به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراك؛اما دانشمندان مي گويند که فقط با بريدن قسمت هاي سبز شده مي توان بخش اعظم سم توليد شده را از سيب زميني جدا کرد و به اين ترتيب، خطر را کم کرد.
ميزان سم GA در سيب زميني را مي توان با بکار بستن شيوه هاي صحيح قبل از برداشت و بعد از برداشت، کاهش داد و به همين دليل کشاورزان و توليد کنندگان مي توانند نقش مهمي در کاستن از خطر ي که متوجه سلامت مردم است، ايفا کنند.
يکي از اين اقدامات آنست که بذر سيب زميني هنگامي که در حال رشد است کاملا با خاک پوشانده شود تا از اين طريق قبل از برداشت کاملا برسد . خودداري از برداشت محصول در دماهاي بسيار زياد و به حداقل رساندن مدت قرار داشتن سيب زميني در مقابل نور، از ديگر اقداماتي است که براي پيشگيري از سبز شدن سيب زميني بايد انجام شود..
سم گليکو آلکالوييد نوعي ماده سمي طبيعي در سيب زميني است که خاصيت ضد ميکروبي، حشره کشي و ضد قارچي دارد که احتمالا به عنوان يک سازوکار دفاعي در برابر حمله موجودات خارجي و به منظور حفاظت از گياه در مقابل آفات و بيماري ها توليد شده است..
با اين حال اين ماده مي تواند براي انسان خطرناک باشد و از حد معيني بيشتر، باعث بيماري جدي شود..
معمولا نشانه ها ۸تا ۱۲ساعت بعد از هضم سيب زميني سبز شده آغاز مي شود که اين نشانه ها مي تواند به صورت به هم خوردن وضعيت گوارشي و يا اختلالات عصبي نمودار گردد..
آثار ملايم آن شامل سردرد، سرگيجه، دل درد، تهوع، استفراغ و اسهال است. بي قراري، خواب آلودگي و برهم خوردن تعادل رواني، لرزش و هذيان گفتن از ديگر نشانه هاي اين مسموميت است اما از آنجا که در بسياري از ديگر بيماري ها نيز اين نشانه ها مشاهده مي شود امکان تشخيص اشتباه آن بسيار است..
اين بررسي توسط “پرابات نما” از کالج باغباني دانشگاه جواهر لعل نهرو در هند انجام شده است. ” انجمن صنعت شيميايي” به دانشمندان خارجي از جمله اين محقق بورس مي دهد تا در زمينه مهندسي غذايي تحقيق کنند. در این راستا انجمن گیاه شناسی دانشگاه تسینگ هوآ نیز مقاله ی کاملی نیز انتشار نموده است.
در حالی که مصرف 300 گرم سیب زمینی آب پز 250 گرم کالری دارد و می تواند با یک عدد تخم مرغ آب پز و یک پرس سالاد یک وعده غذایی به حساب بیاید . ولی اگر پوست سبز آن دور ریخته نشود خطرناک می باشد .سیب زمینی سبز حاوی مواد سمی طبیعی هستند که می توانند سلامت مصرف کننده را به خطر بیندازند .
علائم این بیماری معمولا بین 8 تا 12 ساعت بعد از هضم غذا بروز می کند و باعث آشفتگی های روده ای معده ای و یا حتی اختلالات عصبی می شوند و علائم خفیف ناشی از مصرف قسمت های سبز سیب زمینی شامل سردرد ،سرگیجه ،در د شکم و تهوع هستند .
پژوهشگران توصیه می کنند که کشاورزان و تولیدکنندگان نیز به منظور پیشگیری از بروز چنین مسمومیت هایی باید قبل از برداشت و همچنین پس از برداشت محصول دقت لازم را به عمل بیاورند ./س
من سیب زمینی که سبز بود رو آب پز کردم
بوعد از آب پز کردن رنگ سبز محو شد با خیال راحت مصرف کردم اما با این حال، حالم دگرگون شد
اگر کسی قسمت سبز رو خورد چیکار باید بکنه که حالش بد نشه ؟
سوالی دارم گاهی اوقات سیب زمینی خرید میکنیم وهنگام خرید هیچ گونه رنگ سبز و یا اشکالی در ظاهر نداره ولی بعد از چندروز قسمتهایی از پوستش به رنگ سبز تغییر رنگ میده خواستم علتش رو بدونم.واگه راهکاری برای جلوگیری از این قضیه هست راهنمایی کنید.ممنون