سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشت زعفران در ۲۲ هکتار از اراضی خلخال

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلخال گفت: ۲۲ هکتار از اراضی شهرستان خلخال به کشت زعفران اختصاص یافته است.

حسن نور محمدی گفت: با توجه به ارتفاع مناسب از سطح دریا شهرستان خلخال و اهمیت کشت زعفران در این شهرستان از یک دهه گذشته برنامه‌ریزی برای کشت این محصول در بخش شاهرود، خورش رستم و بخش مرکزی انجام شده که امروز ۲۲ هکتار از اراضی شهرستان خلخال به کشت زعفران اختصاص یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلخال افزود: تلاش می‌شود با ترویج کشت این محصول در بین کشاورزان منطقه از طریق ارائه بسته‌های تشویقی و حمایتی، خلخال در آینده به یکی از قطب‌های کشت و تولید زعفران تبدیل شود.
او بیان کرد: کشت آزمایشی زعفران در خلخال از سال ۱۳۷۱ آغاز شده و هر سال با ارائه بسته‌های حمایتی از کشاورزان از جمله برگزاری تهیه و توزیع پیاز زعفران، برگزاری دوره‌های آموزشی، ارائه تسهیلات بانکی کشت این محصول گسترش یابد و از سال ۱۳۹۰ این کشت در بخش شاهرود و خورش رستم ادامه یافته و افرادی نیز در این حوزه موفق به برداشت محصول خوب زعفران شده‌اند که به لحاظ کیفیت با زعفران قائنات برابری می‌کند.
رئیس جهاد کشاورزی خلخال با اشاره به اولویت جهاد کشاورزی برای بهره برداران و سوق دادن کشاورزان به سوی محصولات کشاورزی با ارزش افزوده بالا گفت: یکی از این محصولات زعفران است و کاهش هشت برابری مصرف آب برای هر هکتار در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی، تداخل نداشتن فصل آبیاری این محصول با دیگر محصولات کشاورزی و باغی، ظرفیت بالای اشتغال‌زایی و بازدهی اقتصادی مطلوب را از مزایای کشت زعفران در شهرستان خلخال است.
نورمحمدی افزود: اصلی‌ترین زمان کاشت پیاز زعفران اواسط تابستان در خلخال و مناسب‌ترین زمان برداشت آن مهر و آبان ماه است و به لحاظ شرایط اقلیمی و نیمه گرمسیری بودن بعضی از مناطق شهرستان خلخال، پیاز زعفران تا هفت سال و با این اقلیم می‌تواند رشد و به محصول دهی ادامه دهد.
او تصریح کرد: علاوه بر کشت زعفران، برگزاری کلاس‌های آموزشی در حوزه جهاد برای بهره‌برداران در کنار پرورش زنبور و سایر رشته‌ها انجام می‌شود و شهرستان خلخال مساعد در حوزه بهره‌برداری از گیاهان دارویی همچون گل‌محمدی، نسترن وحشی، زرشک کوهی، زالزالک و پسته بوده است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خلخال در ادامه با اشاره به وجود بیش از ۴۲۰ نوع داروی گیاهی در کشور گفت: ۲۳۰ نوع از این رقم در مناطق مختلف خلخال قابل مشاهده، کشت و برداشت است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.