لرستان یکی از قطبهای تولید عسل بهعنوان محصولی باکیفیت برتر در کشور محسوب میشود، تنوع گلوگیاه در دشتهای لرستان، باورهای بومی و عشایری مردم و شرایط مناسب آبوهوایی این استان همگی از دلایل کیفیت مرغوب و ممتاز عسل لرستان محسوب میشود.
وجود جنگل، مراتع غنی و آبوهوای ییلاقی شهرستان دلفان را به یکی از قطبهای تولید عسل در لرستان و کشور تبدیل کرده است.
حسینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلفان دراینرابطه، اظهار داشت: در این شهرستان حدود ۸۵ هزار کلونی زنبورعسل وجود دارد.
وی عنوان کرد: همچنین سالانه بیش از هزار تن عسل در شهرستان دلفان تولید میشود.
مدیر جهاد کشاورزی دلفان با بیان اینکه این شهرستان یکی از قطبهای زنبورداری لرستان و کشور بهحساب میآید، افزود: باتوجهبه پیشرفتهای اخیر در صنعتی زنبورداری شهرستان، خوشبختانه تولید همه ملزومات زنبورداری شامل عسل، ژل رویال، کیک گرده و همچنین اصلاح نژاد و تولید ملکه و همچنین صادرات ملکه به سایر استانهای کشور، این شهرستان به یکی از قطبهای زنبورداری کشور تبدیل شده است.
سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، اظهار داشت: زنبورعسل در تولید عسل و هم در گردهافشانی بسیار مؤثر است و یکسوم غذاهای بشری را شکل میدهد.
وی افزود: زنبورعسل نقش بسیار مهمی در گردهافشانی و هم در باروری دارد که در کشورهای توسعهیافته در باغات ۱۰۰ درصد میوهدار آنها را مستقر میکنند تا در گردافشانی گیاهان نقش اساسی داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تصریح کرد: طبق آمار و اطلاعات سهم استان لرستان در تولید عسل در سطح کشوری قریب به سه و نیم درصد است و رتبه نهم کشوری هستیم.
شاهرخی، افزود: نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش تولید در عسل داشتهایم و امیدواریم با فراوری و استفاده از گردههای گل و برندسازی بتوانیم به این صنعت بسیار مهم کمک کنیم.
وی گفت: میزان تولید عسل استان در سال سه هزار و ۸۰۰ تن است و با چهارهزار و ۲۰۰ کلونی جایگاه نهم کشوری هستیم، این در حالی است سال گذشته رتبه یازدهم بودیم و به همین منظور توسعه صنعت عسل جزو اولویتهای ما است که آن را باید تقویت کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تصریح کرد: در سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ تن شکر بین زنبورداران توزیع کردیم و چندین کلاسهای آموزشی و توجیهی داشتهایم و اگر تبصره ۱۶ تسهیلات ابلاغ شود به لحاظ اعتباری و به تولیدکنندگان این صنعت کمک خواهیم کرد.