سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لزوم بهره‌گیری از گروه‌های مردم نهاد برای حل مشکل پسماند گیلان

استاندار گیلان گفت: باید با استفاده از دانش روز و بهره‌گیری از گروه‌های مردم نهاد معضل پسماند استان را ساماندهی کرد.

اسدالله عباسی، استاندار گیلان امروز (یکشنبه ۷ آبان ماه) در جلسه دهیاران روستا‌های این استان در خصوص مشکل پیمانکاران تصفیه خانه شیرابه سراوان و نیروگاه زباله سوز رشت گفت: در سال ۱۳۹۲ قراردادی با پیمانکار TTS برای احداث و راه اندازی دستگاه زباله سوز در شهر رشت با ۴۰ میلیون یورو و ظرفیت ۶۰۰ تن منعقد شد و مقرر شد این نیروگاه ظرف ۲ سال راه اندازی شود، اما پیمانکار با دریافت ۹.۶ میلیون یورو سهم دولت بخشی از کار را انجام داد.

او افزود: در مورد تأسیسات تصفیه خانه شیرابه سراوان نیز ۷۵ میلیارد ریال با پیمانکار قرارداد منعقد شد، اما این پیمانکار نتوانست حداقل انتظارات را برآورده کند و رئیس جمهور دستور خلع پیمانکار را داد.

استاندار گیلان تصریح کرد: در مرکز کود آلی لاکان نیز در گذشته یک خط با ظرفیت ۵۰ تن راه اندازی شده بود که شرکت شهاب خودرو ۲ خط را راه اندازی کرد که روزانه ۶۰۰ تن از زباله شهر رشت را پردازش می‌کند؛ در صورت راه اندازی ۲ خط دیگر این مرکز می‌تواند روزانه هزار تن زباله را پردازش و به کود آلی تبدیل کند و ۴۰ درصد ریجکتی داشته باشد.

عباسی همچنین از شناسایی ۱۰۰ نقطه آلوده رودخانه‌های زرجوب و گوهر رود در شهر رشت خبر داد و گفت: در بالادست این رودخانه‌ها سایت زباله سراوان، زندان لاکان، شهر صنعتی رشت، سپیدرود، مسکن مهر، بیمارستان‌ها و فاضلاب رشت بلای جان این شهر شده اند لذا در این دولت ضمن شناسایی این نقاط عملیات اجرایی برای رفع مشکلات شناسایی شده را آغاز کرده ایم.

اتمام تصفیه خانه مسکن مهر رشت تا پایان امسال

او افزود: در حال حاضر پروژه تصفیه خانه زندان لاکان به پایان رسیده و کار خود را آغاز کرده است؛ قرارداد تصفیه‌خانه شهر صنعتی نیز با بخش خصوصی بسته شده و این پروژه با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی، هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب از محل صندوق توسعه محیط زیست دارد؛ تصفیه خانه مسکن مهر نیز با ۸۰ درصد پیشرفت در خوشبینانه‌ترین حالت تا پایان سال به اتمام می‌رسد؛ برای تصفیه خانه بیمارستان‌ها نیز از محل سفر رئیس جمهور ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای این بخش گذاشته شد و برای اتمام آن اعتبار دیگری نیز در نظر خواهیم گرفت.

استاندار گیلان سرانه تولید زباله در شهر را ۶۰۰ تا ۷۰۰ گرم دانست و تصریح کرد: در روستا این مقدار باید کمتر از این میزان باشد و دهیاران نباید زباله‌های تفکیک نشده را تحویل بگیرند تا روستاوندان تفکیک زباله از مبدا را انجام دهند.

عباسی با بیان اینکه فرمانداران مسئول تمام اتفاقات به وقوع پیوسته در شهرستان‌ها هستند، گفت: طبق گزارش‌های ۴۱ نفر از دهیاران استان به مراجع قضایی معرفی شدند و ۱۸ مورد شکایت از شهرداران گزارش شده است؛ اگر دهیاری در چارچوب شیوه نامه‌ها حرکت نکند و در مراجع قضایی محکوم شود ما حمایت لازم را از دهیار مربوطه نخواهیم داشت؛ دهیاران در صدور پروانه‌ها، کاربری‌ها و طرح هادی دقت لازم را داشته باشند چرا که دهیاران نمایندگان استاندار در روستا هستند و از جایگاه حقوقی برخوردارند؛ نباید پروانه‌ای صادر شود و بعد مشخص شود این پروانه غیر قانونی بوده است.

هزار و ۱۰۰ روستای گیلان در تفکیک زباله از مبداء فعال هستند

او همچنین بر تفکیک زباله از مبداء در شهر و روستا تأکید کرد و افزود: هزار و ۱۰۰ روستا در گیلان موفق شدند تفکیک زباله از مبداء را آغاز و یا اجرایی کنند؛ ۶۰۰ روستای باقیمانده نیز در این بخش باید فعال‌تر شوند.

استاندار گیلان یکی از امکانات در اختیار را تفکیک زباله از مبداء اعلام و تصریح کرد: نزدیک هزار و ۱۰۰ روستا در این استان موفق شدند تفکیک زباله از مبداء را آغاز و یا اجرایی کنند؛ آمار‌ها باید از سوی معاون عمرانی و سایر مسئولان مربوطه راستی آزمایی شوند، چرا که این گزارش‌ها باید بر پایه مستندات واقعی باشد؛ لذا این آمار مورد راستی آزمایی قرار گرفته است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.