سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیایید بانک بزنیم؛ دومین پیشنهاد ایران به سازمان همکاری شانگهای

ایران در دومین پیشنهاد خود به سازمان همکاری های شانگهای ایجاد بانک مشترک و سامانه ای مانند سوئیفت را ارائه کرده است.

به تازگی آورام نوآم چامسکی، فیلسوف، مورخ، منتقد اجتماعی و فعال سیاسی آمریکایی اظهاراتی درباره نظم نوین جهانی داشت و با بیان اینکه نظم جهان در حال تغییر شکل است گفت که در مورد نظم آینده جهانی باید توجه داشت بیشتر جهان به آمریکا و اروپا نمی‌پیوندد چراکه در یک سوی جهان انگلیسی‌زبان و اروپا (با تعداد کمی از متحدان آسیای شرقی) و در مقابل، جهانی است که مخالف این توسعه غربی است، قرار دارند.

به گفته چامسکی وزن جهان غیر غربی، مقابل آمریکا و اروپا نیز در حال افزایش است و در اینجا، ما با ترکیبی از قدرت چین و روسیه و متحدان آنها مانند ایران روبه‌رو هستیم؛ ترکیبی که شاهد تبلور و افزایش قدرت آن هستیم. 

حالا یکی از این اعضای جهان غیر غربی یعنی ایران فعالیت خود را در حوزه دیپلماسی اقتصادی بیش از پیش کرده و پشت سرهم پیشنهاداتی را به متحدان خود ارائه می‌کند.

به گفته چامسکی، وزن جهان غیر غربی، مقابل آمریکا و اروپا درحال افزایش است و در اینجا، ما با ترکیبی از قدرت چین، روسیه و ایران مواجه هستیم

نیمه خرداد بود که معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه گفت یک ماه و نیم پیش به عنوان عضو ناظر در نامه‌ای به سازمان همکاری شانگهای پیشنهاد دادیم تا پول واحدی را میان اعضا تعریف کند و این نامه را پیگیری می‌کنیم و امیدواریم این ایده به نتیجه برسد.

به گفته آقای صفری، اگر این ایده عملیاتی شود می‌تواند مسائل تجاری میان کشور‌های عضو پیمان شانگ‌های و کشور‌های قدرتمندی همچون چین، هند، پاکستان و روسیه را حل کند.

سازمان همکاری شانگهای، سازمانی میان دولتی است که در سال ۲۰۰۱ توسط کشور‌های چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان برای همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی پایه‌گذاری شد و پس از آن در سال‌های بعد، ایران، مغولستان، پاکستان، هند، افغانستان و بلاروس به عنوان اعضای ناظر به این سازمان پیوستند.

عضویت کشور‌های هند و پاکستان به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری شانگ‌های که در سال ۲۰۱۵ مورد تایید قرار گرفت، در سال ۲۰۱۷ در اجلاس سران کشور‌های عضو این سازمان در کشور قزاقستان به تصویب رسید.

بسیاری سازمان همکاری های شانگهای را موازنه قدرت برابر نفوذ آمریکا و ناتو می دانند

دو کشور «چین» و «روسیه» نقش اصلی و تعیین کننده را در این سازمان بازی می‌کنند، علاوه بر اعضای اصلی، ابتدا مغولستان در سال ۲۰۰۴ عضو ناظر شد و یک سال بعد رهبران این سازمان درخواست آمریکا را برای عضو ناظر شدن در آن رد کردند.

در همان زمان آن‌ها توافق کردند که جایگاه ناظر را به ایران، هند و پاکستان بدهند و بدین ترتیب ایران، پاکستان و هند در سال ۲۰۰۵ و افغانستان در سال ۲۰۱۲ و پس از آن بلاروس به عنوان عضو ناظر به سازمان ملحق شد.

شهریور پارسال هم ایران پس از ۱۶ سال حضور به عنوان عضو ناظر در سازمان همکاری شانگ‌های توانست به عضویت دائم این سازمان درآید.

