سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استفاده از ظرفیت صندوق نوآوری برای تزریق محصولات فناوری به حوزه‌ها و مناطق محروم

رئیس نمایشگاه و معاون توسعه شرکت‌های دانش بنیان گفت: موضوع نمایشگاه فناوری‌ها و محصولات محرومیت‌زدا، توانمندسازی است که با هدف اشتغال و رفاه بیشتر ایجاد شده است.

اولین دوره نمایشگاه فناوری‌ها و محصولات محرومیت‌زدا از ۲۳ الی ۲۵ خرداد در مصلی امام خمینی برگزار می‌شود.

از اهداف این نمایشگاه می‌توان به توسعه بازار فناوری‌های کارآمد و استفاده از ظرفیت‌های هر زیست بوم اشاره کرد.

از دیگر اهداف این نمایشگاه این است که مقدمات مردمی سازی را فراهم کند تا مردم حس بهتری نسبت به دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان داشته باشند.

 معاونت علمی ریاست جمهوری، بنیاد احسان، ستاد اجرایی فرمان امام و کمیته امتداد امام خمینی از برگزار کننده‌های این نمایشگاه هستند.

مخاطبان نمایشگاه نیز شرکت زیست بوم علم و فناوری، شرکت‌های دانش‌بنیان فعال و خلاق و نهاد‌ها و سازمان‌های مربوط به محرومیت زدایی هستند.

دهقانی فیروزآبادی،  مدیر اجرایی و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: 2  ساحت  جسمی و روحی داریم که نیاز جسمی شفاف است و خیلی زود احساس می شود ، اما نیاز‌ها روحی این گونه نیستند. نتیجه تفاوت این دو ساحت این شده که بشر تمام توان خود را در راستای بهبود کیفیت زندگی جسمی به کار بگیرد.

او افزود: نیاز‌های روحی بشر در قرن ۲۱ خیلی جدی‌تر شده و بزرگترین اقتصاددان‌های روز دنیا به سمت فناوری‌های نرم پیش می‌روند حتی محصولات سخت افزاری به سمتی می‌روند که درنهایت بتوانند محتوایی راعرصه بکنند.

 فیروزآبادی گفت: هم از نگاه شخصی و هم سیستمی و آینده نگرانه معتقدم که اقتصاد کشور یک حوزه کاملا جدی است.چند اقدام زیرساختی انجام شده و نکته مهم  اینکه تنها ستادی که کنار اداره کل هم قرار گرفته اقتصاد دانش بنیان است.

او بیان کرد: می خواهم در صنعت فرهنگی و نرم علاوه بر این که افتخار بکنم به اینکه تکنولوژی هایی در حوزه‌های مختلف توسعه پیدا کرده، فیلم‌های خلاقیت محور و آثار موسیقی نوآورانه هم داشته باشیم.شرکت‌های دانش بنیان وقتی می‌خواهد خورد را عرضه کند به شرکت‌های خلاق روی می‌آورند برای محتواسازی و تصویرسازی، شرکت‌های خلاق در این امر موفق‌تر هستند.

اسدی فرد، رئیس نمایشگاه و معاون توسعه شرکت‌های دانش بنیان گفت:  ایده  اولین دوره نمایشگاه فناوری‌ها و محصولات محرومیت‌زدا حدود یک سال و چند ماه پیش که درگیر شرکت‌های دانش بنیان بودیم و یکی از دغدغه‌ها این بود که شرکت‌های دانش بنیان که تعدادشان بالغ بر هشت هزار شده بتوانند به اقتصاد کشور کمک کنند، ایجاد شد.

او افزود: منابعی که هزینه می‌شود از بودجه عمومی کشور است که همه اقشار جامعه به ویژه اقشار محروم در هر نقطه از کشور در آن حق دارند. به همین دلیل منافع این حوزه باید به قشر محروم برسد.

اسدی فرد بیان کرد: اگر شرکت‌های دانش‌بنیان محرومیت زدایی را در دستور کار خود قرار بدهند می‌توانند دستاورد‌های خیلی خوبی داشته باشند.به عنوان مثال موردی داشتیم که شرکتی که در حوزه تصفیه آب سنگین فعالیت می‌کرد و توانست با فناوری جدید به تامین آب شرب و سالم روستا‌ها و مناطق کم برخوردار کمک کند و برای بیش از صد روستا این اتفاق افتاد.

