محمد حیدری گفت: ستاد مردمی در این شهرستان مرزی برای خدمترسانی گسترده و مطلوب به زائران اربعین حسینی و به کارگیری ظرفیت بزرگ مردم تشکیل میشود.
وی افزود: تلاش ستاد اربعین تسهیل در تردد زوار و ایجاد خدمات شایسته به آنها است که در این راستا بخش دولتی و همچنین ظرفیت بزرگ مردمی را به کارگیری میکنیم و با تمام توان آماده پذیرش زائران از مرز رسمی خسروی برای عزیمت به عراق از مرز رسمی خسروی هستیم.
وی اظهار داشت: با توجه به بازگشایی مرز رسمی خسروی و تردد زوار از این گذرگاه قدیمی و بین المللی باید شور اجتماعی، معنوی و مردمی در قصرشیرین تقویت شود که بتوانیم میزبانان شایستهای برای زوار اباعبدالله الحسین (ع) باشیم.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: سیاست دولت بر استفاده از ظرفیتهای مردمی در برگزاری مراسم اربعین است از این رو کمیتهای متشکل از سازمانهای مردم نهاد و بزرگان و مردم در قصرشیرین تشکیل میشود که ما نیز از این کمیته حمایت کرده و آن را به رسمیت میشناسیم، چون باعث نفوذ فرهنگی و همچنین ایجاد و تقویت روح معنویت در شهرستان میشود.
حیدری ادامه داد: بهترین حلقه واسطه ما با مردم سازمانهای مردم نهاد هستند، از این رو باید از ظرفیت مردم که موثرترین و مهمترین محور پذیرایی از زوار هستند استفاده کنیم، چون مردم پای کار هستند و تجربه ثابت کرده که هر کجا مردم ورود کرده اند نتیجه بهتری حاصل شده است.
وی از اجرای فرهنگ هر خانه یک زایرسرا جهت پذیرایی از زائران در قصرشیرین خبر داد و گفت: مردم قصرشیرین باید به صورت خودجوش نسبت به آوردن زوار در شهرستان اهتمام لازم را داشته باشند و ظرفیتها و مزیتهای مرز خسروی را با توجه به مسیر هموار و زیرساختهای مناسب برای هم وطنانمان در سراسر کشور از طریق رسانهها و فضای مجازی ترویج، نشر و معرفی کنند که در این راستا سمنهای فعال در شهرستان میتوانند نقش موثری ایفا کنند.
حیدری در ادامه با اشاره به اینکه در قصرشیرین ۱۱ سازمان مردم نهاد در زمینههای بهداشت و سلامت، مشارکت مردمی، ترویج صنایع دستی، حمایت از بیماران، نیکوکاری و امور خیریه و حمایت از حقوق شهروندی فعال هستند، گفت: همچنین صدور مجوز و تاسیس سه سازمان مردم نهاد دیگر در دستور کار است.
وی اضافه کرد: ما باید تلاش کنیم که دفتر تسهیل گری در شهرستان قصرشیرین تاسیس شود و همچنین سازمانهای مردم نهاد در زمینههای علمی، پژوهشی و ورزشی و ایجاد موسسات قرآنی را در دستور کار قرار دهیم.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین همچنین با اشاره به اینکه سازمانهای مردم نهاد غیرانتفاعی، خود اتکا و مبتنی بر باور و اعتماد و اطمینانی این نهاد در درون آنها ایجاد کرده اند، گفت: این تشکلها نیازمند حمایتهای حاکمیتی و دولتی نیستند، بلکه دولت از وضعیت اجتماعی فرهنگی و مردمی این تشکلها استفاده میکند از این رو سازمانهای مردم نهاد بازوی توانمند دولت در عرصههای گوناگون به خصوص حل و فصل مشکلات هستند.
به گزارش ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت میگرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند.
زائرانی که از خسروی عازم عراق میشوند پیش از زیارت امام حسین (ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب میکنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.