به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر علی دلشاد، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: مواد غذايي كم ارزش و تنقلات غير مفيد، بدن را در وضعيت التهابي قرار مي دهد. مثلاً استفاده زياد از شكر و مواد قندي فرآيند شده در رژيم غذايي منجر به توليد ماده اي به نام (AGES advanced glycation end products ) مي شود كه اين ماده باعث التهاب شده و باعث ايجاد بيماريهاي زيادي نظير بيماريهاي قلبي، ديابت و آسيب بافت كلاژن و فيبري در پوست مي شود.
دکتر علی دلشاد، اسيد هاي چرب ترانس را يكي از علل التهاب در بدن عنوان کرد و افزود: باید غذاهايي كه مي توانند اثر التهابي داشته و فرآيند پيري را تسريع کنند محدود شوند.
وی مواد غذايي سرخ شده، مواد غذايي شيرين و با شكر زياد، مواد غذايي فرآيند شده، گوشت قرمز و مصرف زياد غذاها با منشأ حيواني را از جمله مواد غذایی موثر در ایجاد التهاب دانست و افزود: مواد غذايي كه خصوصاً با روغن هاي با اسيد چرب ترانس سرخ مي شوند باعث ورود مواد التهاب زا به بدن مي شود به همین دلیل ميزان دريافت اسيد هاي چرب ترانس بايد كمتر از يك درصد در رژيم غذايي روزانه باشد که آب پز كردن مواد غذايي روشي مفيد براي كاهش اين عارضه است.
وی افزود: مواد غذايي از جمله انواع سوسيس، كالباس، هات داگ و امثال اینها داراي مقادير زيادي اسيد هاي چرب اشباع شده و نيترات مي باشند كه هر دو در ايجاد فرآيند التهاب و پيري در بدن نقش دارند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد تصریح کرد: غذاهاي داراي منشأ حيواني نظير انواع گوشت ها و فرآورده هاي گوشتي در ايجاد التهاب نقش دارد كه براي جلوگيري از اثرات مضر آنها نظير سرطان ها، آلزايمر و بيماريهاي قلبي بايد رژيم غذايي گياهخواري كه در رژيم غذايي مديترانه اي مورد توجه قرار گرفته است جايگزين شود.
دکتر دلشاد مصرف گوشت قرمز را از دیگر عوامل ایجاد التهاب و تسریع کننده فرآیند پیری عنوان کرد و افزود: بايد مصرف گوشت قرمز محدود شده و گوشت هاي سفيد مانند ماهي و مرغ جايگزين آن شوند./ح