سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معجزه سلامتی در مصرف صحیح محبوب‌ترین نوشیدنی جهان

متخصص تغذیه گفت: مصرف صحیح چای به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و پلی فنول برای سلامتی بدن انسان مفید است.

مریم اژدری متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان استان یزد گفت: چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان است هم چنین چای انواع مختلف دارد که چای سیاه معروف‌ترین و پرطرفدارترین چای در دنیا است.

او بیان کرد: چای سیاه برای رفع خستگی و جلوگیری از خواب آلودگی نیز استفاده می‌شود و این نوشیدنی به دلیل داشتن پلی فنول‌ها و آنتی اکسیدان‌ها ضد سرطان است همچنین سبب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

متخصص تغذیه تصریح کرد: پلی فنول‌های موجود در چای سیاه به رشد باکتری‌های مفید در پوشش دستگاه گوارش کمک می‌کند و سبب ترمیم پوشش داخل دستگاه گوارش و عملکرد بهتر این باکتری‌ها می‌شود.

اژدری اظهار داشت: چای سیاه به دلیل داشتن تینین امواج آلفا را افزایش می‌دهد و سبب ایجاد آرامش و افزایش تمرکز در انسان می‌شود.

متخصص تغذیه با اشاره به خواص بی نظیر چای سبز بیان کرد: چای سبز به لاغری انسان کمک می‌کند و به دلیل داشتن میزان کمتر کافئین برای افراد دچار اختلالات خواب نیز مفید است. 

او خاطر نشان کرد: چای سیاه از اکسید شدن گیاه چای به دست می‌آید در حالی که برگ‌های چای سبز قبل از اکسید شدن حرارت داده می‌شود.

متخصص تغذیه با اشاره به سودمند بودن چای سبز برای درد‌های عضلانی گفت: چای سبز برای رفع التهاب و درد‌های عضلانی بعد از فعالیت استفاده می‌شود.

 اژدری اظهار داشت: چای سبز به دلیل داشتن مواد آنتی اکسیدانی و پلی فنول‌ها ضد سرطان است و سبب تقویت سیستم ایمنی و تنظیم کننده فشار خون است.

متخصص تغذیه با تاکید بر مصرف صحیح چای گفت: چای سبز، سیاه و اولنگ یک تا دو ساعت بعد از مصرف گوشت و حبوبات استفاده شود، زیرا چای در جذب آهن گوشت و حبوبات اثر دارد.

او بیان کرد: افراد دچار مشکلات معده و دستگاه گوارشی با معده خالی چای مصرف نکنند و دو تا سه فنجان چای در طول روز بیشتر استفاده نکنند.

متخصص تغذیه اظهار داشت: خیلی از افراد چای را به تنهایی مصرف نمی‌کنند بلکه چای نعناع، دارچین و بابونه استفاده می‌کنند که چای بابونه برای پیشگیری از اضطراب همچنین چای نعناع برای نفخ و چای بابونه برای سندرم پیش از قاعدگی مفید است.

 اژدری گفت: چای دارچین برای پیشگیری از دیابت موثر است و افراد دچار بی خوابی از ریشه سنبل الطیب مخلوط با چای به صورت دم کرده استفاده کنند که اختلالات خواب کمتر ایجاد شود.

متخصص تغذیه بیان کرد: برای افرادی که دچار تهوع و مشکلات گوارشی هستند، چای زنجبیل، نعناع فلفلی و بابونه سودمند است همچنین چای گل مینا برای سردرد‌های عصبی و میگرن مفید است و چای گزنه برای افراد دچار دیابت استفاده شود.

او اظهار داشت: چای جینسینگ نیز در کشور کره و چین استفاده می‌شود که برای شادابی سودمند است و بعضی افراد چای سیاه را در انتهای شب برای رفع بوی بد دهان و به دلیل داشتن پلی فنول‌ها نیز برای جلوگیری از ایجاد پلاک روی دندان‌ها در دهان قرار می‌دهند.

اژدری تصریح کرد: چای بادرنجبویه ضد استرس و مقوی قلب است و افراد با توجه به طبع خود از یکی از انواع چای استفاده می‌کنند.

متخصص تغذیه با اشاره به انواع چای گفت: چای اولانگ، چای سبز و سیاه از برگ یک گیاه هستند که فرآیند اکسیداسیون در آن‌ها متفاوت است و بیشترین اکسیداسیون در چای سیاه و بعد اولانگ و چای سبز اتفاق می‌افتد.

او بیان کرد: چای اولانگ همان آنتی اکسیدان‌ها و خواص را دارد در حالی که رنگ و طعم آن متفاوت و کمرنگ‌تر از چای سیاه و چای سبز است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.