سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وجود ۱۵۰۰ نمونه بیولوژیک حیات وحش در بانک ژن شرق و شمال شرق کشور

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی از ذخیره ۱۵۰۰ نمونه بیولوژیک در بانک ژن اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی خبر داد.

محمد عرفانی معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: فروش صنوف نوشت افزار در مشهد به یک چهارم کاهش یافته است تنوع اکوسیستمی استان خراسان رضوی  شامل مناطق مرتفعی در بینالود و مناطق کم ارتفاعی در سرخس، دشت‌ها، بیابان‌ها و تالاب‌ها باعث شده است که تنوع گونه‌ای بسیار بالایی در سطح استان داشته باشیم.

او افزود: نزدیک به ۲۰ درصد سطح استان در قالب مناطق پارک ملی، اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق شکار ممنوع و مناطق حفاظت شده، مناطق تحت مدیریت اداره  کل حفاظت محیط زیست استان  خراسان رضوی  است که چیزی حدود ۴۱ منطقه در سطح استان  است و ۲.۵ میلیون هکتار را در بر می‌گیرد.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به تنوع گونه بالای حیات وحش در استان ادامه داد: از ۱۹۷ گونه پستاندار که در ایران وجود دارد، ۸۱ گونه یعنی ۴۵ درصد آن، در استان خراسان رضوی است. از تعداد ۲۳۲ گونه خزنده کشور نیز، ۶۸ گونه و شامل ۳۸ درصد آن را در استان داریم. همچنین از ۵۴۲ گونه پرنده، ۳۳۷ گونه یا به عبارتی  ۶۲ درصد آن در استان خراسان رضوی وجود دارد.

عرفانی با اشاره به اینکه پراکنش برخی از گونه‌ها در کشور در انحصار  استان خراسان رضوی است، بیان کرد:  پراکنش کشوری برخی از گونه‌های جانوری از جمله خفاش نعل اسبی، سنجاب ناخن‌دراز، قرقاول بال نقره‌ای و جرد زارودنی منحصر به استان خراسان رضوی است.

او تصریح کرد: تنوع اکوسیستمی و تنوع گونه‌ای در استان باعث شده است که ذخایر ژنتیکی بسیار غنی در استان  داشته باشیم.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تاکید کرد: امروزه ما می‌دانیم که  ذخایر ژنتیکی  به عنوان سرمایه عظیم ملی است و رکن اصلی تحقیقات، پژوهش و پیشرفت‌های مختلف در حوزه بیولوژی و بیوتکنولوژی است و رشد کشور در زمینه امنیت اقتصادی، امنیت غذایی و امیت سلامت از نتایج برخورداری از این ثروت ارزشمند است.

عرفانی اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی مختلفی که در کشور  و در استان داریم، شاهد تنوع بسیار غنی از گونه‌ها گیاهی، جانوری و میکروارگانیسم‌ها در اکوسیستم‌های خشکی و آبی هستیم که این پتانسیل و توانایی را برای کشور ایجاد می‌کند که نسبت به ثبت، شناسایی و ذخیره‌سازی ژنوم به منظور بهره‌برداری‌های علمی، پژوهشی و اقتصادی که  یکی از ضرورت‌های استراتژیک جامعه است، اقدام کنیم.

او افزود: در سطح اسان خراسان رضوی ۱۲ موزه حیات وحش  داریم که بالغ بر ۶۰۰ نمونه در این موزه‌ها نگهداری می‌شود، همچنین در بانک ژن حیات وحش که  بانک ژن شرق  و شمال شرق کشور است و به عنوان منطقه ملی و یکی از  قطب‌های رسمی بانک ژن در سطح کشور است، نیز بالغ بر ۱۵۰۰ نمونه بیولوژیک حیات وحش ذخیره شده است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: هر گونه‌ای که قابلیت برداشت ژنی را داشته باشد از جمله حیوانات آسیب‌دیده یا گونه‌هایی که در حال تیمار هستند  یا  هر گونه‌ای که از متخلفان می‌گیریم، سریع  نمونه‌برداری و بافت‌برداری از گونه‌ها انجام شده و  به عنوان ذخیره، در بانک ژن نگهداری می‌شود که  این نمونه‌های ذخیره شده به طور مستمر و هر ساله در حال افزایش است.

برچسب ها: حیات وحش ، بیولوژیک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.