سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشکیل کارگروه توسعه دارایی‌های نامشهود از راهبرد‌های تحول‌آفرین بود

مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز گفت: تشکیل کارگروه توسعه دارایی‌های نامشهود با ریاست معاون، به‌عنوان بازوی سیاست‌گذاری در این حوزه ازجمله راهبرد‌های تحول‌آفرین بود.

مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز گفت: این توافقنامه با هدف ترویج، فرهنگ‌سازی، برنامه‌ریزی و مدیریت توسعه‌ی فناوری برای بهره‌برداری از دارایی‌های فکری مستخرج از فعالیت‌های پژوهشی اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز منعقد شده است.

سجاد تقوایی به تاریخچه شکل‌گیری دفاتر مالکیت فکری در دانشگاه پرداخت و گفت: در سال۱۳۸۴ و پس‌از تصویب اولین سند توسعه نانوفناوری کشور، مالکیت فکری به‌عنوان یک زیرساخت مهم برای نیل به اهداف این سند، مطرح شد و در اولین قدم ۱۰ مؤسسه برتر دانشگاهی و پژوهشی کشور برای راه‌اندازی دفاتر مالکیت فکری و توسعه منابع انسانی این حیطه انتخاب شدند که دانشگاه شیراز یکی از دانشگاه‌های پیشرو در راه‌اندازی این دفتر در ساختار خود بوده است.

او ادامه داد: دفتر مالکیت فکری در طول این سال‌ها فعالیت‌های ترویجی و حمایتی متعددی از جمله تعریف دوره‌های دانش‌افزایی ویژه اعضای هیئت‌علمی، برگزاری دوره‌های آموزش تخصصی از جمله در ثبت اختراع در حوزه نرم‌افزارها، برگزاری دوره‌های عمومی ثبت اختراع با حضور کارشناسان اداره ثبت اسناد و املاک کشور را انجام داده است.

تقوایی افزود: با توسعه فرهنگ مالکیت فکری در کشور، این دانشگاه برای استفاده از خدمات حمایتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، اقدام به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با کانون مدیریت دارایی‌های فکری کرده است.

به‌گفته مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز، کانون دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان به‌عنوان یک کار ویژه و باهدف رشد کمی و کیفی جایگاه ثبت اختراعات ایران در خارج از کشور شکل گرفته و عملکرد این مجموعه در ارتقاء شاخص جهانی نوآوری و زیرشاخص‌های مرتبط با ثبت در طی ده‌سال گذشته روشن است.

او به مهم‌ترین اقدامات این مجموعه پرداخت و از آن جمله به توسعه کمی و کیفی آموزش، راه‌اندازی دفاتر رابط مالکیت فکری دانشگاهی، حمایت از ثبت اختراعات آمریکا و PCT، توسعه‌ی کیفی ارزیابی و نگارش متون اختراع و ارتقاء ظرفیت ملی در خدمات بروکری اشاره کرد.

تقوایی یادآور شد: از سال ۱۴۰۲ و با تحول رویکرد‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، رویکرد اقتصادی و توسعه اکوسیستم محوری‌ترین تمرکز حیطه‌ی مالکیت فکری گردید.

‌مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز اظهار کرد: با انعقاد توافق‌نامه جدید به شرط تأیید کارگزاران فعال و موردتأیید کانون دارایی‌های فکری براساس شیوه‌نامه‌ی حمایت از خدمت جست‌وجوی نوآوری که در سایت کانون دارایی‌های فکری ارائه شده است، در چهار محور از دانشگاهیان حمایت می‌کند که عبارت است از:

۱. حمایت از نگارش درفت اختراع داخلی برای فناوران معرفی شده دانشگاه شیراز، تا سقف ۵ تقاضانامه و حمایت مالی ۸۰درصد کانون و ۲۰درصد دانشگاه، ۲. ثبت تقاضانامه‌های PCT حقوقی با مالکیت دانشگاه شیراز و با تأیید کانون، تا سقف ۳ تقاضانامه و با حمایت مالی ۹۰درصد کانون و ۱۰درصد دانشگاه؛ ۳. حمایت از ثبت USPTO و دیگر کشور‌ها با مالکیت دانشگاه و با تأیید کانون، تا سقف یک‌مورد در سال و با حمایت مالی ۴۰درصد کانون و ۶۰ درصد دانشگاه؛ ۴. کمک به تجاری‌سازی دستاورد‌های فناورانه دانشگاه، تا سقف ۲مورد در سال و با حمایت ۵۰درصد کانون و ۵۰ درصد دانشگاه.

علاقه‌مندان برای اطلاعات بیش‌تر می‌توانند به سایت کانون دارایی‌های فکری به نشانی https://ipmc.isti.ir/ مراجعه کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.