اندازه اقتصاد ۱۲‌عضــو ســازمان همکاری شانگهای، معادل ۹/ ۲۲‌درصد از اقتصاد جهانی است.

همزمان با گسترش نفوذ ناتو در حوزه تمدنی کشورهای آسیایی، ایران پس از ۱۶ سال شهریور پارسال به سازمان همکاری های شانگهای پیوست

در واقع سازمان همکاری شانگ‌های یک سازمان اقتصادی_امنیتی و بر خلاف سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و پیمان ورشو سابق است که نزدیک به نیمی از جمعیت جهان را در خود جای می‌دهد و از ظرفیت بسیار بالایی برای تبدیل شدن به یک قطب بزرگ اقتصادی در جهان از جمله بهره مندی از نزدیک به ۳۵ درصد خشکی‌های جهان، عضویت دو قدرت بزرگ شورای امنیت در درون خود و البته عضویت ۳ کشور قدرتمند گروه بریکس برخودار است.

هند، چین و روسیه سه قدرت نوظهور اقتصادی هستند که در قالب گروهی به نام « بریکس » نیز با دو کشور برزیل و آفریقایی جنوبی همکاری های گسترده سیاسی و اقتصادی دارند.

بریکس نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی پنج کشور عضو آن تشکیل شده‌است.

در ابتدا نام این گروه بریک نام داشت، اما پس از پیوستن آفریقای جنوبی، به بریکس تغییر نام یافت؛ هرچند اعضای گروه بریکس در ردهٔ کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای در حال ظهور هستند، اما عموماً به واسطهٔ اقتصادهایی با رشد پرشتاب و فراگیر و نفوذ تأثیرگذار بر امور جهانی و منطقه‌ای از دیگر کشورها متمایز می‌شوند.

بریکس نیمی از جمعیت جهان و ۲۸٪ قدرت اقتصادی دنیا را در اختیار دارد

رشد اقتصادی کشورهای عضو پیمان بریکس براساس نظام لیبرال دموکراسی بوده است که پس از جنگ جهانی دوم به وجود آمده است. این کشورها از این نظم برای پیشرفت خودشان استفاده کرده اما قواعد آن را که از سوی آمریکا به عنوان سردمدار این تفکر شناخته می شود نپذیرفتند و ماهیت خود را حفظ کردند.

سه کشور هند، روسیه و چین نیز که به عنوان اعضای اصلی بریکس شناخته می‌شوند، به ترتیب در مناطق چابهار، کریدور «شمال-جنوب» و طرح «یک کمربند و یک راه» با ایران همکاری دارند.

حالا هم ایران در راستای سیاست اول همسایگان دولت سیزدهم با تمرکز بر همسایگان خود در آسیای میانه و شرکای خود در سازمان همکاری های شانگهای پیشنهادی مبنی بر تاسیس یک بانک ارائه داده است.

حالا هم ایران در راستای سیاست اول همسایگان دولت سیزدهم با تمرکز بر همسایگان خود در آسیای میانه و شرکای خود در سازمان همکاری های شانگهای پیشنهادی مبنی بر تاسیس یک بانک ارائه داده است.

یکی از اهداف پیشنهاد ایران برای تاسیس بانک مشترک با کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای مقابله دسته جمعی با تحریم‌های غرب ارزیابی می‌شود

به گفته محمدحسین فضلی رئیس شورای سیاستگذاری رویداد بین المللی ایران اسکوکواکس ۲۰۲۲ ( نمایشگاهی برای به اشتراک گذاشتن فعالیت‌های اقتصادی بین کشورهای سازمان همکاری شانگهای، حوزه خلیج فارس با هدف بی‌اثرسازی تحریم‌ها که قرار است مهر امسال با مشارکت ۲۶ کشور برگزار شود) پیشنهاد ایجاد بانک مشترک و ایجاد سامانه ای مانند سوئیفت به کشورهای عضو این پیمان ارائه شده است.

در تجربه ای مشابه کشورهای حوزه اتحادیه اروپا بانک مرکزی اروپا را تأسیس و این بانک را مسئول اجرای سیاست پولی منطقه یورو شامل ۱۹ کشور با هدف حفظ تعادل قیمت‌ها از طریق کنترل تورم کردند.

