دودی کردن ماهی فرایندی است که به منظور، پختن مزه دار کردن و نگهداری طولانی مدت ماهی یا سایر مواد غذایی انجام میشود. ماهی دودی شده با عطر درخت توسکا از چاشنی و مزهها گیلانی است که در کنار انواع غذاهای محلی این استان سرو میشود. فرآیند دودی کردن ماهی طی ۱۵ روز و در سه مرحله پاک کردن شکم ماهی و شستشو خواباندن در استخر نمک و در نهایت دودی کردن در انبار دودخانه انجام میشود در گذشته استان گیلان حدود ۶۵ انبار دودخانه سنتی داشت که اکنون تعداد این انبارها کاهش یافته است.
چرا چند جای مختلف ماهی ها روی زمین گذاشته شده ؟ به نظر بهداشتی نمیاد.
محمدجواد
۱۸:۵۷ ۲۷ اسفند ۱۴۰۳
سلام.
عزیزانی که ماهی دودی خوردن واقعا خوشمزست یعنی خیلی طعم دودی با غیر دودی فرق میکنه؟؟ مرسی کُمُ الله از کسی که جواب بده.
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۸ اسفند ۱۴۰۳
بله کاملا متفاوت هست ماهی دودی خشک و خوش نمک هست
محمد
۲۲:۴۷ ۰۲ فروردين ۱۴۰۴
شماره کارت بفرست پول یه ماهی دودی رو انتقال بدم
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۷ اسفند ۱۴۰۳
ماهی دودی سرطان معده را به ارمغان میآورد وهم ماهی شور
سرطان زا هست فوق العاده خطرناک مگر اینکه سالی یکی دو بار مصرف شود استان های شمالی عاشق این مدل ماهی هستند
ناشناس
۱۹:۳۲ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
بسیار بسیار عالی هست امیدوارم این سنت خوب گیلانی همچنین پا بر جا باشد با تشکر ویژه از بانیان این هنر دیرینه. ارسال از رضا بلوک شلمانی
عزیزانی که ماهی دودی خوردن واقعا خوشمزست یعنی خیلی طعم دودی با غیر دودی فرق میکنه؟؟ مرسی کُمُ الله از کسی که جواب بده.
سرطان زا هست فوق العاده خطرناک مگر اینکه سالی یکی دو بار مصرف شود استان های شمالی عاشق این مدل ماهی هستند