بدن شما از التهاب برای مبارزه با بیماری و التیام جراحات استفاده میکند، اما التهاب مزمن و طولانی مدت میتواند خطرناک باشد. در این مطلب ۴ نوع غذا که باعث ایجاد التهاب آسیب زا در DNA شما میشود را معرفی کرده ایم. موارد زیر از جمله خطراتی هستند که التهاب مزمن برای شما ایجاد میکند:
آسیب به DNA سلولی، که میتواند منجر به سرطان شود.
مقاومت به انسولین را افزایش میدهد که میتواند باعث دیابت شود.
رشد پلاکها را در شریانها افزایش میدهد و لختههای خون را تحریک میکند که میتواند باعث بیماری قلبی شود.
خطر ابتلا به التهاب مزمن ممکن است بسته به رژیم غذایی شما بیشتر باشد. شکر، گوشت فرآوری شده و غذاهای سرخ شده همگی میتوانند باعث التهاب در بدن شما شوند. محدود کردن این غذاها میتواند به کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن کمک کند. در اینجا چهار نوع غذای متداول که باعث التهاب میشوند را معرفی میکنیم.
۱. غذاهای شیرین
غذاهایی که قند بالایی دارند مانند نوشابه و محصولات پخته شده میتوانند از دو طریق باعث التهاب شوند:
۱) شکر، تولید اسیدهای چرب در کبد شما را تحریک میکند. ولوندا اندرسون، متخصص تغذیه و مدیر عامل شرکت Sweet Potato Delights، میگوید: زمانی که بدن این اسیدهای چرب را هضم میکند، ترکیبات حاصل میتواند باعث ایجاد فرآیندهای التهابی شود.
۲) خوردن غذاهای شیرین باعث میشود بدن شما هورمون انسولین بیشتری تولید کند که به نوبه خود میتواند چربی بدن را افزایش دهد. دایان جاولی، متخصص تغذیه بالینی در مرکز پزشکی واشنگتن میگوید: سلولهای چربی میتوانند مواد شیمیایی در بدن تولید کنند که منجر به التهاب میشود.
جاولی ادامه داد: محدود کردن مقدار مواد غذایی با قند بالا مانند کیک، کلوچه، آب نبات و نوشابه میتواند به حفظ درصد چربی سالم بدن کمک کند و خطر التهاب را کاهش دهد.
۲. گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده
گوشتهای فرآوری شده گوشتهایی هستند که از طریق پخت، نمک زدن، دودی کردن یا افزودن مواد شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند. چند نمونه از گوشتهای فرآوری شده عبارتند از:
هم گوشتهای فرآوری شده و هم گوشت قرمز دارای چربیهای اشباع شده بالایی هستند. مطالعات نشان داده اند که خوردن گوشتهای فرآوری شده چرب و قرمز ممکن است باعث افزایش وزن و التهاب شود.
۳. برخی از روغنهای پخت و پز
بسیاری از روغنهای پخت و پز حاوی نوعی چربی به نام اسیدهای چرب امگا ۶ هستند. چربیهای امگا ۶ لزوما مضر نیستند – بدن شما از آنها برای انرژی و رشد طبیعی استفاده میکند. اما چربیهای امگا ۶ شما باید با چربیهای امگا ۳ که از غذاهایی مانند سالمون، ماهی خال مخالی و بذر کتان دریافت میشود، تعادل برقرار کند. برخی از روغنهای پخت و پز رایج که حاوی چربیهای امگا ۶ هستند عبارتند از:
غذاهای سرخ شده مانند ناگت مرغ، دونات و سیب زمینی سرخ کرده به دلایل مختلفی عامل اصلی التهاب هستند، از جمله:
غذاهای سرخ شده دارای سطوح بالایی از اسیدهای چرب امگا ۶ هستند.
اغلب حاوی چربیهای ترانس هستند.
غذاهای سرخ شده در بدن ترکیباتی به نام گلیکاسیون پیشرفته تولید میکنند که به نام AGE نیز شناخته میشود. این ترکیبات مستقیماً التهاب را در بدن تحریک میکنند.
غذاهای ضد التهاب
همچنین بسیاری از غذاهای ضد التهابی وجود دارند که میتوانند به مبارزه با التهاب مزمن در بدن شما کمک کنند. این غذاها سرشار از ترکیبات کلیدی مانند آنتی اکسیدانها و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که سطح پروتئینهای التهابی شما را کاهش میدهند. برخی از غذاهای ضد التهابی کلیدی که باید به رژیم غذایی خود اضافه کنید عبارتند از:
التهاب یک نگرانی عمده برای سلامتی است. رژیم غذایی شما میتواند تأثیر زیادی بر سطوح التهاب در بدن تان داشته باشد. پرهیز از خوردن غذاهایی مانند شکر، تنقلات بسته بندی شده و گوشت قرمز میتواند به شما در کنترل التهاب و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن کمک کند. اما به خاطر داشته باشید که محتوای کلی رژیم شما مهمتر از هر وعده غذایی است.
به عبارت دیگر، اگر رژیم غذایی شما سرشار از میوهها، سبزیجات و غلات کامل با مقادیر متوسط پروتئین بدون چربی است، مصرف گهگاهی از خوراکیهای شیرین یا میانوعدههای نمکی مورد علاقهتان یا حتی یک وعدهی غذایی چرب، مشکلی ایجاد نمیکند.
منبع: روزیاتو