از وظایف مهم بانک مرکزی اروپا در منطقه یورو، می‌توان به ارائه دستورالعمل عملکردی مالی برای ۱۹ کشور عضو اتحادیه اروپا که از یورو استفاده می‌کنند و همچنین تعیین نرخ بهره و سیاست‌های پولی منطقه اشاره کرد. 

با همه‌ی این تفاسیر مهمترین وظیفه‌ی ECB ( بانک مرکزی اروپا) حفظ ثبات قیمت در کشورهایی است که واحد پولی مشترک دارند.

بانک مرکزی اروپا بسیاری از اختیارات بانک مرکزی یک کشور را داراست

تصمیم‌سازی در بانک مرکزی اروپا از سوی شورای سیاست‌گذاری انجام می‌شود که از هیئت اجرایی و سران کشورهای حوزهٔ یورو تشکیل شده‌است. مقامات بانک‌های مرکزی کشورهای اروپایی می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های این نهاد پیشنهادهای خود را ارائه کنند، اما تصمیم نهایی را خود مقامات بانک مرکزی اروپا اتخاذ می‌کنند.

یکی از اهداف مهم ایران از ارائه چنین پیشنهادی در سازمان همکاری شانگهای را می‌توان ایجاد محلی برای تصمیم گیری های مهم اقتصادی در مورد تورم منطقه تحت پوشش سازمان همکاری شانگهای دانست؛ ضمن اینکه اگر دو پیشنهاد واحد پولی مشترک و بانک مشترک ایران به سرانجام برسد، سازمان همکاری های شانگهای می‌تواند بیش از پیش دایره نفوذ خود را در مقابل اتحادهای غربی گسترش داده و بالطبع به اعضای خود هم اعتباری دوچندان ببخشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۲۹ ۱۵ تير ۱۴۰۱
دوربین مداربسته را حتما خاموش کنید.
یادتان نرود. ماسک بزنید.
اثر انگشت نگذارید و بدون خون ریزی
موفق باشید
ناشناس
۰۰:۲۴ ۰۲ تير ۱۴۰۱
تورو خدا این کفارو داخل ربا خواری خودتون نکنید،مسلمونا رحم کنید
ناشناس
۰۹:۱۲ ۰۴ تير ۱۴۰۱
مثل یورو ، یک پول واحد خلق کنید تا اشتراکات کشورها به همدیگر بیشتر نزدیک شود .
و در بانکی که تاسیس می کنید ، در یک کشور و یا محل بی طرف به ازای خلق پول ، طلا و نقره بگذارید .
پایه پولی به این صورت بهتر عمل می کند .
ناشناس
۱۸:۴۵ ۰۱ تير ۱۴۰۱
بانک ملی را زدید بستون نشده
ناشناس
۱۶:۴۵ ۰۱ تير ۱۴۰۱
بسم الله الرحمن الرحیم
با توکل بر خدا
ناشناس
۱۴:۵۶ ۰۱ تير ۱۴۰۱
پیشنهادای عجیب غریب به دیگران ندید که مایه خندشون نشیم.
علی
۱۴:۰۵ ۰۱ تير ۱۴۰۱
بهترین پیشنهاد ایران چون تنها تخصص ما زدن بانک است همه جوره از اختلاسهای کلان تا سرقت صندوق امانات تا ندادن حق سپرده گذاران
ناشناس
۱۳:۴۵ ۰۱ تير ۱۴۰۱
بله (بیایید بانک بزنیم )ادم کار بلدش را هم داریم ...اسامی (سارقان صندوق امانات یک تا سیزده)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۰۱ تير ۱۴۰۱
منم امشب به ممد میگم ممد بیا بانک بزنیم.
رضا
۱۲:۵۸ ۰۱ تير ۱۴۰۱
بیایید بانک بزنیم؛ !!!
