مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه با اشاره به وجود ۱۰ هزار هکتار سطح باغات انگور در این شهرستان گفت: ۱۰ هزار و ۱۱۴ هکتار از اراضی باغات شهرستان ارومیه به انگور اختصاص یافته که ۹۸۸۲ هکتار آن بارور و ۲۳۲ هکتار آن غیربارور است.
پرویز امجدی متوسط عملکرد انگور در ارومیه را ۱۵- ۱۸ تن در هکتار اعلام نمود و گفت: با توجه به سرمازدگی اول سال، امسال ۱۵۱ هزار و ۷۱۰ تن انگور از تاکستانهای ارومیه تولید شد است، که از این میزان ۹۹ هزار تن جهت مصرف تازه خوری، تهیه آب میوه و شیره انگور و ما بقی برای فرآوری و تهیه ۱۲ هزار تن کشمش کشمش به کار رفته است.
وی عمده ارقام کشت شده در منطقه را رقمهای کشمشی قرمز، صاحبی، تبرزه، ریش بابا، قزل ازوم، عسگری و حسینی نام برد و گفت: رقمهای سفید بی دانه و فخری برای تهیه کشمش مناسب است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه با بیان اینکه بیش از ۱۰ درصد محصول تولیدی به کشمش تبدیل میشود، افزود: تبدیل انگور به کشمش ارزش افزوده خوبی به این محصول میبخشد و با توجه به اشتغال زایی بالای بخش کشاورزی در اقتصاد شهرستان و صادرات کشمش، این امر میطلبد تا توجه ویژه به این محصول انجام گیرد.
گفتنی است شهرستان ارومیه در تولید انگور رتبه نخست استان را داراست؛ انگور دومین محصول باغی ارومیه پس از سیب بوده و بیش از ۷ هزار و ۹۸۰ نفر بهرهبردار به طور مستقیم و ۱۹ هزار و ۸۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بستهبندی و حمل و نقل انگور فعالیت داشته و از این راه امرار معاش میکنند.
قابل توجه دست اندرکاران محترم ، ارومیه حدود 15سال هست که جز کلانشهرهای ایران عزیز هست و شما در خبرتان از واژه شهرستان استفاده کردین