محمد رضا آقایی میبدی کارشناس سبک زندگی اسلامی ایرانی گفت: استفاده بیش از حد خانوادههای یزدی از غذاهای پرانرژی سبب شده یزد جزء استانهای اول کشور در بیماری دیابت شناخته شود.
او می گوید: شیوع بیماری دیابت باعت شیوع انواع بیماریها مانند؛ فشار خون، قلب و عروق و چربی خون بالا میشود.
به گفته آقایی میبدی ممکن است ژنتیک بر دیابت موثر باشد، اما تاثیرات عامل محیط موثرتر است.
کارشناس سبک زندگی اسلامی ایرانی گفت: در استان یزد بیش از ۱۰۰ هزار نفر به دیابت مبتلا هستند که این آمار ۵.۱ تا ۲ برابرمیانگین آمار کشوری است.
آقایی گفت: درصد مبتلایان به این بیماری از سن ۲۰ تا ۷۰ سال است و بین ۱۶ تا ۲۰ درصد در این سن به دیابت مبتلا هستند.
او می گوید: در مراکز بهداشت برای کنترل دیابت سه جنبه؛ مشارکت اجتماعی، هماهنگی بین بخشی و متولیان سلامت مهم است.
کارشناس سبک زندگی اسلامی ایرانی گفت: تمام نهادهای مردمی، سمنها و ادارات باید شرایط را برای کاهش دیابت فراهم کنند.
به گفته او پزشکان توصیه میکنند ورزش در کاهش یا ریشه کنی دیابت مناسب است، اما تا زمانی که فضاهای ورزشی برای مردم آماده نباشد مشکلی حل نمیشود.
آقایی میبدی گفت: شهرداری و تربیت بدنی سازمانهای مختلف تا به حال برای کاهش بیماری دیابت همکاری کردند و کلاسهای آموزشی هم برگزار شده، اما کافی نیست.
او می گوید: برنامه و سند کنترل دیابت در استان یزد وجود دارد معاونت بهداشت تدوین کرده است، ولی قرار نیست این طرح که اجرا شد آمار دیابت در استان چندان کاهش یابد.
کارشناس سبک زندگی اسلامی ایرانی گفت: هدف برنامههای کشوری کنترل و ثابت نگه داشتن دیابت است، زمانی که بیماری دیابت را کنترل کردیم و ثابت نگه داشتیم به اهداف کشوری رسیدیم.
به گفته آقایی میبدی ثابت نگه داشتن آمار دیابت در استان بسیار سخت است و این برنامه نیازمند همفکری و همکاری سازمانها و ادارات دولتی است.