حسین فرشیدی در این ابلاغیه با اشاره به نزدیک شدن ایام ماه صفر و برگزاری مراسم راهپیمایی و پیاده روی بزرگ اربعین سالار شهیدان و خیل عاشقان و زائرین حسینی که در این ایام از نقاط مختلف کشور و کشورهای اسلامی همسایه به سمت مرزهای خروجی در استانهای غرب و جنوب غربی حرکت میکنند تا به عتبات عالیات مشرف میشوند، ضمن یادآوری کنترل عوامل محیطی (آب آشامیدنی، مواد غذایی، وضعیت دفع فاضلاب و پسماند، هوا و حشرات و ناقلین بیماری) به منظور حفظ و ارتقای سلامت زائران، تاکید کرده است: نظارت بر رعایت موازین بهداشت فردی و محیطی در موکبها و ایستگاههای صلواتی و محلهای اسکان زائران به ویژه نظارت بر ایمنی آب آشامیدنی و تهیه و توزیع مواد غذایی و نذورات در مراسم، برای پیشگیری از بروز بیماریهای مرتبط با آب و غذا از اهمیت ویژهای برخوردار است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین توصیههای بهداشتی و آموزشی نیز برای زائران، موکب داران و مدیران کاروانهای زیارتی در قالب یک مجموعه آموزشی ارائه کرده است.
محتوای آموزشی زائران، موکب داران و مدیران کاروانهای زیارتی در مراسم معنوی اربعین سال ۱۴۰۳ در فایل زیر قابل مشاهده است.