سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بانک ژن و موزه اداره کل محیط زیست خراسان رضوی برترین در کشور

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: بانک ژن و موزه اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی برترین بانک ژن و موزه در کشور در سال 1401 شد.

مهدی اله پور مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: بانک ژن استان خراسان رضوی (شمال شرق کشور) پیشرو در ذخیره سازی و شناسایی گونه‌های حیات وحش به عنوان بانک ژن برتر و نمونه در کشور شناخته شد و از سوی سازمان حفاظت محیط زیست مورد تقدیر قرار گرفت.

وی افزود: بانک ژن استان خراسان رضوی به عنوان بانک ژن شمال شرق کشور، جزو برترین‌ها در زمینه ایجاد بانک بافت و ژنوم حیات وحش مطابق استاندارد‌های علمی، گام‌های بزرگی در جهت حفاظت، شناسایی و ذخیره شازی اجزاء تنوع زیستی برداشته است.

این مقام مسئول با بیان اینکه در این بانک بیش از ۱۵۰۰ بافت بیولوژیک و ژنوم که متعلق به بیش از ۳۰۰ گونه مهره دار و بی مهره نگهداری می‌شود، ادامه داد: این بانک ژن دارای دو بخش مجزا به نام ذخیره سازی و آزمایشات و تشخیص گونه می‌باشد، که بخش ذخیره سازی شامل چندین قسمت به نام بانک ذخیره پر، بانک ذخیره خون، بانک ذخیره عضله، بانک ذخیره سایر بافت‌ها و بانک ذخیره ژنوم که این بانک به نوبه خود، جزء تنها‌ترین و اولین بانک‌های ذخیره در زمینه حیات وحش در کشور به شمار می‌آیند که در آن گونه‌های مختلف رده حفاظتی و شاخص استان و همچنین تعدادی از نمونه‌های بیولوژیک حیات وحش مناطق سایر استان‌های همجوار (خراسان جنوبی و شمالی) نگهداری می‌شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، این اداره کل با جمع آوری گونه‌های مختلف و همچنین آماده سازی و نگهداری بلند مدت آن در موزه و بانک ژن گام بسیار موثر و الزامی جهت حفظ حیات وحش کشور به شکل پایدار نموده است.

اله پور گفت: در مجموعه استان ۱۲ موزه تاریخ طبیعی وجود دارد، که به استثناء موزه تاریخ طبیعی حفاظت محیط زیست شهر مشهد، سایر واحد‌های تابعه حفاظت محیط زیست استان از جمله بردسکن، تربت حیدریه، گناباد، خواف، درگز، سرخس، قوچان، سبزوار، بجستان، کاشمر، تربت جام دارای این مهم می‌باشند، که به تعداد ۱۵۳ پستانداران، ۷۹۷ پرنده، ۵۴ خزنده و ۱۱ دوزیست وماهی، ۷۳ گیاه، ۱۰۰ بی مهره و ۲۵ فسیل نرم تن و تعدادی سنگ و کانی در این موزه‌ها به نمایش گذارده شده است.

موزه تاریخ طبیعی مشهد با مساحت ۲۴۰ مترمربع در سال ۱۳۷۳ در ساختمان اداره کل حفاظت محیط زیست استان تاسیس شده که از لحاظ تعداد و غناء گونه منحصر به فرد می‌باشد، که در آن گونه‌های بسیار ارزشمندی حفظ و نگهداری می‌شود، دارای مجموعه‌های متنوع جانوری ازجمله ۵۰ گونه پستاندار، ۱۶۰ گونه پرنده، ۲۵ گونه خزنده، ۱۰ گونه‌آبزی، و ۷ مورد اسکلت حیوانی و نمونه‌هایی از سخت پوستان و شکم پایان، بیش از ۱۰۰ گونه از بندپایان در کلکسیون‌های علمی نگهداری و در معرض نمایش قرار دارند.

وی افزود: از ۸ گونه گربه سان در کشور ۷ گونه آن در موزه مشهد در یک غرفه مجزا جهت معرفی به پژوهشگران و علاقمندان با انضمام طراحی اکوسیستم به نمایش گذاشته وهمچنین گونه‌های شاخص، بومی و کمیاب استان منجمله زاغ بور، قرقاول بال نقره‌ای، آهو، جبیر و بالابان و... بهمراه محل زیستشان در معرض نمایش قرار گرفته است. این موزه دارای ۱۲ دیورام که گونه‌های اختصاصی با توجه به طراحی دیورام‌ها جانمایی شده اند منجمله، غرفه پرندگان که به معرفی پرندگان شکاری استان می‌پردازد.

در سال ۱۴۰۲ به تعداد ۲۸۷۸ بازدید کننده دررنج‌های مختلف سنی و گروه‌های مختلف از موزه اداره کل و ۲۵۰۰ نفر از موزه‌های واحد‌های تابعه بازدید وآموزش دیده اند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.