ابراهیم شکیبا معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره فعالیتها و برنامههای حوزه بهداشت برای ارائه خدمات بهداشتی به زائران اربعین حسینی سال ۱۴۰۲، گفت : اجتماع عظیم اربعین و پاسداشت حماسه حسینی (ع) در سالهای اخیر در قالب پیادهروی با حضور جمعیت میلیونی زائران حسینی (ع) فرصت مغتنمی برای حفظ و تقویت ارزشها و آرمانهای عاشورایی و تثبیت اقتدار جبهه مقاومت از سوی شیعیان و عاشقان حضرت اباعبداللهالحسین (ع) در دنیای پر از ظلم کنونی است.
وی افزود: یکی از مسائل مهمی که همواره دغدغه حوزه سلامت بوده، حفظ سلامت زائران عزیز در این اجتماع عظیم است، بنابراین حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همگام با سایر بخشها اقداماتی را قبل و حین برگزاری مراسم عظیم راهپیمایی اربعین در راستای حفظ سلامت زائرین انجام میدهد.
شکیبا درباره اقدامات قبل از برگزاری مراسم اجتماع بزرگ اربعین، از تشکیل کمیتههای مرتبط و انجام هماهنگیهای درونبخشی و برونبخشی، آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی ارائهدهنده خدمات بهداشتی، بازدید دقیق مدیریتی و کارشناسی از مناطق عملیاتی و جمعآوری اطلاعات از سازمانها و نهادهای ذیربط اعماز تعداد کاروان، تعداد تقریبی زائر، تعداد موکب، مسیر حرکت، مسیر تردد و... خبر داد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، بررسی وضعیت موجود در بخش بهداشت شامل زیر ساخت، تجهیزات، نیروی انسانی و...، تعیین وضعیت موجود، نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصتها، شناسایی و استفاده از ظرفیتها، تعیین خدمات و نیازهای زائران، استقرار نیروها و تجهیز محلهای ارائه خدمت و تشکیل تیمهای نظارتی و اجرای برنامه نظارت و پایش مستمر از مسیر تردد، موکبها، محل ارائه خدمات بهداشتی و درمانی سطح یک را از جمله دیگر برنامههای پیشبینی شده اعلام کرد.
شکیبا به ارائه آموزش مسائل بهداشتی به موکبداران و زائران قبل از اعزام، بازدید از اماکن و مساجد مسیر تردد زائران و در صورت مشاهده نواقص طرح موضوع در کارگروهها بهمنظور مرتفع شدن مشکل بهداشتی تا حصول نتیجه کنترل بوفهها و محلهای اسکان در مجتمعهای خدمات رفاهی، توجه به مدیریت پسماند، وضعیت سرویسهای بهداشتی و نظافت مستمر آنها اشاره کرد.
وی درباره اقدامات حین برگزاری مراسم اجتماع بزرگ پیادهروی اربعین، افزود: ارائه خدمات سطح یک درمانی شامل ویزیت پزشک، ویزیت ماما، ارائه دارو، سرمدرمانی، انجام تزریقات، پانسمان، انجام آزمایشات طبی، ارائه خدمات دندانپزشکی، مشاورههای سلامت روان، انجام بیماریابی، نمونهگیری، مراقبت بیماران و پیگیری وضعیت سلامت زائران از جمله دیگر خدمات معاونت امور بهداشتی به زوار اربعین است.
شکیبا به کنترل و نظارت بر سلامت آب و غذا، کنترل و نظارت بر دفع فاضلاب و زباله اشاره و عنوان کرد: با توجه به گرمای هوا و احتمال بروز گرمازدگی در زائران عزیز طی سال گذشته یک چادر سرد به مساحت ۸۰ متر مربع و یک کانکس سرد برای خدمترسانی به افراد گرمازده در نظر گرفته شده بود که نقش بسیار مهمی در درمان و کاهش عوارض گرمازدگی داشت که انشالله با همت و حمایت مسئولان، امسال این مکانها بهصورت اتاقهای سرد در نقطه صفر مرزی ایجاد خواهد شد و تا حد زیادی مشکلات گرمازدگی زائران را مرتفع خواهد کرد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: مکانهای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی سطح یک شامل ۱۷ مرکز خدمات جامع سلامت در مسیر تردد زائران اربعین از کنگاور تا مرز خسروی است در نقطه صفر مرزی دو مکان سرد مجهز به سیستم سرمایش قوی، یک درمانگاه کانکسی و دو پایگاه بهداشتی مراقبت مرزی خدمات لازم را به زوار اربعین ارائه میدهند .