رضا تحویلیان، مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه امروز(دوم آبان) در مراسم گرامیداشت هفته بیمه سلامت، از خدمات بیمه سلامت در دو سال گذشته به عنوان شاهکار دولت سیزدهم یاد کرد و گفت : طی این دو سال شش میلیون نفر که فاقد هرگونه بیمه بودند، بیمه شدند.
وی از راه اندازی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج به عنوان یکی از ارزشمندترین این خدمات یاد کرد و افزود: تا پیش از این تنها چهار تا پنج بیماری تحت پوشش قرار داشتند، اما این تعداد هم اکنون به ۱۰۷ بیماری رسیده و هزینه های درمانی و دارویی این بیماران رایگان شده است.
تحویلیان گفت: بیشترین هزینه های پرداختی برای این بیماران مربوط به بیماران مبتلا به سرطان است و در مرحله بعدی بیماران مبتلا به دیابت قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: بیماران SMA که در سالهای گذشته مسئولان دولت وقت اعلام کردند از تامین مخارج درمان آنها برنمی آیند هم جزو این ۱۰۷ بیماری قرار دارند و هزینه های درمان آنها در این دولت رایگان شده است.
به گفته مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه در حال حاضر بیش از ۲۸ هزار و ۴۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در استان کرمانشاه "نشان دار" شده و هزینه های درمان آنها رایگان شده است.
تحویلیان از راه اندازی معاونت پیشگیری در بیمه سلامت به عنوان یکی از اقدامات ارزشمند دولت سیزدهم یاد کرد و افزود: ترجیح ما در بیمه سلامت این است که برای بیمار نشدن مردم هزینه کنیم، تا اینکه بخواهیم هزینه ها را فقط صرف درمان آنها کنیم.
وی افزود: این معاونت برنامه های مختلفی در حوزه پیشگیری دارد و قرار است از طریق پزشکان خانواده آموزش هایی را در سطح جامعه در حوزه سلامت پیاده سازی کند.
وی خاطرنشان کرد: بیمه سلامت حتی در بحث پیشگیری تمایل دارد به حوزه کشاورزی هم ورود کند تا بتوانیم سلامت مواد غذایی را بیش از پیش تامین کنیم.
تحویلیان گفت: در همین راستا در استان اقداماتی را در خصوص بحث نان شروع کرده ایم، زیرا طبق بررسی های صورت گرفته متوجه شده ایم علل بروز مشکلات گوارشی مرتبط با رژیم غذایی است که یکی از عمده ترین خوراکی های مردم نان است و قرار است با اصلاحاتی که در فرآیند تولید نان اعمال می کنیم، به سمت کاهش بار بیماری های گوارشی در جامعه برویم.
این مسئول گفت: این طرح با همکاری انجمن سلامت و تغذیه سالم و بسیج جامعه پزشکی در حال انجام است و در آینده شاهد اقدامات صورت گرفته در این حوزه خواهیم بود.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه در ادامه از رایگان شدن بیمه پنج دهک درآمدی پایین جامعه هم خبر داد و افزود: سال گذشته بیمه سه دهک اول رایگان شد و امسال دو دهک دیگر به آن اضافه شده و بیمه پنج دهک اول جامعه رایگان شده است.
به گفته تحویلیان، در حال حاضر از مجموع یک میلیون و ۱۵۸ هزار بیمه شده سلامت در کرمانشاه ۸۰۰ هزار نفر رایگان بیمه شده اند که روستاییان و عشایر هم جزو آنها محسوب می شوند.
این مسئول تامین هزینه های درمان زوجین نابارور را هم خدمت ارزشمند دیگر دولت سیزدهم در حوزه بیمه سلامت عنوان کرد و افزود: هزینه های درمان ناباروری سرسام آور است، اما با مساعدت دولت در حال حاضر این هزینه ها تقریبا رایگان شده و بیمه سلامت پوشش ۹۰ تا ۱۰۰درصدی در این زمینه دارد.
وی از شناسایی دو هزار زوج نابارور در استان خبر داد و افزود: خدمات درمانی رایگان به این زوجین در مرکز درمان ناباروری بیمارستان معتضدی ارائه می شود.
تحویلیان از افزایش پوشش بیمه ای برای خدمات توانبخشی برای افراد تحت پوشش بهزیستی هم به عنوان دیگر خدمت ارزشمند دولت سیزدهم در حوزه بیمه سلامت یاد کرد و افزود: ۵۹ خدمت توانبخشی به کُدخدمت های تحت پوشش بیمه سلامت اضافه شده که از جمله آن می توان به فیزیوتراپی، کاردرمانی و شنوایی سنجی اشاره کرد.
وی از به روزرسانی پرداختی های بیمه سلامت هم به عنوان یک اقدام ارزشمند دیگر دولت سیزدهم یاد کرد و افزود: در حال حاضر در پرداختی ها به روز هستیم و تا چند روز آینده مطالبات مهرماه هم به شرکای کاریمان پرداخت می شود.
وی با اشاره به جمعیت یک میلیون و ۱۵۷ هزار نفری خانواده بیمه سلامت در استان گفت: این تعداد ۵۸ درصد جمعیت استان را شامل می شود.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه هزینه های درمانی افراد تحت پوشش در سال گذشته را بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: در شش ماهه امسال ۷۰۰ میلیارد تومان برای درمان افراد تحت پوشش هزینه شده است.
به گفته تحویلیان، در حال حاضر ۱۱۷۰ مرکز درمانی، تشخیصی، آزمایشگاهی و ... طرف قرارداد بیمه سلامت در استان هستند .