچستان را امری ضروری دانست.

جمشید رخشانی‌نسب در آیین افتتاح طرح‌های آبرسانی و رفع تنش آبی ۳۳۴ روستای شهرستان زاهدان با اشاره به اقلیم خشک سیستان و بلوچستان گفت: میزان بارندگی در برخی از مناطق به میزان ۳۰ میلی‌متر و در بهترین شرایط در برخی مناطق به ۱۰۰ میلی‌متر در سال می‌رسد که این آمار گویای تنش آبی شدید در استان است.

 رخشانی‌نسب ادامه داد: حتی در جنوب استان که شاهد بارندگی‌های آنی تا ۲۰۰ میلی‌متر هستیم به دلیل عدم امکان نگهداشت آب و خروج روان آب‌ها و سیلاب ناشی از بارندگی از مرز‌ها با مشکلاتی روبه‌رو هستیم، هرچند اقدامات خوبی در این زمینه در حال انجام است.

 وی بیان کرد: متاسفانه در بخشی از مناطق استان به دلیل نفوذ ناپذیری خاک بارندگی به لایه‌های زیرین زمین نفوذ نمی‌کند که این یک چالش اساسی است.

 فرماندار زاهدان با تاکید بر اینکه تعادل میان انسان و طبیعت نیز به هم خورده است، افزود: بهره‌برداری بیش از حد از منابع آبی، به سفره‌های زیرزمینی آسیب زده است و شرکت آب و فاضلاب به واسطه وظیفه‌ای که دارد اقدام به اجرای خطوط آبرسانی و انتقال آب از فاصله‌های طولانی می‌کند که این امر هزینه تمام شده طرح‌ها را بالا می‌برد، اما برای ماندگاری جمعیت ضروری و حیاتی است.

 رخشانی‌نسب در ادامه گفت: با توجه به مشارکت خیلی خوب خیرین در احداث و توسعه مدارس، نیاز است بستر‌های مناسب برای ورود خیرین برای مشارکت در توسعه آبرسانی روستایی ایجاد شود کما اینکه در حال حاضر در سطح استان مشارکت خیرین در آبرسانی طی چند سال اخیر شروع شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.