سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۹۵ درصد نان کشور را نانوایی‌های سنتی تامین می‌کنند

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران گفت: بنابر آمار ۹۵ درصد نان مورد نیاز کشور توسط نانوایی‌های سنتی تامین می‌شود.

فاطمه نظری، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران گفت: آزادسازی و پرداخت یارانه مستقیم راهکار مناسبی است که می‌تواند به جهت واقعی شدن قیمت نان، دورریز و ضایعات را کاهش دهد.

به گفته او، قیمت کنونی هر کیلو نان در کشور ۵ هزار تومان است، در حالیکه نان خشک ۱۵ هزار تومان عرضه می‌شود. بدیهی است که این اختلاف قیمت منجر به دورریز و اتلاف یارانه شود.

نظری درباره تاثیر هوشمندسازی آرد و نان بر کاهش هدررفت و دورریز نان افزود: با اجرای طرح هوشمندسازی آرد و نان در ابتدا روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلو آرد برای واحد‌های نانوایی در نظر گرفتند که دهه به دهه در اختیار واحد‌ها قرار گرفت، اما این طرح هم دارای اشکالاتی است.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی ادامه داد: برخی نانوایان اذعان می‌کنند به رغم آنکه در اپلیکشن نانینو اطلاعات مربوط به تراکنش کارتخوان و ساعت کاری آن‌ها مشکلی ندارد، هر دهه سهمیه آرد آنها کم می‌شود که بعد از پیگیری‌ها متوجه شدیم که در فرمانداری، اطلاعات سامانه به روز نیست و همین امر منجر به کاهش سهمیه آرد آن‌ها شده است.

به گفته او، در هر مرحله طرح هوشمندسازی، شرایط به مراتب سخت‌تر می‌شود و این موضوع بر روی سیستم تحویل آرد و کارتخوان‌ها اعمال می‌شود، از این رو انتظار داریم این الگوریتم‌ها از قبل اعلام رسمی شود تا به اعضا اطلاع رسانی شود.

نظری با بیان اینکه نرخ نان از سال ۱۴۰۰ تغییری نداشته است، افزود: بنابر آمار رسمی بیش از ۱۴۰ درصد تورم رسمی داشتیم، در حالیکه ۴۰ درصد یارانه نان برای واحد‌ها واریز می‌شود که هزینه‌های نانوا را پوشش نمی‌دهد.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به افزایش هزینه‌های حمل و نقل، آب، برق و گاز، خمیر مایه و حقوق کارگران، تنها ۴۰ درصد یارانه نان واریز می‌شود که این رقم تنها ۱۰  درصد هزینه‌های تولید را جبران می‌کند و مابقی از سود نانوا کسر می‌شود که این موضوع فشار بر تولید کننده وارد می‌کند که در نهایت مصرف کننده و دولت ناراضی خواهند بود. بر این اساس یارانه نان باید به گونه‌ای باشد که برای تولیدکننده صرفه اقتصادی داشته باشد.

او با بیان اینکه ۹۵ درصد نان مورد نیاز توسط واحد‌های سنتی تولید و تامین می‌شود، گفت: اگر تولید کننده از میزان یارانه پرداختی ناراضی باشد، این میزان بر کیفیت اثر می‌گذارد. از این رو یارانه نان باید به گونه‌ای هزینه شود که  تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند تا نان تولیدی تبدیل به ضایعات نشود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.