یا این که بانک تأسیس کنیم.
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۱ تير ۱۴۰۱
پیش به سوی اختلاس های بین المللی چه شوددددددددد خخخخخخخخخخخخ
ناشناس
۱۲:۱۲ ۰۱ تير ۱۴۰۱
جون ننتون بیخیال.
ناشناس
۱۲:۰۱ ۰۱ تير ۱۴۰۱
اتفاقا خوبه که پول ایران دست دولت نباشه و توسط یک بانک مرکزی کل ارزش گذاری بشه که واقعا مستقل باشه نه مثل ایران گوش به فرمان دولت!
اینطوری ارزش پول ما بیشتر حفظ میشه
ناشناس
۱۱:۵۵ ۰۱ تير ۱۴۰۱
با تورمی سر به فلک کشیده. رشد اقتصادی صفر و پایین‌ترین ارزش پول اسیا حتما میان بانک مشارکتی میزنن. چی تو مفزتون میگذره؟
محمد
۱۱:۲۳ ۰۱ تير ۱۴۰۱
ما از اتفاقات دنیا فقط حرف زدن بلدیم،استاد حلوا حلوا کردنیم،ولی همیشه کام مردم ما تلخه.
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۱ تير ۱۴۰۱
چرا یه واحد پول مشترک با همسایه ها ندااشته باشیم مثل یورو ؟؟؟
ناشناس
۱۱:۱۲ ۰۱ تير ۱۴۰۱
بانک برای سازمان همکاری شانگهای نیاز به پول معتبر پایه دارد کدام کشور این سازمان دارای پول معتبر بین المللی هستند ؟ هیچکدام که باز دوباره باید دلار و یا یورو را پایه قرار دهند یعنی کشک !؟
ناشناس
۱۱:۰۲ ۰۱ تير ۱۴۰۱
نظام بانکداری تو ایران رو ببینن فرار می کنن. شایدم خودشون اومدن یه بانک خصوصی تو ایران زدن خلق نقدینگی کردن. ایران بهشت بانکداری صهیونیستی است. راه حل برای مردم ایران و نظام اسلامیش فقط و فقط بانکداری اسلامیست.
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۱ تير ۱۴۰۱
بیاییدبانک بزنیم!!! شوخیه یا جوک ؟ نمیدونم چی بگم . ولی همینقدو میدونم اکثربانکهای خصوصی که در دو ،سه دهه اخیردرکشورتشکیل دادید متاسفانه سهامشون با خاک یکسان شدند. نمونش اینه که ما دربدو تشکیل بانک دی(12سال پیش) طلاهامونو فروختیم گرمی 25000 تومن، سهامشو خریدیم هرسهمی100 تومن، که درهمین روزا ارزش هر سهمش تقریبا80 تومنه ،از سوددادنشون هم خبری نیست ، نمیدونم اونجا دزد زیاده یامدیراشون خیلی مدیرن. البته فک کنم هردوش درسته.خواستم به معاون محترم دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه بگم:اول بیایم خود و اقتصادکشور خودمونو درست کنیم ، بعدش پیشنهادایجادبنگاه اقتصادی ب دیگرکشورها بدیم که ملل دیگرو مثل مردم کشورمون بدبخت و بیچاره نکنیم .
ناشناس
۰۸:۵۷ ۰۲ تير ۱۴۰۱
بانک دی برای بنیاد شهید هست خبر اختلاس ها را مگه نشنیدین؟ خود رئیس بنیاد شهید گفت تو بانک دی اختلاس شده و مدیرانش را گرفتند
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۱ تير ۱۴۰۱
توروخدا این بانکای کمونیستی رو به نزول خوری نندازید
ناشناس
۱۰:۵۱ ۰۱ تير ۱۴۰۱
