سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشریح علل و علائم بیماری کم کاری تیروئید

یک فوق تخصص بیماری‌های غدد و متابولسیم به تشریح علل و علائم بیماری کم کاری تیروئید در افراد پرداخت.

کارون شاه ابراهیمی از کم کاری تیروئید به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غده تیروئید یاد کرد و گفت : زمانی که میزان ترشح هورمون‌های تیروئید (T۳ و T۴) در بدن کم شود، بیماری کم کاری تیروئید بوجود می‌آید.

به گفته فوق تخصص بیماری‌های غدد و متابولسیم علل و عوامل مختلفی در ایجاد این بیماری دخیل است که بخشی از آن‌ها مادرزادی و ارثی است که موجب می‌شود این بیماری از همان بدو تولد خود را نشان دهد.

در چنین مواردی اگر کم کاری تیروئید دیر در نوزادان و کودکان تشخیص داده شود، منجر به عقب ماندگی ذهنی در آن‌ها می‌شود.

در کنار عوامل ارثی انجام برخی جراحی‌های تیروئید، برخی بیماری‌های خودایمنی که شایعترین آن بیماری "هاشیموتو" است و نیز وجود برخی مشکلات در غدد هیپوفیز و هیپوتالاموس که مرتبط با کار غده تیروئید است، موجب می‌شود که این غده دچار کم کاری شود.

کم کاری غده تیروئید با علائم مختلفی از جمله خستگی مفرط، خواب آلودگی، یبوست، خشکی پوست، کاهش میل جنسی، وزن اضافه، ورم دست و پا و صورت، به هم ریختگی سیکل ماهیانه در زنان، سردرد، گرفتگی عضلات، ریزش مو، گزگز و خواب رفتگی دست و پا، نفخ شکم و... خود را نشان می‌دهد.

در برخی موارد نادر هم علائمی مانند تجمع آب در اطراف قلب فرد بیمار را شاهد هستیم.

سقط مکرر و زایمان زودرس از دیگر علائم این بیماری در زنان است.

نبود درمان به موقع کم کاری تیروئید می‌تواند خطرساز شود، در موارد شدید احتمال به کما رفتن فرد وجود دارد، بنابراین افراد باید با مشاهده این علائم، احتمال ابتلا به کم کاری تیروئید را بررسی کنند.

تشخیص این بیماری تنها از طریق انجام آزمایش امکان پذیر است.

این بیماری به راحتی از طریق مصرف قرص "تیروکسین" قابل درمان است و تمام علائم بیماری با مصرف این دارو از بین می‌رود.

در افرادی که کم کاری تیروئید آن‌ها مادرزادی بوده و یا ناشی از جراحی غده تیروئید و یا بیماری هاشیموتو است، مصرف این دارو باید بصورت دائمی انجام شود .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.