نیلی با بیان این نکته که هم اکنون عده ای نظارت را معادل پلیس بانکی می دانند، گفت: سیاست های احتیاطی در کشور چندان مورد توجه نیست و حتی برخی سیاست ها، مخاطراتی را به ترازنامه بانک ها وارد کرده است.
وی با تاکید بر این نکته که اطلاعات بسیار اندکی در مورد حجم عملیات غیرمتشکل پولی در دسترس تصمیم گیران پولی کشور است، یادآور شد: هم اکنون بانکداری سایه در کشور بسیار غیرشفاف و غیرقابل برنامه ریزی است.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی با بیان این نکته که فرآیند تشکیل صندوق ضمانت سپرده ها به کندی پیش می رود، گفت: آثار مرحله اول هدفمندی یارانه ها در هزینه بنگاه های اقتصادی ظاهر شده و به دلیل افزایش نیافتن درآمدها، فروش بنگاه ها هم اکنون در وضعیت چندان مساعدی قرار ندارد.
وی در عین حال بر لزوم توجه به بنگاه های کارآمد تاکید کرد و اظهارداشت: اگر رکود اقتصادی، پالایشگر بنگاه های ناکارا نباشد همه باید هزینه این ناکارایی را پرداخت کنند.
نیلی با بیان این نکته که نباید حمایت از تولید ملی به حمایت از همه تولیدکنندگان تفسیر شود، گفت: بانک ها نقش کلیدی و بی بدیل در تحولات اقتصادی دارند اما نباید اعتبارات را در اختيار تمامي بنگاه های اقتصادی قرار دهند./عب