بارک الله ایران در بانک زدن ید طولایی داره اصلا بیای از هر شهری چندتا شعبه ببرم شانگهای
ناشناس
۱۰:۴۸ ۰۱ تير ۱۴۰۱
فکر کن چین و روسیه و این چندتا کشور دست از تجارت با امریکا و اروپا بکشن حرف ما رو گوش کنن که تو نون شب مون موندیم.
ناشناس
۱۰:۳۷ ۰۱ تير ۱۴۰۱
کدوم بانکو بزنیم؟ بانک ملی رو که قبلن زدن! بانک پیشنهاد بدین!
ناشناس
۱۰:۳۶ ۰۱ تير ۱۴۰۱
همون دیگه شما بدرد بانک زدن می خورین فقط نه مملکت داری. قبلش چند تا فیلم وسترن و غرب وحشی را ببینین. خوب بد زشت را حتما ببینید و شخصیت آنجل را بخاطر بسپارید.
دکتر
۱۰:۳۰ ۰۱ تير ۱۴۰۱
به جای بانک بده بزنیم!!!
ناشناس
۱۰:۰۶ ۰۱ تير ۱۴۰۱
برادران چینی هواستون باشه مثل ملت ایران سرتون رو کلا نزارن مردم ایران بازار سرمایه اعتماد کردن. چه بلایی سرشون اومد به اینها اعتماد نکنید
پشه
۱۱:۴۵ ۰۱ تير ۱۴۰۱
بده بزنیم
محمد
۱۰:۰۴ ۰۱ تير ۱۴۰۱
شما خیال کن جماعت پر مدعای ایران پرست و مخالف جمهوری اسلامی ایران، بزارند یا تحمل داشته باشند که مردم امیدوار بشوند. البته بزودی به زباله دان تاریخ خواهند پیوست.
نمونش این سرکرده گروه تندر که بمب گذار حسینه شیراز کار این گروه بوده حتی می خواستند که یکی از سد های شیراز هم منفجر کنند.
ناشناس
۰۹:۵۰ ۰۱ تير ۱۴۰۱
بانک ملی را فقط دوباره نزنید.
ناشناس
۰۹:۴۵ ۰۱ تير ۱۴۰۱
پیمان شانگهای از لحاظ جمعیت و مقدار سرزمین میتواند در اقتصاد جهانی حرف اول را بزند. کل اروپا به اندازه یک کشور روسیه یا چین خاک و جمعیت ندارند. لازم است پیمان شانگهای به سمت امریکای لاتین و افریقا هم نگاهی داشته باشد
ناشناس
۰۹:۴۳ ۰۱ تير ۱۴۰۱
ماشاله استاد پیشنهاد و حرافی میباشید هیچ غلطی هم نمیکنید اوضاع روز به روز بدتر
ناشناس
۰۹:۳۴ ۰۱ تير ۱۴۰۱
عه عه حاج اقا شماهم؟ یعنی اینقدر معیشت شماها هم سخت شده بریم بانک یزنیم انگشتاتو گاز بگیر بلا بدوررررررررررررررررررر
ناشناس
۰۹:۳۱ ۰۱ تير ۱۴۰۱
تیتر خبر «بیایید بانک بزنیم » این جمله دوپهلو بوده و دو معنی می‌دهد
بیایید بانک تاسیس کنیم، یا بیایید از بانک سرقت کنیم.
کدامیک؟
ناشناس
۱۳:۲۶ ۰۱ تير ۱۴۰۱
دومی بیشتر به حال وکار اینا میاد
ناشناس
۰۹:۰۹ ۰۱ تير ۱۴۰۱
مثل افریقا شدیم پولمان وطلاهایمان مال مردمه خودمون گشنه ایم
ناشناس
۰۸:۵۰ ۰۱ تير ۱۴۰۱
ایول انشالله نابودی غرب و پایان جنایاتشان را خواهیم دید و زمینه ظهور حجت حق عج مهیا خواهد شد
ناشناس
۰۸:۳۷ ۰۱ تير ۱۴۰۱
اگر انقدر یاس به مردم تزریق نشه بحمدلله و المنه ابرقدرتی شدیم بگو ماشاالله
ناشناس
۰۹:۰۹ ۰۱ تير ۱۴۰۱
انشاالله به امیدخدا ابرقدرتی چندان دور نیست اگر همه تلاش کنیم.
بسیجی حمار
۰۹:۱۰ ۰۱ تير ۱۴۰۱
ماشاالله ماشاالله