او تاکید کرد: مسئله اشتغال در این مناطق هم مهم است. عرضه ماشین آلات کوچک برای کارگاه‌های کوچک که منجر به تولیدات و اشتغال بیشتر شود، می‌تواند موثر باشد.

اسدی فرد گفت: این نمایشگاه کار خود را از ۲۳ خرداد در مصلی آغاز خواهد کرد. انتظار داریم این نمایشگاه یک بازار کار دائمی برای عرضه محصولات و فناوری‌هایی بشود که در حقیقت موضوع آن توانمندسازی و محرومیت زدایی با هدف ایجاد اشتغال و رفاه بیشتر است و در کنار آن پروژه‌های خوبی ارائه داده می‌شود.

او افزود: طراحی این نمایشگاه به گونه‌ای است که مشارکت مردم را به کار بگیرد. به این معنا که شرکت‌های دانش بنیان به عنوان نماینده مردم تلاش کنند راهکار‌هایی که می‌دهند از نظر اقتصادی و موقعیت مناسب آن منطقه باشد.همچنین سکو‌هایی طراحی شود که تامین مالی و مشارکت مردمی برای حل مسائل روستایی و مناطق محروم کشور انجام شود.

اسدی فرد  بیان کرد: براساس شناسایی اولیه حداقل ۵۰۰ تا  ۶۰۰ شرکت را شناسایی کردیم که محصولاتشان قابل ارائه در نمایشگاه است برنامه ریزی کرده ایم که حداقل ۳۰۰ شرکت را در نمایشگاه داشته باشیم.

او تصریح کرد: درمورد ماشین آلات، احتمالا  ۱۰۰ شرکت بتوانند در این حوزه محصولات خود را ارائه کنند.ثبت نام نمایشگاه از ۲۶ فروردین شروع شده و مهلت اولیه تا ۵ خرداد است.

مهدی روح اللهی، مدیر کل راهبری شغلی کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: برنامه‌های متنوعی در کمیته امداد امام خمینی (ره) تدارک دیده شده است.   بیش از ۱۴۶ رویداد فناورانه در سطح کل کشور در حوزه دانش بنیان داشته ایم که فرزندان خانواده‌های تحت حمایت ما در این برنامه‌ها شرکت کردند. تسهیلاتی برای مشاغل فناورانه در غالب تسهیلات قرض الحسنه ارائه شده است.

او افزود: مشاغل حوزه کشاورزی، دامپروری، شیلات و صنایع دستی از مسائل اساسی است  که درآمدی برای مددجویان فراهم می‌کنند و  بسته به فناوری قابل استفاده، این درآمد می‌تواند بیشتر شود.

روح اللهی بیان کرد: برنامه ویژه همکاری مشترک با صندوق ماشین راه سازی را  داریم و از دستگاه‌ها و ماشین آلات کوچک که در اشتغال نقش دارند حمایت می‌کنیم.  برای حمایت از کارفرمایانی که در حوزه دانش بنیان در حال فعالیت هستندبستر مناسبی فراهم کرده ایم.

او گفت: بیش از ۹۵۰ هزار دانش آموز در جامعه مددجویان ما هستند که آماده دریافت شغل هستند که در این راستا با شرکت‌های دانش بنیان همکار‌هایی در حوزه‌های مختلف انجام می‌شود.

سیاوش ملکی ‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: نوآوری باید به گونه ای باشد که  همه اعضای جامعه از آن بهره‌مند شوند. این بحث مربوط به کل دنیا است، اما آمار‌ها در دنیا نشان می‌دهند که این اتفاق به نحو احسن نمی‌افتد. 

او همچنین بر مسئله نوآوری توسط محرومان، از زمحرومان و برای محرومان تاکید کرد و افزود: صرفا باید تلاش کرد به شرکت‌ها به درستی تسهیلات داده شود. در این راستا صندوق نگاه مسئله محور دارد و  از همه ظرفیت‌های صندوق برای تزریق محصولات فناوری به حوزه‌ها و مناطق محروم استفاده خواهیم کرد.

ملکی ‌فر گفت: برای سال ۱۴۰۲ لیست ۲۵۰ عددی  از حوزه‌ها را داریم.ما تا ۷۰ درصد هزینه غرفه‌سازی را تا سقف ۳۰ میلیون تقبل می‌کنیم  و امیدواریم نمایشگاه به مشارکت شرکت‌های دانش بنیان در حل چالش‌های مهم کشور کمک کند.

در حال تکمیل...

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.