رئیس زاده گفت: خدمت سلامت یک بسته است که پزشک جزئی از آن محسوب می‌شود؛ اگر پزشک زیاد شود بدان معنا نیست که دسترسی مردم به خدمات افزایش می‌یابد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نشست هم اندیشی با برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که امشب در محل این سازمان برگزار شد با اشاره به این که جامعه پزشکی سرمایه کشور بوده که متعلق به همه است؛ اظهار کرد: ما اعتقاد داریم مصالح مردم و جامعه پزشکی منطبق بر هم بوده و جدا از هم نیستند.

وی با اشاره به موضوعاتی که اکنون در خصوص جامعه پزشکی مطرح می‌شود؛ افزود: به عنوان رئیس سازمان نظام پزشکی از این هجمه‌های پی در پی، مکرر و سنگین بر بدنه رنجور و درگیر جامعه پزشکی به شدت گله‌مند هستم و حداقل اکنون زمان مناسبی برای بیان این مطالب نیست.

وی ادامه داد: از فروردین تا الان چند موضوع سنگین همچون ادغام آموزش پزشکی در وزارت علوم، نظام طب سنتی و مکمل، اصلاح نظام آموزش پزشکی و بحث افزایش ظرفیت پزشکی بطور مکرر طی این چند ماه مطرح شده در حالی که هنوز عرق جامعه پزشکی در صف مبارزه با کرونا خشک نشده است و هنوز معوقات خیلی از این عزیزان و کسانی که شهید شده اند؛ پرداخت نشده است.

رئیس زاده تصریح کرد: جامعه پزشکی احساسش این است که دولت و حکومت و نظام اکنون که به لطف خدا شاید به پایان کرونا نزدیک می‌شویم، تقدیر و مزد خوبی به جامعه پزشکی نداده و نخواهد داد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی درباره بحث تعارض منافع و افزایش ظرفیت پزشکی که مطرح می‌شود، اظهار کرد: ما نیز قبول داریم در برخی از مناطق بدلیل توزیع نامناسب، کمبود دسترسی به پزشک متخصص داریم، اما این طرح افزایش ظرفیت که مطرح می‌شود، ۱۴ سال بعد متخصص تحویل جامعه می‌دهد و با نیاز اکنون جامعه تطبیقی ندارد.

وی گفت: اگر کمبود متخصص در برخی مناطق داریم با طرحی که از سوی برخی مسئولان مطرح شده با پذیرش دانشجوی پزشکی بعد از گذشت ۸ سال پزشک عمومی، ۲ سال گذراندن طرح سربازی و اگر بلافاصله برای تخصص قبول شوند، ۴ سال زمان تحصیل این مقطع است که در مجموع ۱۴ سال طول خواهد کشید تا یک متخصص تحویل جامعه شود.

وی بیان کرد: ۱۴ سال بعد یک متخصص چه تهدید منافعی برای همکاران امروز به دنبال خواهد داشت؟ چه منفعتی از پزشکان را دچار خطر می‌کند؟ باید درکی که از جامعه پزشکی داریم یک علامت سوال جلوی آن قرار دهیم و همه جوانب امر را سنجیده و با نگاه عمیق تصمیم گیری کنند.

رئیس زاده با تاکید بر این که اگر کسی فکر کند ما با روش افزایش ظرفیت بدلیل منافع خود مخالفیم، بحث نازلی است؛ گفت: ما با شکل ورود به این مسئله مخالف هستیم و خدمت سلامت یک بسته است که پزشک جزئی از آن محسوب می‌شود؛ لذا اگر پزشک زیاد شود بدان معنا نیست که دسترسی مردم به خدمات افزایش می‌یابد.

