سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر اسبق امور خارجه ایران:

سیاست خارجی به سیاست داخلی بستگی دارد

صالحی گفت: سیاست خارجی وقتی می‌تواند با قدرت در صحنه وارد شود که بداند ملت، پشتیبان او در داخل هستند و سیاست خارجی به سیاست داخلی بستگی دارد.

علی‌اکبر صالحی امروز در دومین همایش ملی سیاست خارجی ایران که در تالار وحدت دانشگاه بین‌المللی شهید باهنر کرمان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید قاسم سلیمانی گفت:  سیاست را غیر از اینکه یک علم می‌دانم، یک هنر هم می‌دانم که باید در وجود فرد باشد.

وی با بیان اینکه مجریان سیاست افرادی هستند که باید نظریه‌ها را پیاده کنند و اگر آمادگی اجرای سیاست را نداشته باشند، قطعا هر چه قدر علم هم داشته باشند اثر ندارد، گفت: سیاست خارجی در کشور امتداد سیاست‌های دیگر است و زمانی می‌توانیم در عرصه بین‌المللی موفق باشیم که از یک وضعیت مطمئن داخلی بهره‌مند باشیم و ملت حامی ملت و حکومت خود باشد.

وزیر اسبق امور خارجه ایران با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی)  در دیدار اخیر مردم کرمان با ایشان به برگزاری انتخابات تاکید زیادی داشتند و سخنان مهمی را مطرح کردند، افزود: همه این سخنان در قدرت ملی و سیاست خارجی ما اثرگذار است.

وی با بیان اینکه مشروعیت نظام همواره برگرفته از همراهی مردم است و اگر مردم با نظام همراهی نداشته باشند، دوام نظام با چالش روبه‌رو می‌شود، ادامه داد: مشارکت در انتخابات، تاثیر زیادی برای کشور دارد و اگر خدای نکرده در یک نمودار جدایی مردم از حکومت رو به بالا باشد باید توجه لازم به آن شود که قطعا در سیاست خارجی ما نمود پیدا خواهد کرد.

صالحی با اشاره به اینکه سیاست خارجی ما وقتی می‌تواند با قدرت در صحنه وارد شود که بداند ملت پشتیبان او در داخل هستند، بیان کرد: در مجموع سیاست خارجی ما به سیاست داخلی ما بستگی دارد.

وی با بیان اینکه ما به جای اینکه روی موضوع بحث بکنیم، روی افراد بحث می‌کنیم که یکی از نقاط ضعف است و باید اصلاح شود، گفت: همه ما در یک کشتی قرار داریم و باید سعه‌صدر داشته باشیم نه اینکه نقاط ضعف را بزرگ کنیم و احزاب به جان هم بیفتند.

وزیر اسبق امور خارجه ایران با اشاره به اینکه در سیاست خارجی نمی‌توانیم بگوییم که آنچه را که دلمان می‌خواهد باید پیاده شود، افزود: به‌عنوان مثال وقتی ما عضو یک سازمان بین‌المللی می‌شویم، یکسری محدودیت‌ها را پذیرفته‌ایم و از آن طرف یکسری امتیاز‌ها را گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران، پایبندی به اصول و یکسری سیاست خارجی است، ادامه داد: ایران، مستقل‌ترین کشور در بین کشور‌های در حال توسعه است و کشور‌های در حال توسعه زیادی داریم که به سیاست خارجی خود پایبند نیستند و برای منافع خود یک روز با این کشور و روزی با کشور دیگر هستند.

صالحی با اشاره به اینکه مسأله غزه، حیثیت سیاسی آمریکا و غرب را که فریاد دفاع از حقوق بشر می‌زدند بر باد داد، گفت: آمریکا حقوق بشر را کاملا کنار گذاشته و تاریخ چنین جنایتی را ندیده که در برابر دیدگان جهانیان اتفاق افتاده است.

وی با بیان اینکه نباید صحنه بین‌المللی را به‌گونه‌ای دلخواه ترسیم کنیم، افزود: باید ببینیم صحنه بین‌المللی در عالم واقع چگونه است و با دیدن نقاط قوت و آسیب‌ها، آن را به نفع خودمان مدیریت کنیم.

وزیر اسبق امور خارجه ایران با اشاره به اینکه ایران برخوردار از یک استقلال واقعی است و همه اذعان دارند که به اصول سیاست خارجی پایبند است، بیان کرد: ایجاد منظومه مقاومت، یکی از مولفه‌های قدرت ایران است و دنیا فهمیده که جمهوری اسلامی ایران در دفاع از مظلوم بر حق بود.

وی با بیان اینکه فلسطین موضوع محوری جهان اسلام است که ایران پرچمدار دفاع از فلسطین و قدس شده است، ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران، بستر مقاومت را در بستر اسلام قرار داده است.

صالحی با اشاره به اینکه در غزه مردم هیچ چیز ندارند، اما حدود ۳  ماه است که مقاومت می‌کنند، تصریح کرد: این مقاومت در بستر اسلام و شهادت است و اگر غیر از این بود مردم غزه نمی‌توانستند مقاومت کنند.

وی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم می‌فرماید، دشمن را رها نکنید و به خدای خود ایمان داشته باشید، گفت: شهید سلیمانی نماد اقتدار ایران و دلسوز ملت ایران بود که مقاومت را در جهان گسترده کرد.

وزیر اسبق امور خارجه ایران با اشاره به اینکه غرب روی ارکان کشور و ایمان مردم دست گذاشته است و سعی می‌کند با انواع وسایل ارتباطی اطمینان زدایی کند، افزود: در این شرایط نیازمند بصیرت‌ افزایی در جامعه هستیم.

 منبع: خبرگزاری فارس 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.