اگر حماس هنوز بتواند موشک شلیک و به سربازان حمله کند، دراین صورت باید گفت رژیم صهیونیستی در هدف اعلامی برای نابودی حماس شکست خورده است. این همان چیزی است که سازمانهای اطلاعاتی غربی نیز به آن اذعان دارند و هفته گذشته در گزارشی گفتهاند اسرائیل به هدف خود برای ریشهکن کردن حماس حتی نزدیک هم نیست. یکی دیگر ازوعدههای اسرائیل، نابودی شبکه تونل گسترده حماس بودکه به شکل مجموعهای زیرزمینی وجود دارد. به گفته اورن زیو، مفسراسرائیلی و روزنامهنگار نشریهای مستقر در تلآویو، تاکنون اسرائیل نتوانسته مانع حرکت نیروهای حماس در زیر زمین شود.
او دراینباره به الجزیره گفته: اسرائیل تصویر کاملی از اینکه تونلها از کجا و چگونه به هم متصل میشوند ندارد. اخیرا صهیونیستها اعلام کردند که این تونلها بسیار طولانیتر از آن چیزی است که فکرش را میکردند. حماس از این تونلها برای راههای دیگری ازجمله کمینکردن برای دستگیری نیروهای اسرائیلی و پنهانکردن بسیاری از۲۴۰اسیری که نیروهایش در هفتم اکتبر به اسارت گرفتند استفاده کرده است.
برخی اسیران در ازای اسرای فلسطینی در جریان توقف کوتاهمدت جنگ در ماه نوامبر آزاد شدند. اسرائیل معتقد است که حدود ۱۰۰اسیر در داخل تونلها باقی ماندهاند و تخمین میزند که ۲۵نفر در اسارت کشته شدهاند، احتمالا درنتیجه بمباران سنگین وبیرویه خود درنوارغزه. این همان چیزی است که خشم خانواده اسرا را برانگیخته و آنها نتانیاهو را متهم میکنند که حاضر است برای حفظ موقعیت خود در جنگ، جان عزیزانشان را به خطر بیندازد. جدا از مسأله تداوم بحران در حوزه اسارت اسرائیلیهای در اختیار حماس، این غیرنظامیان اسرائیلی بودند که بار عمده اهداف جنگی غیرواقعی اسرائیل را متحمل شدهاند.
به گفته وزارت بهداشت غزه، اسرائیل مدعی است از مجموع بیش از ۲۵هزار فلسطینی شهید در این منطقه، ۹۰۰۰ مبارز حماس را به شهادت رسانده است. گمان میرود ۷۰ درصد قربانیان زن و کودک باشند. کارشناس همکار با شورای روابط خارجی اروپا گفته، احساس من این است که اسرائیل با هر مردی که در غزه زندگی میکند مانند عضوی از حماس رفتار مینماید. اسرائیلیها میگویند که ۹۰۰۰ عضو حماس را در این جنگ کشتهاند که البته من در این رقم تردید دارم، اما حتی اگر این عدد را دقیق فرض کنیم، بازهم اکثریت قریب به اتفاق نیروهای حماس زنده و آماده برای جنگ هستند. براساس گزارش سیا، حماس تنها در غزه حدود ۳۵هزار نیرو دارد. این نشان میدهد که هنوز تعداد زیادی مبارز در غزه هستند که از عملیات نظامی اسرائیل پیشی خواهند گرفت.
درحالیکه تحلیلگران موافق بودند که حماس «ریشهکن نمیشود»، اما اذعان داشتند که تواناییهای نظامی این گروه کاهش یافته و خطر کاهش بیشتر وجود دارد. البته این اتفاقنظر هم در بین آنها وجود داشت که تاکتیکهای جنگی اسرائیل در نهایت حماس را جسور میکند نه نابود. در مجموع، رای دادگاه لاهه درباره اسرائیل نشان میدهد که جهان موافق ادامه کشتار مردم فلسطین به بهانه نابودی حماس نیست و اسرائیل مشروعیت کافی برای ادامه جنگ را از دست داده، بیآنکه نه حماس را نابود، نه تونلهای حماس را بهکلی تخریب کند و نه حتی بتواند اسرایش را بهتمامی آزاد کرده باشد.
تناقضگویی کاخسفید و پنتاگون درباره یمن
نشریه آمریکایی اینترسپت از تناقض مواضع کاخ سفید و پنتاگون درباره حضور نظامیان آمریکایی در یمن پرده برداشت و نوشت؛ در حالی که پنتاگون اطلاعات درباره حضور نظامیانش در یمن را تکذیب میکند، کاخسفید آن را تأیید میکند. براساس این گزارش، در حالی که کاخ سفید ماه پیش طی گزارشی به کنگره درباره قانون اختیارات جنگی اعلام کرد: «شمار کمی از پرسنل نظامی آمریکایی در یمن برای انجام عملیات علیه القاعده و داعش در شبهجزیره عربی مستقر هستند»، سخنگوی پنتاگون میگوید اطلاعی از حضور نیروهای میدانی آمریکا در یمن ندارد.
این نشریه آمریکایی افزود: در حالی که آمریکا علیه جنبش انصارا... در یمن حملاتی را انجام میدهد، به نظر میرسد که پنتاگون نیروهایی را در این کشور مستقر کرده، واقعیتی که وزارت دفاع آمریکا اخیرا از اعتراف به آن خودداری میکند. وبگاه شبکه المیادین با بازنشر این گزارش، نوشت: آمریکا از آغاز ماه جاری میلادی عملیات نظامی خود را علیه صنعاء به بهانه هدف قراردادن کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی در دریای سرخ آغاز کردهاست. این در حالی است که صنعاء تأکید دارد که تردد در دریای مکران (بحرالعرب)، دریای سرخ و تنگه بابالمندب برای همه کشتیها به استثنای کشتیهای اسرائیلی یا کشتیهایی که به سمت بنادر فلسطین اشغالی حرکت میکنند تا زمان توقف تجاوز به غزه تضمین شده است، اما اخیرا کشتیهای آمریکایی نیز بهدلیل تجاوز اخیر واشنگتن به یمن، در دریای سرخ به هدف مشروع یمنیها تبدیل شدهاند.