محمود زین الدین با عرض تبریک فرارسیدن عید سعید قربان و انجام سنت حسنه قربانی دام از سوی مردم از تشدید نظارتهای بهداشتی بر دامهای قربانی به منظور حفظ سلامت هموطنان خبر داد و گفت: شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با سازماندهی تیمهای ویژه عید قربان، از هنگام خرید دام تا معاینات پیش و پس از کشتار آماده همکاری با شهروندان هستند.
او افزود: بازرسان بهداشتی و ناظران شرعی دامپزشکی با استقرار در نقاط مختلف شهرستان و بخشهای تابعه به ویژه در محل کشتارگاههای دامی، دامهای کشتاری را از نظر آلودگی به عوامل بیماری زا به ویژه بیماریهای مشترک بین انسان و دام، بازرسی کرده و سلامتی مصرف کنندگان را از ابتلا به بیماریها تضمین خواهند کرد.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با بیان اینکه مردم میبایست، دام مورد نیاز خود را فقط از مراکز مجاز و مورد تأیید شبکه دامپزشکی که از سوی ارگانهای ذیربط از جمله شهرداری در نقاط مختلف شهر دایر شده اند، تهیه کنند، بیان کرد: در این روز، ۱۵ تیم ثابت و سیار دامپزشکی که متشکل از ۳ نفر دامپزشک، ۲۰ نفر بازرس بهداشت گوشت و ۴ نفر ناظر ذبح شرعی میباشد از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ بعد از ظهر نظارت بهداشتی بر دامهای قربانی را به صورت کاملا رایگان انجام داده که انتظار میرود شهروندان همکاری لازم را در این خصوص داشته باشند.
او با اشاره به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در برخی از نقاط کشور از شهروندان درخواست کرد: برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری از کشتار دام در خانهها و معابر عمومی خودداری کرده و صرفا کشتار دامهای قربانی را در کشتارگاههای دام و یا مکانهای تعیین شده با نظارت بهداشتی و شرعی انجام دهند و برای از بین بردن خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو پیش از استفاده، گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند و سپس استفاده کنند.
زین الدین افزود: در هنگام آماده سازی و قطعه بندی گوشت از دست کش استفاده و از مصرف گوشت و جگر نیم پز خودداری شود و از مغز پخت بودن جگر قبل از مصرف اطمینان حاصل کنند.