مدیرعامل شرکت خدمات غیرصنعتی گازایران گفت: سفره آب زیرزمینی جم روز به روز تحلیل می‌رود.

به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، سید محمدمهدی هاشمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: منطقه جم و ریز از نظر کمبود منابع آب زیر زمینی در شرایط حساسی قرار دارد و باید بحران کمبود آب در این منطقه جدی‌تر نگریسته شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: دشت جم و ریز سابقا دارای غنی‌ترین سفره‌های آب زیر زمینی در استان بوشهر بوده و یکی از موهبت‌های خدادادی منطقه برای ایجاد صنعت و شهرک‌های مسکونی بوده است.

وی افزود: اکنون با افزایش روز افزون رشد جمعیت در منطقه و توسعه کشاورزی و باغداری، این سفره غنی زیرزمینی روز به روز تحلیل می‌رود و همه باید به دنبال راه‌های منطقی و اساسی برای مشکل آب کل منطقه باشیم.

مدیرعامل شرکت خدمات غیرصنعتی گازایران تصریح کرد: در حال حاضر بیلان آب منفی در دشت جم و ریز بسیار مشهود است و مسئولان سازمان آب بارها نگرانی خود را از ادامه روند فعلی برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی دشت جم و ریز اعلام کرده‌اند.

هاشمی یادآور شد: مشکل پیش رو با توکل به خداوند متعال و برنامه‌ریزی صحیح و اصولی مدیران ارشد وزارت نفت و استان بوشهر قابل حل است فقط سرعت عمل در این زمینه بسیار ضروری است.

وی تامین بخشی از آب مورد نیاز شهرک‌ها از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس را نشانگر وجود بحران در این بخش از خدمات دانست و اضافه کرد: در حال حاضر علاوه بر آب موجود، بخش زیادی از آب مصرفی از طریق خرید و انتقال آب تصفیه شده از منطقه ویژه پارس جنوبی برای نخستین بار در حال انجام است.

هاشمی ادامه داد: سال‌های قبل حجم آب ورودی به شهرک در مقابل آنچه مصرف می‌شد به گونه‌ای بود که در ابتدا نیازی به سهمیه‌بندی آب نبود؛ اما با کاهش نزولات جوی و کاهش استحصال آب، سهمیه‌بندی آب در تمامی فصول در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت خدمات غیرصنعتی گازایران افزود: اکنون سهمیه‌بندی آب با شروع فصل سرد سال خاتمه نمی‌یابد و روند کاهشی تولید و استحصال آب به گونه‌ای رقم خورده که هم‌اکنون سهمیه‌بندی در فصل سرما نیز ادامه دارد.

وی گفت: در شرایط فعلی حجم مصرف آب متاسفانه با توجه به کاهش نزولات جوی و کاهش منابع آب با استحصال آب تناسب نداشته و وضعیت موجود در حال بدتر شدن است.

هاشمی افزود: در سال‌های قبل آب استحصالی جوابگوی مصرف شهرک‌ها در شهرستان جم بوده ولی با گذشت زمان و بحران پیش رو برای مدیریت آب مورد نیاز ساکنین اقدامات متفاوتی صورت گرفته است.

وی سهمیه‌بندی آب، ایجاد مخازن خانگی و نصب کنتورهای آب را برخی از این اقدامات دانست و اظهار داشت: در راه بهینه‌سازی مصرف آب نیز از هرگونه کوششی دریغ نخواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت خدمات غیرصنعتی گازایران بازیافت آب در مجموعه‌های تصفیه بیولوژیکی و انتقال آن برای آبیاری فضای سبز مجموعه 80 هکتاری و فرودگاه را از دیگر اقدامات در این زمینه دانست./ر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.