به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران دكتر رامين كردي دبير علمي سمينار كمردرد در حاشيه اين سمينار در جمع خبرنگاران با بيان اين كه در كشور ما اطلاعات تحقيقي دقيقي در حوزه آمار كمردردها وجود ندارد گفت: طي تحقيقي كه با همكاري اداره كل سلامت شهرداري تهران صورت پذيرفت مشخص شد كه 22 درصد مردم تهران به دليل كمردرد به پزشك مراجعه ميكنند و با توجه به اين كه كمردرد از جمله مشكلاتي است كه به احتمال مزمن شدن را دارد موجب مراجعات بيشتر به پزشكان مي شود .
دكتر كردي با بيان اين كه متوسط مراجعات افراد مبتلا به كمردرد به پزشكان، حدود 5 ميليون مراجعه است كه آمار نسبتاً بالايي ميباشد ادامه داد : كمردرد در همه سنين ايجاد ميشود كه در سنين پايين شيوع كمتري دارند به طوري كه افراد 4 تا 5 ساله ، 3 درصد كمردرد دارند.
وي ميزان شيوع نقطهاي كمردرد را در مطالعه تهران 37 درصد دانست و گفت: طبق نتايج حاصله، بيشتر از يك سوم مردم تهران در حال حاضر دچار كمردرد هستند .
كمردرد اولين دليل غيبت از كار
دبير علمي اين سمينار با اشاره به آمارهاي دنيا در حوزه كمردرد تصريح كرد: طبق اين آمارها كمردرد اولين دليل غيبت از كار بوده و در آمارهاي غير رسمي كشورمان نيز چنين موضوعي ديده ميشود.
كردي با بيان اين كه در جوامع بشري كنوني به دليل وضعيت زندگي روزانه مردم و كاهش فعاليت كه همزمان با نشستنهاي طولاني مدت ايجاد شده است، يادآور شد : علت دقيق ايجاد كمردرد در بسياري از افراد مشخص نبوده و پزشك در مواجه با حدود 80 تا 85 درصد افراد مبتلا به كمردرد، قادر به تشخيص نقطه ايجاد كننده درد نميباشند.
دبير علمي اين سمينار با اشاره به اين كه در معاينات پزشكي، يك سري از مشكلات از جمله سياتيك، جابجايي نخاع و غيره تشخيص داده ميشوند اظهار داشت: 3 تا 5 درصد دردهاي كمر به دليل سياتيك ،يك تا 3 درصد به دليل عفونتها، سرطانها، شكستگيها، بيماريهاي روماتولوژي ، 3 تا 5 درصد به دليل مشكلاتي مانند مفاصل كوچك ، ليزخوردگي مهره ها ايجاد مي شوند .
وي با اشاره به اينكه عمدهترين دليل كمردردها كه حدود 90 درصد هستند مشخص نميباشد ادامه داد: براي بهبود كمردردها ، از دارو درماني، ورزش درماني و توصيه هاي پزشكي موثر خواهند بود.
وي گفت: استراحت براي بهبود كمردردها بايد كوتاه و محدود به حداكثر دو روز باشد چرا كه استراحت طولاني مدت باعث خشك شدن مفاصل و عضلات و افزايش درد كمر را در پي خواهد داشت.
بيشتر كمردردها بين 6 تا 8 هفته بهبود مي يابند
كردي ادامه داد: امروزه مزمن شدن كمردرد بيشتر با مسائل روحي رواني، اجتماعي، شغلي و نگرشي افراد مرتبط است كه اين مسائل را به صورت پرچمهاي مختلف شامل پرچم زرد ، آبي و مشكي هستند كه پرچم زرد ،نشان دهنده مسائل نگرشي و رواني، پرچم آبي نشان دهنده مسائل شغلي و پرچم مشكي نشان دهنده مسائل اجتماعي و نوع برخوردهاي اطرافيان مي باشد.
وي بهبودي عمده كمردردها را بين 6 تا 8 هفته دانست و گفت: بسياري از كمردردها حتي در صورت عدم پيگيري ، بهبود مييابند ولي درصد كمي مزمن شده و باعث مراجعات متعدد بيمار به پزشك ميشود.
دبير علمي سمينار كمردرد با بيان اين كه جلوگيري از مزمن شدن كمردردها با روشهاي درماني از اهداف عمده درمان كمردرد هستند، كه در اين راستا نگرش همراه با ترس افراد مبتلا به كمردرد تحرك ميتواند از عوامل ايجاد مشكلات جدي باشد؛ چرا كه امروزه توصيه ميشود افراد مبتلا به كمردرد در سريعترين زمان به كار بازگردند تا از مزمن شدن كمردرد پيشگيري شود.
وي در پايان با بيان اين كه براي كنترل اپيدمي كمردرد بايد رشته هاي مختلف تخصصي و فوق تخصصي دست به دست هم دهند و مسائل مربوط به پيشگيري اين بيماري را پيگيري نمايند خاطرنشان كرد : 50 نفر از اساتيد اين حوزه در سمينار دو روزه كمردرد به سخنراني خواهند پرداخت تا با تدوين راهنماهاي باليني براي نهادينه كردن مداخلات تلاش نمايند ./ ع