سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دلیل کم‌اثر شدن آنتی‌بیوتیک‌ها مانند قبل

بررسی‌ها نشان می‌دهند اثربخشی آنتی بیوتیک‌ها بنا به دلایلی به سرعت در حال کاهش است.

رشد سریع تعداد میکروارگانیسم‌ها شامل گروه متنوعی از باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها منجر به کاهش اثربخشی آنتی بیوتیک ها می‌شود. اخیرا مقاله‌ای در این باره در نشریه بیلد منتشر شده است.

ماتیاس پلوتز، رئیس انجمن درمان عفونی پیرامون این موضوع مطرح کرد: احتمالا ما دوباره دستاوردهای پزشکی مدرن را از دست می‌دهیم و به دوران قبل از کشف پنی سیلین باز می‌گردیم. 

این مقاله نشریه بیلد به دو دلیل اصلی برای کاهش اثربخشی آنتی‌بیوتیک‌ها اشاره می‌کند: افزایش تعداد سفرهای توریستی پس از همه‌گیری ویروس کرونا و مصرف مقادیر زیادی از آنتی‌بیوتیک‌ها، حتی برای درمان بیماری‌های تنفسی رایج.

 در این مقاله آمده است که داروهای آنتی بیوتیک، بیش از حد و با بی‌احتیاطی تجویز می شوند، در حالی که در اغلب موارد، تجویز آن‌ها ضروری نیست.

آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شوند، اما برای عفونت‌های ویروسی مثل سرماخوردگی، گلو درد و آنفولانزا مناسب نیستند. استفاده هوشمندانه از آنتی‌بیوتیک کلید کنترل گسترش مقاومت آنتی‌بیوتیکی است.

مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها هنگامی رخ می‌دهد که میکروارگانیسم‌ها تغییرات ژنتیکی را تجربه کنند یا ژن‌های مقاوم را از سایر میکروارگانیسم‌های مقاوم به دست آورند. سوءاستفاده و بیش‌برآورد در استفاده از دارو‌های آنتی‌بیوتیکی در انسان‌ها، حیوانات و کشاورزی عوامل اصلی در توسعه و گسترش این مقاومت است.

پیش از این، سرگئی آگاپکین، پزشک توانبخشی، یک اشتباه رایج در مصرف آنتی بیوتیک را مطرح کرده بود. وی اظهار داشت: در هنگام مصرف آنتی بیوتیک نباید غذاهای غنی از کلسیم در رژیم غذایی گنجانده شود.

دکتر تاتیانا شاپووالنکو نیز رژیم غذایی نامناسب، ماندن در مکان‌های بدون تهویه و مصرف آنتی بیوتیک بدون تجویز پزشک را از اشتباهات اصلی در درمان سرماخوردگی نام برد .

مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها یک مسئله جهانی است که نیازمند تلاش همکارانه از همه بخش‌های جامعه است. با افزایش آگاهی، بهبود نظارت و پیاده‌سازی استراتژی‌های مؤثر، می‌توان تأثیر مقاومت ضد میکروبی را کاهش داده و اطمینان حاصل کنیم که آنتی‌بیوتیک‌های فعلی ما در درمان بیماری‌های عفونی کارآمد باقی می‌مانند.

منبع: gazeta.ru

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۵۰ ۰۴ آبان ۱۴۰۳
با سلام و تشکر
عنوان گزارشتان بهتر است به صورت زیر باشد :
کم اثر شدن آنتی بیوتیکها نسبت به قبل
پیمان اشراقی
۱۶:۲۷ ۰۴ آبان ۱۴۰۳
سلام،

حالت دفاعی بدن با مصرف پادزیست ها یک حالت عارضی است
بنابراین نمی تواند دائمی باشد،
در مورد انتخاب خمیر دندان می گویند نباید دو خمیر دندان مشابه را پشت سر هم مصرف کرد و باید بین آنها از یک خمیر دندان متفاوت استفاده کرد،


شاید در مورد پادزیست ها هم همینطور باشد،
یعنی تجویز پادزیست متفاوت حالت عارضی پادزیست قبل را از
بین ببرد،

نکته:
در مورد اینکه یک پادزیست خاص چه مدت حالت دفاعی در بدن ایجاد می کند چیزی نمی دانم.