به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی در جلسه بررسی افزایش ظرفیت آموزش پزشکی اظهار کرد: ما و وزارت بهداشت در جلسه اعلام کردیم که سرانه پزشک به جمعیت یکی از ۵۰ شاخص برای بهداشت و سلامت جامعه است و شاخص دقیقی محسوب نمیشود.
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: قبول داریم که میزان دسترسی به پزشک به ویژه متخصصان در مناطق کمتر برخوردار مشکل دارد، اما پاسخ این مشکل تنها افزایش ظرفیت نیست و ابتدا باید توزیع و زیرساختها را درست کرد از طرفی باید شرایط ورود به دورههای تخصص را جذاب کرد تا پزشکان عمومی تمایل داشته باشند وارد دوره تخصص شوند.
رئیس سازمان نظام پزشکی بیان کرد: ما در دسترسی به پزشک متخصص کمبود داریم و راهکار کمبود حل مشکل توزیع و آسیب شناسی آن است و از طرفی با سیر منطقی و حفظ کیفیت در چند سال آینده ظرفیت پذیرش پزشکی را منطقی افزایش دهیم و این اقدام در سال گذشته صورت گرفته است و در سال آینده هم افزایش منطقی اتفاق خواهد افتاد.
رئیس زاده اظهار کرد: ۳۰ هزار پزشک عمومی داریم که توانمندی دارند در مناطق محروم خدمت کنند و ما نتوانستیم آنها را در نظام ارجاع و پزشک خانواده آنها را به کار بگیریم، این پزشکان میتوانند وارد دوره تخصص شوند، اما وارد دوره تخصص نمیشوند و ما باید در ابتدا داشته هایمان را به نحو احسنت استفاده کنیم و بعد با شیب منطقی ظرفیت پذیرش پزشکی را بالا ببریم.
رئیس سازمان نظام پزشکی بیان کرد: ۱۵ هزار پزشک داریم که طبابت نمیکنند و ۲۰ هزار پزشک عمومی داریم که مشغول هستند، اما در نظام ارجاع و چرخه خدمات درمانی مورد نیاز خدمت رسانی نمیکنند و اگر بتوانیم تعدادی از این پزشکان را با زیر ساخت درست در نظام ارجاع به کار بگیریم یا ورود به دوره تخصص را تسهیل کنیم و اینها متخصص شوند مشکل کمبود متخصص ۴ سال آینده و مشکل کمبود پزشک عمومی همین فردا درست میشود.
رئیس زاده اظهار کرد: طرح افزایش ظرفیت پزشکی ۸ سال بعد پزشک عمومی و ۱۴ سال دیگر پزشک متخصص تحویل جامعه میدهد و فرمولی که ما داریم از فردا مشکل را حل میکند و با شیب منطقی ظرفیت را افزایش دهیم و این شیب منطقی در سند آمایش ۱۴۰۸ در وزارت بهداشت مشخص شده است.
رئیس سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: وقتی شرایط ماندگاری پزشکان مانند حقوق و امکانات مناسب را در منطقه محروم مهیا نکنیم، پزشکان به مناطق محروم نخواهند رفت و وزارت بهداشت مجبور است بومی گزینی کند، ما با اصل تعهد ظالمانه در رشتههای پزشکی و تخصص مخالف و با بومی گزینی موافق هستیم و دوستان میگویند این تعهدات را نداشته باشید و زمینه مالی را هم فراهم نمیکنیم و در عین حال باید دسترسی به پزشک محقق شود، اما در این صورت این افزایش ظرفیت پزشکی محقق نخواهد شد.
رئیس زاده بیان کرد: بحث تعارض منافع درباره جامعه پزشکی بسیار ظالمانه است و چهار رکن سلامت که به رئیس جمهور نامه زدند، هیچ کدام در سنی نیستند که ۱۴ سال بعد منافعشان به خطر بیفتد؛ متخصصانی که ۱۴ سال بعد تربیت می شوند، چه تعارض منافعی برای دکتر مرندی، دکتر عین اللهی و دکتر شهریاری و من به عنوان یک فوق تخصص عروق ۴۶ ساله ایجاد میکنند و این بحث درست نیست.
رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: ما نگران کیفیت آموزش پزشکی هستیم، با نمودار و اعداد نمیتوان با کیفیت آموزش پزشکی شوخی کرد و باید دید که خوابگاه، سالن تشریح، فضای فیزیکی و .. برای افزایش ظرفیت داریم؟ ما میگوییم باید مناسب با زیر ساختها افزایش ظرفیت آموزش پزشکی صورت بگیرد، به شدت نگران سلامت مردم و کیفیت آموزش پزشکی و موافق افزایش ظرفیتی هستیم که کیفیت در آن تضمین شده باشد.
رئیس زاده اظهار کرد: سال ۵۷ شاخص ۳.۲ به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت بود و شاخص تعداد پزشک به هر ۱۰ هزار نفر اکنون ۱۶ است و اکنون ۱۳ برابر از نظر تعداد پزشک و از نظر شاخص ۵.۵ برابر رشد داشته ایم و این رشد با توجه به زیرساختهای موجود رشد قابل قبولی است و این رشد با همین تناسب منطقی باید ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/
باید پزشکی هندی و بنگلادشی وارد کنیم
تا پزشکان زیر میزی بگیر بی وجدان و دنیا طلب ادب شوندحقوق مهندسان رشته های بسیار سخت مانند برق و مکانیک در ماه حدود 10 تا 15 میلیونه بعد رشته تمام حفظیات پزشکی فوق میلیارد حقوق دارند و باز سیر نمی شوند!!!!
در دنیای پیشرفته حقوق مهندسان از پزشکان بیشتر است مال همینه که عرض می کنم پزشک هندی وارد کنیم چون حاضرند با یک دهم تا یک پانزدهم حقوق پزشکان ایرانی خدمات پزشکی به مراتب موثرتر و بهتر ارائه نمایند
وارد کردن چندتا کد ملی در سامانه واکسن که کار سختی نیست.
مسکل اساسی این نیست که پزشکانی که باید هدف اصلیشان سلامت مردم باشد بفکر بازار کار و پول درآوردن هستند؟!
من خودم ۸ سال پزشکی خوندم بعدش ۲ سال رفتم سربازی مجانی در بیمارستانهای ارگان نظامی خدمت کردم اون روزا اررو میکردم کاش اصلا درس نخونده بودم تازه بعد ۱۰ سال تو سن ۳۰ سالگی شدم پزشک عمومی باید شبانه روزی برم اورژانسها با حقوق کمتر از ی کارمند فحش بیمارا و استرس را تحمل کنم اگه هم بخوام برم متخصص بشم ۶ سال دیگع باید بگذره ک حاضر نیستم این کارو بکنم ترجیح میدم بیکار بمونم خونه یا از ایران برم
کمبود پزشک داریم ولی چرا به این فکر نمیکنی که سالانه ۴۰۰۰ پزشک تحصیل کرده(حدود ۳ درصد جامعه پزشکی) برای ادامه تحصیل به اروپا و آمریکا میرن؟
دلیلش واضحه وقتی توی سیستان ما کمبود یا نبود بسیاری از دستگاه و امکانات پزشکی رو داریم ،پزشک اونجا چکار میتونه بکنه؟
ک کلی واحد و درس پاس کردن ن ی عده بی سواد ک اصلا نمی دونن کار بهداشت و درمان چیه
مثلا در این ۸ سال نمیتونستید برای پزشکان موجود خودتون فکری بکنید ؟؟؟
یعنی اینقدر از افزایش پزشک میترسید ؟؟؟
به نظرم ذینفعان نباید نقشی در تصمیم گیری افزایش ظرفیت پزشکی داشته باشند.
فقط کمی تعقل آرزوست