سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گرم شدن هوا و شیوع بیماری تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت به تشریح توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو ‏پرداخت. ‏

 مسعود اصغری  بیان کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب‌دار خونریزی دهنده ‏بوده که قابل انتقال بین انسان و حیوان است و عامل بیماری ویروسی است که توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت‌های دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده ‏به انسان منتقل می‌شود. ‏

وی اظهار کرد: گزش توسط کنه آلوده، له کردن کنه آلوده با دست، تماس مستقیم با خون و بافت‌های آلوده و تماس با خون و ‏ترشحات انسان مبتلا به‎ cchf ‎راه‌های انتقال بیماری به انسان است. ‏ در ادامه با پیشرفت بیماری و مرحله خونریزی دهنده ‏خونریزی‌های وسیع داخلی و خارجی از جمله خونریزی زیر پوستی، خونریزی از بینی، استفراغ خونی، دفع خون با ادرار و ‏مدفوع رخ می‌دهد و در اثر نارسایی‌های کبد و کلیه و ریه منجر به مرگ فرد مبتلا می‌شود‎. ‎

وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان نیز شامل؛ تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ می‌باشد که این بیماری در ۱۰ تا ۳۰ درصد موارد ابتلا منجر به مرگ انسان خواهد شد.

وی گفت: اداره دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، در سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیون و ۲۷۶ هزار مترمربع جایگاه دامی و بیش از ۶۸۲ هزار راس دام را برعلیه کنه به صورت رایگان سمپاشی گردید و لازم است دامداران با آغاز فصل سرما و در ادامه فصل به صوت مستمر و دوره‌ای نسبت به انجام سم پاشی دام و جایگاه دام خود زیر نظر درمانگاه دامپزشکی، اقدام نمایند.

وی اظهار داشت: با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت ‏اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز ‏دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، بهسازی و اصلاح ‏ساختار دامداری‌ها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر از ۴۸ تا ۷۲ ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد ‏در یخچال، راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار می‌رود. ‏

دکتر اصغری اذعان کرد: در هفته سلامت با شعار جهانی ((سلامت برای همه)) و در راستای وظیفه سازمان دامپزشکی کشور در حفظ سلامت جامعه، از مردم استان خواست برای سلامت خود و خانواده و به دلیل اینکه عامل این بیماری در دام تظاهر بالینی ندارد، گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از قصابی و مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی تهیه نمایند و در صورت خرید گوشت تازه پیش سرد نشده، به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری نمایند تا دوره پیش سرد گوشت طی شود و در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده نمایند.

وی خاطرنشان کرد: کلیه افراد با سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآورده‌های خام دامی که علایم فوق را مشاهده ‏می‌کنند، باید دراسرع‌وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تحت معالجه قرار گیرند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.