سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ثابت اقلیدی:

۷۰ درخت کهنسال فارس رتبه ملی دارند

مدیرکل میراث فرهنگی فارس از قرارگرفتن قطورترین و بلندترین درختان بَنه این استان در فهرست ملی خبر داد و گفت: تاکنون بیش از ۷۰ درخت کهنسال فارس در فهرست ثبت آثار ملی جای گرفتند.

محمد ثابت اقلیدی با بیان اینکه تاکنون ۹۰ پرونده میراث طبیعی استان فارس در فهرست ملی قرار گرفته است، افزود: از این تعداد ۲۷ پرونده میراث طبیعی استان در جلسه شورای ملی ثبت میراث فرهنگی تاریخی، طبیعی و حرایم آثار تاریخی کشور که هفته گذشته در شیراز برگزار شد، به ثبت رسیدند که طبق آمار‌های موجود به طور میانگین کار ۵ سال در یک جلسه انجام شد.

او تصریح کرد: امسال برای نخستین بار در این شورا ۱۳۷ پرونده آثار تاریخی و فرهنگی میراث طبیعی و میراث ناملموس فارس ملی شدند.

ثابت اقلیدی با اشاره به اینکه پرونده‌های ثبتی میراث طبیعی فارس متعلق به شهرستان‌های لامرد، فیروزآباد، استهبان، سپیدان، اقلید، ارسنجان، فسا، نیریز و بختگان هستند، گفت: درمجموع ۲۲ پرونده از درختان کهنسال فارس رتبه ملی گرفتند که قدمت آن‌ها از ۳۵۰ تا دو هزار و ۷۰۰ سال است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با بیان اینکه یکی از معیار‌های انتخاب درختان قدمت آنهاست افزود: درختان کهنسال اقلیم‌های متعددی را پشت سر گذاشتند و می‌توان از آن‌ها به عنوان ذخیره‌گاه استفاده و بانک ژن تهیه و تکثیر کرد.

ثابت اقلیدی گفت: در این پرونده‌ها درخت سرو روستای خواجه جمالی در بختگان با قدمت یک هزار و یکصد سال، ۳ درخت کهنسال بنه در ارسنجان و ۳ درخت کهنسال سیصد و پنجاه تا چهارصد و پنجاه ساله در فیروزآباد ثبت ملی شدند.

او همچنین افزود: یک درخت بنه در کوهنارو فیروزآباد، یکی از کهنسال‌ترین و بلندترین درختان بنه ایران است که در این فهرست جای گرفت، بلندی آن به ۸ متر و قدمتش به دو هزار و ۷۰۰ سال می‌رسد.

ثابت اقلیدی با بیان اینکه قطورترین درخت بنه ایران هم در شهرستان آباده وجود دارد، گفت: این درخت با قطر ۲متر و قدمت یک هزارو ۴۰۰ متر همچنان پابرجاست.

او در ادامه به ثبت ملی دو سرو در مسجد جامع ایج با قدمت حدود ۳۵۰ سال اشاره کرد و گفت: در شهر استهبان یک درخت چنار در کنار مسجد یزدیان با قدمت ۴۰۰ سال و یک درخت اُرس به قدمت یک هزار و ۷۰۰سال رتبه ملی گرفتند.

ثابت اقلیدی همچنین به ۳ درخت چنار در شهرستان سپیدان با قدمت ۳۵۰ تا ۴۵۰ سال در محوطه بقعه امامزاده سیدنورالدین قاضی علی علوی (ع) اشاره کرد و گفت: یک درخت چنار دیگر درمحله ملا سپیدان با قدمت ۴۰۰ سال ملی شد.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس همچنین گفت: در قدمگاه علی بن موسی رضا (ع) سده اقلید هم دو درخت زبان گنجشک با قدمت ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال و یک درخت چنار با قدمتی حدود ۹۰۰ سال و یک درخت گردو ۵۰۰ ساله در امامزاده عبدالرحمان اقلید و یک درخت چنار در قبرستان خواجه با قدمت ۶۰۰ سال در فهرست ملی جای گرفتند.

او افزود: ۲ درخت چنار در شهر مشکان نی ریز و همچنین رویشگاه سرو‌های تنگ بیدک در شهرستان فسا و درخت کنار در شهرستان لامرد هم در سکوی ملی قرار گرفتند.

ثابت اقلیدی در ادامه سخنانش با بیان اینکه حفظ حراست و نگهداری درختان مذکور تاکنون توسط اهالی با فرهنگ مناطق و طبیعت دوستان و مالکین انجام می‌شده است، افزود: هم اکنون که این درختان در فهرست ملی ثبت شدند هر گونه تخریب و آسیب رساندن به این آثار جرم محسوب می‌شود و پیگرد قانونی و مجازات هم دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم حفظ میراث طبیعی استان به ویژه درختان کهنسال فارس تاکید کرد.

او به آتش سوزی که ۲ سال قبل در منطقه هایقر فیروزآباد رخ داد اشاره کرد و گفت: در جریان این آتش‌سوزی ۴ نفر از مردمان بومی منطقه که برای خاموش کردن آتش به محل رفته بودند به دلیل شدت سوختگی به شهادت رسیدند و از آن سال در تلاشیم تا برای حفاظت بیشتر از این میراث طبیعی و معرفی درختان به عنوان سرمایه‌های ملی، ثبت درختان را در اولویت قرار دهیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.