ابراهیم شکیبا معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : اجرای طرح پزشک خانواده شهری از اردیبهشت ماه در کل کشور آغاز شده است و در استان کرمانشاه در شهرستان کنگاور اجرایی شده است.
وی با اشاره به اینکه کرمانشاه ۱۴ شهرستان دارد، افزود: اجرای این طرح تقریبا از سال ۸۳ در پنج شهرستان استان در بخشهای روستایی و شهری زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت آغاز شده است و در ۹ شهرستان باقی مانده با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر باقی مانده است که اجرایی خواهد شد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اجرای این طرح طی چهار فاز تصریح کرد: در فاز اول اجرای این طرح در کل کشور هر دانشگاه علوم پزشکی در یک شهرستان این طرح را اجرایی میکند که در استان کرمانشاه شهرستان کنگاور انتخاب شده است.
این مسئول با بیان اینکه اقدامات اولیه اجرای طرح پزشک خانواده از سال گذشته آغاز شده است، ادامه داد: شهرستان کنگاور کمتر از ۹۰ هزار جمعیت دارد، که ۵۴ هزار نفر تحت پوشش پزشک خانواده قرار دارند و پوشش این جمعیت نیازمند ۱۸ پزشک است که تا کنون ۱۲ پزشک اعلام آمادگی کردند و هر سه هزار نفر تحت پوشش یک پزشک قرار میئگیرند و نیز دو مراقب سلامت که حتما یکی از آنها باید ماما باشد نیز خدمات سلامت ارائه میدهد.
شکیبا خاطر نشان کرد: هر مراقب سلامت یک هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت تحت پوشش را کنترل میکند و نیز حقوق ثابت و کارانه هر پزشک در طرح پزشک خانواده حدود ۲۵ تا ۳۵ میلیون است.
وی خاطر نشان ساخت: در شهرستان کنگاور ۱۰ پایگاه راه اندازی شده است که با نیروهای موجود کار خود را آغاز کرده اند و برای جذب جدید نیروها فراخوان داده شده است و افراد متفاضی که دارای مدرکهای بهداشت خانواده، مامایی و ... هستند میتوانند با مراجعه به سایت اعلام شده ثبت نام به عمل آورند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: فاز دوم طرح پزشک خانواده در تیرماه در هفت شهرستان دیگر اجرایی و شهریور ماه نیز در کرمانشاه با جمعیت شهری بالغ بر یک میلیون نفر اجرایی خواهد شد.
این مسئول خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت اعلام کرده که طرح پزشک خانواده طی چهار فاز در استانها اجرایی شود که اعلام کردیم آمادگی داریم تا در سه فاز تمام شهرستانهای استان تحت پوشش این طرح قرار گیرند که البته منوط به دو شرط تامین مالی و تخصیص به موقع است.
شکیبا با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح در استان ۴۶ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: این اعتبارات در سطح ملی است و هنوز تخصیص داده نشده و معمولا ۲.۵ تا ۳ درصد اعتبارات ملی به استان کرمانشاه اختصاص مییابد .