سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخذ مجوز تأسیس ۱۴ شعب تخصصی از مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه

معاونت توسعه حل اختلاف استان کرمانشاه گفت : تأسیس شعب تخصصی در مرکز استان براساس مطالعات مشاوران و کارشناسان، مبتنی بر فراوانی پرونده‌ها و در نظر گرفتن شرایط اصحاب دعوی بوده است.

منوچهر فتاحی معاونت توسعه حل اختلاف استان کرمانشاه امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامی‌داشت هفته قوه قضاییه ضمن ارائه آمار عملکردی این معاونت در سال گذشته، گفت : طی سال گذشته ۱۱۳هزار و ۳۸۳ فقره پرونده ورودی به شعب حل اختلاف استان داشتیم که با احتساب بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ پرونده مانده از سال قبل آن، ۱۱۴ هزار و ۶۸۶ فقره پرونده مختومه شد.

وی آمار پرونده‌های ورودی به شعب اجرای احکام طی سال گذشته را ۷ هزار و ۷۳۱ فقره اعلام کرد و گفت: در مجموع ۱۰ هزار و ۷۱۵ فقره پرونده ورودی داشتیم که تا پایان سال ۱۳ هزار و ۲۶ فقره مختومه شده و الان مانده شعب اجرای احکام مدنی شعب شورا‌های حل اختلاف سراسر استان، ۵ هزار و ۴۲۰ فقره است.

معاونت توسعه حل اختلاف استان کرمانشاه با بیان اینکه در مجموع ۱۱۴ هزار و ۶۸۶ فقره پرونده مختومه شده است، افزود: ۷۳ هزار و ۱۴۱ فقره پرونده ورودی در راستای سازش داشتیم که از این مقدار ۲۸ هزار و ۸۶۷ فقره پرونده منجر به سازش شد؛ به صورت میانگین در شعب حل اختلاف استان درصد سازش ۴۱ درصد است.

وی پرونده‌های قتل عمد ختم به سازش طی سال گذشته را ۲۵ فقره عنوان کرد و گفت: طی سه ماه سپری شده از سال‌جاری نیز با همکاری صلح‌یاران، اعضای ستاد صبر، بزرگان، متنفذین، ریش‌سفیدان و افراد تأثیرگذار و همراهی خانواده‌های اولیای دم ۱۰ پرونده قتل عمد به سازش ختم شده است.

فتاحی با اشاره به افزایش ۱.۴۱ درصدی نرخ سازش در مقایسه با سال گذشته، گفت: بیشترین سازش را در سطح منطقه داریم.

وی بیشترین ورودی پرونده‌ها را مربوط به مطالبه، تخلیه و گواهی حصر وراثت دانست و افزود: بسیاری از پرونده‌های شعب حل اختلاف مربوط به استیجاری بحث تخلیه بین موجر و مستاجر است.

این مسؤول ادامه داد: با توجه به اینکه که بحث مصالحه و سازش یکی از شاخص‌های ۶گانه سند تحول قضایی است مبتنی بر آموزه‌های دینی و ایجاد سازش و افزایش سرمایه اجتماعی بین جامعه در معاونت توسعه حل اختلاف اقدام به تأسیس ستاد صبر کرد.

وی گفت: در این راستا اقدام به شناسایی افرادی مؤثر و ذی‌نفوذ در بین مردم کردیم و براساس آیین‌نامه شرایط قانونی احراز شد و منجر به صدور ابلاغ صلح‌یاری برای این افراد شد که مهمترین وظیفه آن‌ها مشارکت در حل و فصل دعاوی مردم است؛ و تقریبا در تمامی مساجد، بقاع متبرکه و امکان خاص اقدام به تشکیل این ستاد‌های صبر شده است که توفقیات زیادی در این زمینه حاصل شده است.

فتاحی به فعالیت ۸۳ شعب حکمی، ۳۱ شعب صلحی، ۲۴ شعب اجرای احکام، ۴ شعب فعال در زندان اشاره و بیان کرد: در مجموع ۱۴۲ شعب حکمی، صلحی و اجرای احکام با ۵۹۷ عضو داریم که علاوه بر آن ۲۸ شعبه در سطح روستا‌ها با ۸۲ نفر عضو هم فعال هستند.

وی ادامه داد: براساس تبصره ذیل ماده ۲ قانون شورا‌های حل اختلاف، رییس قوه قضاییه می‌تواند برای رسیدگی به امور خاص شورا‌های تخصصی تشکیل بدهند.

فتاحی با اشاره به اخذ مجوز تأسیس ۱۴ شعب تخصصی از مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، گفت: تأسیس شعب تخصصی در مرکز استان براساس مطالعات مشاوران و کارشناسان، مبتنی بر فراوانی پرونده‌ها و در نظر گرفتن شرایط اصحاب دعوی بوده است.

شعبه صنعت و معدن، شعبه رسیدگی به پرونده‌های مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان، شعبه اوقاف، شعبه بنیاد شهید و امور ایثارگران، شعبه نظام پزشکی، شعبه اصناف، شعبه صنف مربوط با آسانسور، شعبه زندان، شعبه امور عشایر، شعبه آب و فاضلاب، شعبه فرهنگ و رسانه، شعبه تصادفات، شعبه ویژه به بانک‌ها، شعبه ویژه کارگر و کارفرما؛ ۱۴ شعبه تخصصی راه‌اندازی در معاونت توسعه شورای حل و اختلاف استان کرمانشاه است که فتاحی از آن‌ها یاد کرد.

فتاحی در بخش پایانی سخنان خود از مردم استان که از دیرباز به صفت نیک، چون فتوت، پهلوانی و سازش، همزیستی مسالمت‌آمیز شهره هستند درخواست کرد: براساس سیاست‌های ابلاغی و منصوب در سند تحول قضایی تمام اهتمام ما در معاونت توسعه و همکاران در دادگستری استان ایجاد مسامحه برای کم کردن ورود دعوی به محاکم دادگستری است.

وی گفت: یکی از اولویت‌ها مهم ما جاری و ساری کردن گفتمان سازش بین هم‌استانی‌ها هستیم و در این راستا برای سازش در قتل عمد دو شعبه را به این موضوع اختصاص دادیم و از سال گذشته تا کنون در مجموع ۳۵ فقره پرونده قتل عمد به سازش منجر شده است .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.