به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی عصر پنجشنبه در دومین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم گفت: زمینهها و ظرفیتهای بسیاری برای ایجاد اشتغال در کشور وجود دارد که اگر فعال شوند مشکل اشتغال مرتفع خواهد شد.
نخستین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم روز ۶ آبانماه امسال به ریاست حجت الاسلام رئیسی برگزار شد. در این جلسه، ابتدا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارشی از وضعیت اشتغال و بیکاری ارائه کرد که بیانگر شرایط نامطلوب کشور از نظر بیکاری به ویژه در برخی استانهای محروم است.
رئیس جمهور گفت: پروژههای نیمه تمام از جمله ظرفیتهایی است که ایجاد زمینه تکمیل آنها علاوه بر ایجاد اشتغال میتواند هم سرمایههای سرگردان مردمی را جذب کند و هم باعث ایجاد اشتغال به شکل مستقیم و غیرمستقیم شود. اگر برای تکمیل پروژههای نیمه تمام بخواهیم صرفاً به منابع دولتی تکیه کنیم، شاید دهها سال دیگر هم این پروژهها به پایان نرسند، اما جذب سرمایههای مردم میتواند در مدت کوتاهی همه این پروژهها را به ثمر برساند.
رئیسی ادامه داد: طبق برنامهریزیها ۴،۵ درصد از رشد ۸ درصدی اقتصاد برای سال ۱۴۰۱ باید از طریق سرمایهگذاری محقق شود. برای جذب سرمایهگذاری اول باید روی جذب سرمایههای داخلی تمرکز کنیم تا سرمایههای خارجی نیز تمایل به ورود به کشور پیدا کنند.
رئیس جمهور گفت: ایجاد اشتغال صرفاً مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیست. همه دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی باید برای ایجاد اشتغال احساس وظیفه و مسئولیت کنند و دستگاههای اجرایی و استانداریها باید بخشی از مجموعه را متولی پیگیری و اجرای سیاستهای ایجاد اشتغال کنند.
بیشتر بخوانید
او ادامه داد: مواجهه با مردمی که از مشکل بیکاری فرزندانشان گلایه دارند، به شکل ویژه انسان را رنج میدهد. با وجود ظرفیتهای فراوان و چشمگیر اشتغالآفرینی در کشور انصاف نیست که با چنین آماری از بیکاری در کشور مواجه باشیم. همه دستگاهها زمان تصمیمسازی و تصمیمگیری برای ایجاد اشتغال را کوتاه کنند و با همگرایی با نهادهای کشور به شکل انقلابی و جهادی برای رفع مشکل اشتغال تلاش کنند.
رئیس دولت سیزدهم از دستگاههای مختلف خواست که عملکرد خود را در سال «تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها» در عمل به الزامات تحقق این شعار بازنگری کنند.
او افزود: دستگاههای مختلف عقبماندگیهای خود نسبت به عمل به الزامات تحقق شعار «تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها» را احصاء کنند و ببینند که چگونه میشود در ۳ ماه باقیمانده از سال ۱۴۰۰ آنها را جبران کرد.
رئیس جمهور همچنین خواستار اجرای دقیق قوانین تصویب شده از سوی مجلس شورای اسلامی برای تسهیل و بهبود فضای کسب و کار شد.
رئیسی گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همه دستگاههایی که ظرفیتهای مناسبی برای اشتغالآفرینی دارند، از جمله بخش خصوصی و بویژه بسیج سازندگی جلسه برگزار کند. باید بیش از گذشته به بخش خصوصی میدان دهیم و به عنوان دولت صرفاً بر ایفای نقش حمایت، هدایت و نظارت متمرکز شویم و هر کجا لازم است برای اصلاح قانون نیز اقدام شود.
او ادامه داد: هیچکس نباید در کشور بخاطر نداشتن ضامن از اشتغال محروم شود. راهاندازی سامانه جامع کاریابی که از امروز فعالیت خود را آغاز کرده است، میتواند بستری مناسب برای تعامل کارفرمایان و کارجویان باشد، اما باید به شدت مراقب باشیم که فعالیت این سامانه حرکتی امیدبخش باشد و مردم پس از مدتی از آن ناامید نشوند.
در دومین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم، ۱۳ مصوبه در راستای برنامه ایجاد حداقل یک میلیون شغل در سال به تصویب اعضاء رسید.
انتهای پیام/
ابتداعا خداقوتی خدمت جامعه محترم خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان دارم و در گام بعدی درخواستی عاجزانه از خبرنگاران محترم این خبرگزاری دارم تا با مسئولین ذیربط مطرح نمایند تا انشاالله از حقوق معلمین خرید خدمات دفاع شود.
بنده و ۳۲ هزار از همکارانم بعنوان معلم خرید خدمات در آموزش و پرورش شروع به کار کرده ایم و باتوجه به اینکه در نقطه محروم و مرزی کشور از جمله سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی خدمت می کنیم از حده اقل حقوق و مزایا برخوردار نیستم ، مثلا اینجانب که پدر خانواده ای هستم و با مدرک مرتبط به عنوان نیروی خرید خدمات مشغول بکار هستم با وجود اینکه در نقاط مرزی خراسان جنوبی خدمت می کنم اما در ماه فقط ۲۲ روز بیمه برایم رد می کنند و حقوقی در حدود ۲ میلیون تومان برخوردار هستیم اما هنوز دریافتی نداشته ایم، لذا از از جامعه فرهیخته خبرنگار که منادیان احیای حقوق افرادی هستند که در نقاط مرزی استان صدایشان به جایی نمی رسد می باشند عاجزانه درخواست داریم مطالبات ما را به گوش رئیس محترم جمهور برسانند یقینا ایشان با تدابیر انقلابی خود چاره ای خواهند اندیشید تا هیچ پدری شرمنده زن و فرزند خود نشود و با اتخاذ تدابیری در این زمینه بیش از ۳۲ هزار فرصت شغلی از بین نخواهد رفت.
ومن الله التوفیق.
خواهشا به آنهم رسیدگی شود