همایش گرامیداشت روز ملی گندم و نان ویژه گردهمایی مادران خانواده امروز در حالی در تالار فرهنگ و هنر کرمان برگزار شد که همه چیز رنگ و بوی مشارکت مردمی داشت، انجمن تغذیه سالم استان کرمان با همکاری قرارگاه مردمی نان کامل یک جلسه تمام عیار را ترتیب داده بودند که در آن از ویژگی نان سالم که غذای اصلی ما ایرانی هاست بگویند و به تقویت بعد سلامتی خانواده کمک کنند.
مهمانان برنامه هم مادران، بانوان صاحب نظر و دغدغهمندان عرصه سلامت و بهداشت در استان کرمان بودند که در نشست سه ساعته از ویژگیهای یک نان سالم و تاثیر آن در زندگی افراد گفتند و شنیدند.
البته در این نشست متخصصان طب سنتی بزرگی، چون حکیم حسین خیراندیش و علی اصغر زنده دل هم حضور داشتند و در مباحث مختلفی از اهمیت نان سالم در طب اسلامی گفتند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان اولین کسی بود که از اینگونه نشستها قدردانی کرد و در این همایش گفت: انسان ترکیبی از جسم و روح است، نسخههای غربی به دلیل توجه تنها به بعد جسمانی و نبود توجه به بعد روحی وجود آدمی رو به نابودی هستند.
مریم السادات طباطبایی بیان کرد: همانقدر که سلامت روح دارای اهمیت است سلامت جسم هم اهمیت دارد و صد البته سلامت روح در گرو سلامت جسم خواهد بود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی کرمان هم گفت: فرهنگ مصرف نان در کرمان نان تافتون است که سطح سبوس گیری خوبی دارد یعنی فقط۱۳.۵درصد سبوس گندم در این نان گرفته شده و نانهای سوپر مارکتها بدون نظارت بهداشتی است و پیشنهاد شده این نانها با بسته بندی سیب سلامت تولید و در مغازهها عرضه شود.
مسئول کارگروه رسانهای همایش گرامیداشت روز ملی گندم و نان در کرمان نیز افزود: تنها یک کارخانه تولید آرد کامل در استان کرمان داریم که آن هم در رفسنجان واقع شده است.
مرضیه حسینی راد افزود: در کلانشهر کرمان تنها سه نانوایی پخت نان با آرد کامل فعالیت میکنند.
حکیم علی اصغر زنده دل متخصص طب سنتی نیز در این همایش گفت: نان غذایی استراتژیک در تمام جهان است و بیش از ۵۰۰ نوع نان محلی در کشور ایران وجود دارد و ایران کشوری با اقلیمهای مختلف است که فرایند اختصاصی به خود در تولید نان دارد.
حکیم حسین خیراندیش پدر طب اسلامی ایران و رییس دانشگاه بین المللی طب سنتی اسلامی ایرانی هم در این نشست به صورت پرسش و پاسخ به سوالات شرکت کنندگان در مورد انواع بیماریها و راههای درمان آنها پرداخت.