سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

احیای بیش از ۲۰۰ واحد تولیدی و خدماتی در سیستان و بلوچستان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: امروز با احیای بیش از ۲۰۰ واحد تولیدی و خدماتی در استان، این رقم به ۵ درصد کاهش پیدا کرده که این یک اتفاق خوب در استان است.

داود شهرکی گفت: در حوزه احیای واحدهای تولیدی، در نیمه سال ۱۴۰۰، ۱۰ درصد واحدهای تولیدی استان اعم از صنعتی، معدنی و کشاورزی استان، تعطیل و راکد بود اما امروز به ۵ درصد رسیده است.

وی تصریح کرد: نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان طرحهای بزرگی است که در استان شروع شده و پیشرفت ۲۰ تا ۹۰ درصد دارد که این هم یک اقدام خیلی خوب در بحث توسعه استان است.

شهرکی گفت: سیستان و بلوچستان ظرفیت‌ها و قابلیت‌های فراوانی در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، معادن و صنایع دارد که با تکیه بر آنها بویژه تشویق سرمایه‌گذاران به استفاده از این ظرفیت می‌توان نام محرومیت را از چهره این استان پاک کرد.

وی اظهار کرد: هم مرزی سیستان و بلوچستان با ۲ کشور پاکستان و افغانستان در شرق در یک سو و دسترسی به آبهای آزاد دریای عمان در جنوب از سوی دیگر بهره‌مندی از منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، منطقه ویژه اقتصادی سیستان و بازارچه‌های مرزی در طول نوار مرزی راه را برای نقش آفرینی استان در تجارت، ترانزیت خارجی و مبادلات مرزی فراهم ساخته است.

وی به حوزه کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: هدفگذاری در این حوزه تامین نیاز مرغ سیستان و بلوچستان بود که بخش عظیمی از نیاز از استان‌های همجوار مانند خراسان جنوبی و یزد تامین می‌شد اما مقرر شد این نیاز در خود استان تامین شود که در این زمینه طرح های مختلف پرورش مرغ، توسعه مرغداری ها، افزایش جوجه ریزی انجام شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به طرح‌های معدنی نیز افزود: چندین محدوده معدنی غیرفعال و راکد در سیستان و بلوچستان از افرادی که فعالیت نداشته و یا به هر دلیلی محدوده‌ای را بلوکه کرده بودند به سرمایه گذاران واقعی که شرایط فنی و مالی مناسب داشتند واگذار شد که خوشبختانه روند خوبی را پشت سر می گذارد که در آینده نزدیک اتفاقات خوبی در حوزه معدن استان رقم خواهد خورد.

وی تصریح کرد: امروز بیشتر منابع بانکی در خود سیستان و بلوچستان هزینه می‌شود و در تلاش هستیم تمام منابع مالی مردم صرف پرداخت تسهیلات در حوزه‌های مختلف مانند صنعت، کشاورزی، گردشگری، خدمات، معدن، بازار و بحث‌های خدمات اجتماعی مانند وام ازدواج و خرید کالا شود و حتی بیشتر از آن را از کشور مطالبه کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: در حوزه تجارت نیز مزیت همسایگی با ۲ کشور افغانستان و پاکستان را داریم که ظرفیت خوبی برای رونق مرز است و در ۲ مسیر حرکت کردیم که یکی از آنها تجارت کلان است و کارخانجات تولیدی کشور و سیستان و بلوچستان می‌توانند از گمرکات رسمی صادرات انجام دهند که این اتفاق در حوزه بسیاری از محصولات مانند نفت، گاز، مشتقات نفتی، قیر و سایر محصولات بر پایه نفت از طریق گمرکات در حال انجام است.

شهرکی ادامه داد: بخشی از صادرات غیرنفتی نیز مانند محصولات غذایی، مواد غذایی، پلاستیک، مواد شیمیایی، پوشاک و نساجی از ایران به کشورهای دیگر از طریق بازارچه‌های مرزی سیستان و بلوچستان صادر می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.