محمدمهدی فداکار امروز پنجشنبه ۳۱ شهریور در هفتاد و هفتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی چالشهای سرمایهگذاران حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: سهم برق در تولید انرژی سال ۲۰۲۰ حدود ۲۰ درصد است که در سال ۲۰۵۰ به ۵۰ درصد خواهد رسید.
او افزود: هم اکنون انرژیهای تجدیدپذیر ۲۶ درصد تولید برق را بر عهده دارند که در سال ۲۰۵۰ به ۸۶ درصد افزایش مییابد.
استاندار کرمان بیان کرد: در میان انرژیهای تجدیدپذیر، خورشید و باد ۱۰ درصد را به خود اختصاص دادهاند که این مورد در آینده به ۶ برابر افزایش خواهد یافت.
او افزود: دنیا به سرعت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر از جمله خورشیدی و بادی میرود و هر اندازه ما دیرتر وارد عمل شویم، فاصله و کمبودمان در این زمینه بیشتر خواهد شد.
فداکار با اشاره به قیمت بالای سوختهای فسیلی و لزوم توسعه ذخیرهسازهای باتری خودرو گفت: به نظر میرسد که یکی از موانع ما در انرژی تجدیدپذیر، ساتپا است و این مجموعه باید شرکتهایی را که آمادگی کار دارند، ارزیابی و درجهبندی کند و اجازه کار به آنها بدهد.
او بیان کرد: توسعه نیروگاههای خورشیدی به نفع نفت است.
استاندار کرمان بیان داشت: زمین مورد نیاز برای اجرای ۲ پروژه ۱۷۵ مگاواتی انرژی خورشیدی حل شده و لازم است که شرکت توزیع برق، مجوزها را پیگیری و آماده کند تا پیمانکار معطل نشود.
او تصریح کرد: صنایع ما آمادگی برای راهاندازی نیروگاههای تجدید پذیر به منظور تامین انرژی مورد نیاز خود در طرحهای توسعهای را دارند. ضمن اینکه هر میزانی که تولید انرژی تجدیدپذیر داشته باشند، از قطعی برق معاف هستند.
فداکار افزود: نیروگاهها برای شرکتهای صنعتی ضروری هستند و باید فضا را برای آنهایی که در تامین انرژی مشکل دارند و گرفتار کاهش تولید، قطع برق و حفظ اشتغال موجود هستند، فراهم کنیم.
او بیان کرد: انرژی تجدیدپذیر، عرصه جدیدی است که برای آنها به استخراج مواد معدنی؛ چون: مس، کبالت و لیتیوم نیاز داریم، پس به حوزه معادن نیز کمک خواهند کرد.