سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جلوگیری از سقط ۳۰۰جنین با اقدامات مشاوره‌ای

پارسال در خراسان جنوبی با اقدامات مشاوره‌ای جلوی سقط ۳۰۰ جنین که مادر باردار به مراکز بهداشت و درمانی مراجعه کرده بودند گرفته شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - نرجس مصطفوی مدیر جوانی جمعیت و سلامت خانوادۀ دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: بیش از سه سال از اجرای قانون جوانی جمعیت می‌گذرد و زمانی که قانونی مصوب می‌شود ابتدا دوره فرهنگ سازی و بعد اثربخشی دارد؛ از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۴۰۰ کاهش موالید در استان را داشتیم که از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ اثر بخشی قانون شروع و موارد موالید ثابت شد و پارسال نیز افزایش ۳۹۰ مورد موالید را داشتیم. 

او افزود: شاخص باربری کلی استان نیز افزایش داشته و از ۲.۲۳ در سال ۱۴۰۱ به ۲.۲۴ و در سال ۱۴۰۲ به ۲.۳۴ افزایش پیدا کرده است. 

نرجس مصطفوی بیان کرد: مرکز ناباروری رویش نیز سطح ۳ و بالاترین سطح است که تأسیس آن قبل از قانون بود، اما تجهیز آن بعد از قانون جوانی جمعیت صورت گرفت و متخصصین خبره‌ای دارد که نیازی نیست زوجین نابارور به شهر‌های دیگر برای درمان بروند؛ همچنین مرکز ناباوری سطح ۲ در طبس و فردوس احداث شده و دو مجوز دیگر برای احداث در قاین و نهبندان نیز گرفته شده است.

مدیر جوانی جمعیت و سلامت خانوادۀ دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در درجه اول دختران و بانوان باید تغییر سبک زندگی را داشته باشند، زیرا مواردی مثل چاقی و کیست تخمدان مهم‌ترین علت‌های ناباروری است؛ درجه دوم شناسایی موارد ناباروری است که زمان طلایی دارد و هر ماهی که موارد زودتر شناسایی شود نتیجه بهتری می‌گیرند؛ هم اکنون بیش از ۲۲ هزار پرونده فعال در مرکز رویش داریم و ۲۷۰ تولد مفید که عمده آن مربوط به سه سال اخیر است در مرکز رویش و ۳۵ تولد در مرکز ناباروری طبس در مدتی که افتتاح شده است داشتیم. 

او عنوان کرد: در بحث سقط نیز فرهنگ سازی مهمترین عامل کاهش است؛ از آنجایی که عمدتاً مادران باردار برای سقط به مراکز درمانی یا بهداشت‌ها مراجعه می‌کنند آموزش‌های مشاوره‌ای به همکاران داده شد که این آموزش‌ها در سال ۱۴۰۲ منجر جلوگیری از ۳۰۰ مورد سقط و تولد این تعداد نوزاد شده است.

 

 

نرجس مصطفوی تصریح کرد: همچنین از آنجایی که دارو‌های سقط جنین اکثراً توسط افراد غیر متخصص و خارج از حوزه پزشکی در سایت‌ها و فضای مجازی یا مغازه‌ها به فروش می‌رسد نیز دستگاه امنیتی رصد‌های لازم را انجام می‌دهد و همچنین بازدید‌های لازم از داروخانه‌ها، مراکز پزشکی و مطب‌ها صورت می‌گیرد. 

 مدیر جوانی جمعیت و سلامت خانوادۀ دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: در حوزه دانشجو‌ها نیز در زمان بارداری یا شیردهی همکاری‌های زیادی با آنها از جمله بحث انتقال، موافقت با مهمانی، مجازی گذراندن واحد‌های نظری، هموار کردن مسیر پایان‌نامه، خوابگاه متاهلی و سایر موارد انجام می‌شود که البته در مواردی استثنا نیز دارد مثلاً تعداد دانشجو‌های یک رشته دکترا به حدی کم است که اگر با انتقالی دانشجو موافقت کنیم آن رشته خالی می‌ماند؛ یکی از مجموعه خوابگاه مجردی دانشگاه علوم پزشکی نیز در حال تغییر کاربری به خوابگاه متاهلی است. 

او گفت: در مورد مهد کودک نیز مهد کودک اختصاصی دانشگاه که بدون هزینه باشد در استان وجود ندارد، اما مهد کودک‌هایی نزدیک دانشگاه‌ها با درصد تخفیف‌هایی برای مادران وجود دارد؛ همچنین همکاری‌هایی در بحت معافیت‌های شب‌کاری برای مادران باردار و شیرده تا خد امکان و دورکاری برای مشاغلی که امکان آن وجود دارد نیز انجام می‌شود.

برچسب ها: سقط جنین ، سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.