باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - کاشی رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: ۱۴ دی سالروز وفات دکتر سعید کاظمی آشتیانی، الگوی زیست فناوری کشور است؛ این شخصیت برجسته سال ۴۰ در تهران متولد شد، سال ۵۸ در رشته فیزیوتراپی پذیرفته شد، اما تا سال ۶۲ در جبهه فعالیت کرده و بعد به تحصیل پرداخت.
او افزود: در سال ۶۵ مسئولیت جهاد به وی سپرده شد و در سال ۷۱ به عنوان رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی منصوب شد؛ وی تخصصهای زیادی در درمان ناباروری داشت و ایده اولیه از اینجا نشأت گرفت که کشور ما توانایی تأسیس مرکز ناباروری را دارد و نیاز به خروج ارز و رفتن به کشورهای دیگر نیست.
کاشی بیان کرد: وی موسس پژوهشکده رویان بود که علاوه بر کار درمان ناباروری، روی ذخیره سازی و انجماد سلولهای بنیادی نیز کار میکرد؛ وی در سال ۷۶ دکترای جنین شناسی گرفته و خدمات زیادی در پژوهشکده رویان ارائه کرد؛ در آن زمان وضع بودجه کشور جالب نبود، اما او توانست با استفاده از ارتباطاتش و همچنین کمک خیرین و بازاریها سرمایه اولیه برای راهاندازی پژوهشکده را جمع آوری کند.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: دکتر کاظمی آشتیانی تلاشهای زیادی در عرصه بینالمللی در زمینه سلولهای بنیادین داشت که حتی اسمش در لیست ترور موساد قرار گرفت و در ۱۴ دی سال ۸۴ به رحمت خدا پیوست؛ فعالیتهای علمی او به نحوی بود که رهبر از این شخصیت به عنوان شهید یاد کردند.
او عنوان کرد: شهید کاظمی آشتیانی قبل از درمان ناباروری به دنبال درمان ناباروری بود، زیرا اعتقاد داشت که با استفاده از دانش و استعدادِ جوانان میتوان به هر درصدی از علم در کشور دست یافت؛ همچنین یکی از اهدافش این بود که یک زمان بتوانیم در کشور دانش را به جای نفت بفروشیم.
بیشتر بخوانید
کاشی تصریح کرد: وی هیچ وقت به دنبال مادیات نبود به طور مثال در حاشیه اجلاس سران کشورهای اسلامی خودرویی به او هدیه داده شد که بعد از تحصیل به نام جهاد دانشگاهی زد؛ همچنین در سال ۸۳ به عنوان چهره ماندگار کشور انتخاب شد و جایزهاش را بین همکارانش تقسیم کرد، زیرا اعتقاد داشت که این موفقیت حاصل تلاشهای گروهی بوده است.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی از کارهای بزرگی که در مرکز رویان صورت میگیرد ذخیره سازی و انجماد سلولهای بنیادی جنین است که میتواند درمان بیش از ۸۰ بیماری خاص با منشا خونی باشد.
او گفت: به خواست رهبر معظم انقلاب، جایزه بین المللی به دانشمندانی که پیشرفت قابل توجهی در زمینه علوم زیستی داشته باشند با اسم جایزه بین المللی کاظمی تعلق میگیرد که از سال ۸۹ تاکنون ۸ دوره رویداد برگزار شده و جایزه به دانشمندانی از کشورهای آلمان، آمریکا، ایتالیا و اتریش تعلق گرفته است؛ همچنین جایزه ملی مربوط به بنیاد ملی نخبگان تحت عنوان طرح مرحوم کاظمی آشیانی وجود دارد که یک طرح تسهیلاتی برای استادیاران جوان در قالب اعتبارات پژوهشی و خرید لوازم مورد نیاز است.
کاشی گفت: کتابی تحت عنوان کتاب سعید ایران به داستان زندگی او و تحلیل شخصیتش پرداخته است.