وی بیان کرد: مسئولان امر نظرات کارشناسی جامعه پزشکی را به دید دلسوزانه بنگرند و این که رسانه ملی در هر برنامه خبری خود این موضوع را به بحث کشانده و ذهن مردم و جامعه پزشکی را خسته کند؛ گله‌مند هستیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی بیان کرد: با افزایش منطقی و علمی ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در چارچوب برنامه ریزی‌های وزارت بهداشت موافق هستیم و شکی در آن وجود ندارد. باید الزامات دیده شده و جامعه پزشکی را جدا از مردم ندانیم.
وی با اشاره به این که تماس‌های زیادی با افراد جامعه پزشکی داریم که در مورد نسخه الکترونیک همکاران ابراز نگرانی می‌کنند؛ بیان کرد: جامعه پزشکی در صف ارائه خدمت به مردم قرار دارند و هر نوع مشکل در این زمینه فشار زیادی را بر همکاران و مردم وارد می‌کند.

رنجبرزاده رئیس کل پارلمانی سازمان نظام پزشکی بیان کرد: سازمان نظام پزشکی دچار تعییرات مدیریتی شده است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید به این مجموعه کمک کنند. باید واقعیت‌ها را منعکس کرد. سازمان نظام پزشکی ۳۲۰ هزار عضو دارد و بزرگترین سمن در منطقه است این ظرفیت بزرگ باید در مسیر خدمت گذاری قرار بگیرد.

وی گفت: با اخلاق‌ترین اقشار جامعه ما پزشکان هستند. این باید برای مردم از طریق رسانه مشخص شود و نباید خدمات ارزنده پزشکان به حاشیه رود. به این سازمان نباید نگاه صنفی داشت. جامعه پزشکی جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با کشور‌های منطقه برجسته است. من به عنوان پزشک نمی‌توانم قبول کنم که یک فرد فقیر پول ویزیت بدهد. یکی از راه‌ها تقویت بیمه هاست. بالاترین تعرفه را مطابق با استاندارد‌های منطقه تعریف کرده و بعد کارت هوشمند هم برای مردم تعریف شود.

رنجبرزاده گفت: افرادی که برای حیوانات ۱۰ میلیارد تومان هزینه می‌کنند نباید به اندازه افراد در دهک پایین برای درمان پول بدهند. پزشکان زیادی حاصر به داوطلبی در شهر‌های محروم هستند و هیئت‌های مدیره نظام پزشکی همه استان‌ها باید از این ظرفیت استفاده کنند. سازمان نظام پزشکی متفاوت از گذشته به دنبال اقدامات ارزنده است و برای محقق شدن آن نیازمند کمک مجلس شورای اسلامی است.

وی تاکید کرد: مجلس روی سمن‌ها کار نکرده است. ما از منابع خودمان می‌توانیم هزینه و برنامه ریزی کنیم. از تعرفه ویزیت پزشکان می‌توان بخش اندکی را به سازمان نظام پزشکی اختصاص داد و این سرمایه را در بخش‌های مختلف مورد نیاز سرمایه گذاری کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: پزشکی ، کمبود پرستار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۵:۲۵ ۲۰ آذر ۱۴۰۰
در سال ۲۰۱۷ شش هزار ایرانی در ترکیه تحصیل میکنند ودر حال حاضر حداقل دو برابر شده است که بسیاری در رشته پزشکی و دارو تحصیل میکنند و ما در اطراف خود این را دیده ایم یعنی احتمالا الان ۵۰۰۰ هزار نفر در این رشته هادر ترکیه تحصیل میکنند لطفا آمار رو از سفارت ترکیه بگیرید تا ابعاد خروج ارز کمی روش بشه ایران رتبه چهارم رو در ترکیه داشته است و ۲۲۰ هزار دانشجوی خارجی جذب کرده است لطفا بررسی کنید لطفا بررسی کنید تا حجم خروج ارز رو ردیابی کنید همینطور .ببیند هر دانشجو بیست هزار دلار ارز خارج کنه به مبلغ صدها میلیون دلار خروج ارز میرسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۸ ۱۵ آذر ۱۴۰۰
مخالفت با افزایش ظرفیت پزشکی با منافع شما تعارض داره . خیلی خوب هم تعارص داره @@@@@@@
آخرین اخبار