سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عوامل ابتلا به کمردرد و راهکار‌هایی برای کاهش آن

کمردرد یکی از مشکلات در اکثر جوامع است که می‌توان آن را با اقداماتی کاهش داد و یا از آن پیشگیری کرد.

فاطمه فرهادی کارشناس بهداشت حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر اظهار کرد: طی دهه‌های گذشته اختلالات اسکلتی - عضلانی به طور روزافزون در سراسر جهان در حال گسترش بوده و امروزه کمردرد به عنوان یک پدیده چند علتی و یک مشکل بزرگ در اکثر جوامع مورد توجه است.

او ادامه داد: شیوع چشمگیر کمردرد در کنار هزینه‌های درمانی آن از دلایل توجه به کمردرد است.

کارشناس بهداشت حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر تصریح کرد: سندرم بی تحرکی یکی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به کمردرد به شمار می‌آید و گفته می‌شود بیش از ۸۵ درصد علت‌های درد‌های عضلانی مربوط به بی تحرکی است.

فرهادی بیان کرد: تغییر سبک زندگی با نادیده گرفتن اقدامات پیشگیرانه مثل روش صحیح نشستن و کم تحرکی به مشکلی جهانی تبدیل شده است که بخش زیادی را می‌توان با اقدامات پیشگیرانه برطرف کرد.

او اضافه کرد: بی تحرکی، چاقی، نوع شغل، مشکلات روانی، عفونت ها، تومور‌ها و مشکلات عروقی و درد‌های مکانیکی شامل کشیدگی عضلانی، پیچ خوردگی، آسیب مفاصل بین مهره ای، فتق دیسک، لغزش مهره، انحراف ستون فقرات، آرتروز، تنگی مجرای نخاعی، شکستگی‌ها و در رفتگی‌ها شایعترین دلایل کمردرد محسوب می‌شود.

کارشناس بهداشت حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر تصریح کرد: همچنین افرادی که سیگاری هستند و حتی افرادی که در معرض دود ناشی از سیگار هستند نیز بیشتر از افراد سالم به کمر درد مبتلا می‌شوند.

او افزود: کاهش تحرک و کاهش دامنه طبیعی حرکات، همچنین کار سنگین و مداوم در یک وضعیت ثابت برای ستون فقرات بسیار مضر است و بهتر است زمانی هر چند کوتاه با تغییر حالت به بدن استراحت داد؛ البته تغییر وضعیت ناگهانی و حرکت نادرست برای انجام کار مثل خم شدن برای برداشتن اجسام به شیوه غلط سبب فشار به ستون فقرات کمری و بروز کمردرد می‌شود.

فرهادی گفت: نشستن بیش از ۱۵ دقیقه و استفاده از صندلی‌هایی که اصول ارگونومی در آن رعایت نشده است، از علت‌های مهم بروز کمردرد است؛ به طوری که وقتی فردی طولانی مدت می‌ایستد یا می‌نشیند پس از ۱۵ دقیقه بافت هایش دچار افت می‌شود، دیسک‌ها آب خود را از دست می‌دهند که در نتیجه مهره‌ها به هم نزدیک شده و نقش ثبات ربات‌ها کاهش می‌یابد و سبب اختلال در حرکت عضلات می‌شود.

او افزود:، اما پیشگیری از درد‌های کمر یک عامل مهم برای ارتقای مشارکت بیشتر افراد در جامعه و کاهش هزینه‌های درمانی است.

چگونگی کاهش آسیب‌های ناشی از کمردرد

کارشناس بهداشت حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر بیان کرد: پرهیز از یک وضعیت ثابت به ویژه نشستن طولانی مدت روی صندلی، اجتناب از حرکات سریع و چرخشی در ستون فقرات، جلوگیری از خم کردن تنه، پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین به خصوص در حالت ایستاده، استانداردسازی محیط کار و خانه، کاهش وزن، تقویت ماهیچه‌های ستون فقرات، پرهیز از رانندگی طولانی مدت، پرهیز از تشک‌های نرم و حجیم و استفاده از بالش‌های مناسب زیر سر از جمله راهکار‌هایی برای کاهش آسیب‌های ناشی از کمردرد است.

او اضافه کرد: استفاده از صندلی‌های طبی برای کاهش آسیب به مهره‌های کمر و ستون فقرات و از آنجایی که اکثر صندلی‌ها فاقد قسمت حمایت‌کننده برای ناحیه ستون فقرات است، استفاده از پشتی طبی توصیه می‌شود.

فرهادی با بیان اینکه هرچه فعالیت بدنی فرد بیشتر باشد، احتمال کمردرد نیز کمتر می‌شود، افزود: ورزش‌هایی مثل پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری در بهبود کمردرد مفید است، چرا که سبب تقویت عضلات اطراف ستون فقرات و مفاصل و باعث تعادل و تناسب بدن می‌شود.

او تصریح کرد: مصرف ویتامین‌ها و سبوس جو، گندم، میوه‌های تازه و ماهی می‌تواند به کاهش کمردرد کمک کند.

کارشناس بهداشت حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهر ادامه داد: اصلاح سبک زندگی نیز در پیشگیری و کاهش کمر درد نقش بسیار مهمی دارد.

او بیان کرد: ساده‌ترین راه‌ها شامل توجه به نکاتی ساده است؛ مانند اینکه هنگام ایستادن، راه رفتن و نشستن پشت فرد به طور کامل راست باشد، هنگام ایستادن و راه رفتن بیشتر وزن خود را روی پاشنه‌ها قرار دهیم و وزن خود را به طور مساوی روی هر دو پا تقسیم کنیم. تا حد امکان از پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند خودداری کنیم.

فرهادی اضافه کرد: بهتر است هنگام برداشتن اجسام بیشتر از زانو و عضلات قوی پا استفاده کنیم. رعایت بهداشت خواب نیز در بهبود کمردرد موثر است. چرا که خوابیدن روی شکم به هیچ عنوان مناسب نیست. حالت ایده آل خواب طاق باز و با زانو‌های خم و یا به پهلو خوابیدن و یکی از ۲ زانو را خم کردن است.

برچسب ها: کمردرد ، بی تحرکی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.